Gusti Allah tresna marang kabeh wong

398 Gusti Allah tresna marang kabeh wong Friedrich Nietzsche (1844-1900) dadi dikenal minangka "atheis paling utama" kanggo kritik Kristen sing derogatory. Dheweke nyatakake yen Kitab Suci Kristen, utamane amarga kepentingane babagan katresnan, minangka produk dekade, korupsi, lan dendam. Nanging ora nate mikir yen ana gandhengane ana kemungkinan Gusti Allah, dheweke ngumumake kanthi ngomong "Gusti Allah wis tilar donya" manawa ide gedhe dewa wis tiwas. Dheweke nganggep kapercayan Kristen tradisional (sing diarani dheweke percaya alit lawas) kanggo diganti kanthi anyar. Nalika krungu warta yen "dewa lawas wis tiwas," ujare, filsuf lan roh bebas kaya dheweke bakal disedari dening awake sing anyar. Kanggo Nietzsche, ana wiwitan anyar ing komunitas "ilmu sing seneng", ing endi salah sawijine bebas saka kapercayan sing nindhes sing ngrampok kabungahane liwat watesan sing sempit.

Carane kita ngadhepi ateis?

Filsafat Nietzsche wis menehi motivasi kanggo akeh wong supaya ora ateis. Malah ana ing antarane wong-wong Nasrani, ana sawetara sing nampani piwulange amarga percaya yen dheweke ngutuk wujud kekristenan sing ndedonga manawa Gusti Allah wis tiwas. Sing ora disenengi yaiku Nietzsche nganggep yen ana dewa sing ora apik lan dianggep duwe kapercayan sing bodho lan lara. Filsafat kasebut kontras karo agama Kristen, sing ora ateges pengin awake dhewe luwih dhuwur tinimbang dheweke utawa ateis liyane. Telpon kita yaiku kita manungsa (kalebu atheis) pengin mbantu ngerti manawa Gusti Allah uga ana ing kana uga. Kita netepi panggilan iki kanthi menehi conto cara urip menyang wong liya sing ditondoi karo hubungan sing bungah karo Gusti - utawa kaya sing kita ucapake ing WKG, kanthi urip lan nglangkungi kabar apik.

Dewa 398 mati Nietzsche Sampeyan bisa uga wis duwe stiker (kaya sing dituduhake ngelawan) sing nggawe nyenengake Nietzsche. Sing ora dipikirake ing kene yaiku yen Nietzsche nulis sawetara puisi setaun sadurunge pikirane ilang, nuduhake yen dheweke ngganti pandangane marang Gusti Allah. Iki minangka salah sawijining

 

Ora! Mbalik maneh, karo kabeh torture sampeyan!
Kanggo pungkasan saka sepi. Oh bali!
Kabeh lepen saya mlaku marani kowe!
Lan semangat saya sing pungkasan   Sampeyan glethakaken ing!
Duh gusti, gusti ingkang boten kula kenal! Kula sakit! Kula suwene luck!
Misunderstandings babagan Gusti Allah lan urip Kristen

Katon ora ana pungkasane salah tanggelane Gusti sing terus nyembulake geni sing atheisme. Gusti nyalahake minangka dendam, penting, lan nesu, tinimbang dewa katresnan, sih-rahmat, lan keadilan. Gusti Allah sing ngumumke awake dhewe ana ing Sang Kristus, sing ngajak kita nampa urip iman marang dheweke lan ninggalake dalan urip sing tumuju pati. Tinimbang ngetrapake urip sing dikutuk lan ditindhes, urip Kristen minangka partisipasi sing bungah ing pakaryan Yesus sing terus dilanjutake, sing ditulis ing Kitab Suci yaiku dheweke ora teka kanggo ngadili jagad iki nanging kanggo nylametake (Yokanan 3,16: 17). Kanggo ngerteni pangertene Gusti Allah lan urip Kristen kanthi bener, penting mangertos bedane karo keputusan lan pengadilan Allah. Gusti Allah ora ngukum kita amarga ora nglawan kita, nanging amarga dheweke iku kanggo kita. Liwat pengadilane, dheweke nuduhake cara sing nyebabake pati langgeng - yaiku cara sing bisa nyingkirake sesambungan karo dheweke, lan kita entuk kesejahteraan lan berkat berkat sih-rahmat. Amarga Gusti Allah iku katresnan, pangadilan iku nglawan marang kabeh wong sing dikasihi. Nalika pangadilan manungsa asring dingerteni minangka paukuman, pangadilané Gusti Allah nuduhaké apa sing ndadékaké urip dibandhingake karo pati. Pamrentahane mbantu kita ngluwari pengadilan adhedhasar dosa utawa ala. Gusti Allah ngutus Putrané menyang jagad kanggo ngalahake kekuwatan dosa lan ngluwari kita saka perbudakan lan akibat paling ala, yaiku pati sing abadi. Gusti Allah Triune kepengin supaya kita ngerteni siji-sijine kebebasan sing sejati: Yesus Kristus, bebener urip sing mbebasake kita. Beda karo kesalahane Nietzsche, urip Kristen ora ana ing panindhes. Nanging, iku urip seneng lan karo Kristus liwat Roh Suci. Kalebu partisipasi kita ing apa sing ditindakake dening Yesus. Aku seneng panjelasan manawa sawetara wong sing asale saka olahraga: kekristenan dudu olahraga tontonan. Sayange, malah ana sawetara wong sing salah ngganggu iki lan nggawe wong-wong liya nggawe wong liya kanggo entuk keslametan. Ana bedane gedhe antarane nindakake karya sing apik kanggo kaslametan (sing narik kawigaten marang kita) lan partisipasi ing karya Yesus, sing dadi kawilujengan kita (sing narik kawigaten marang dheweke).

Atheis Kristen?

Sampeyan bisa uga wis krungu ekspresi "atheis Kristen" sadurunge. Iki digunakake kanggo wong sing ngaku-aku percaya karo Gusti nanging ora ngerti sethithik babagan dheweke lan urip kaya ora ana. Tiyang ingkang tulus saged dados atheis Kristen kanthi mandheg dados pandherekipun setya. Sampeyan bisa terjun ing kegiatan kaya iki (malah sing duwe label Kristen) sing dadi pengikut sambutan Yesus - luwih fokus marang kegiatan tinimbang ing Kristus. Banjur ana wong sing percaya manawa Gusti Allah tresna karo dheweke lan yen dheweke duwe hubungan karo Panjenengane, nanging ora prelu ora melu melu ing Pasamuwan. Kanthi nempel ing tampilan iki, dheweke nolak (mungkin ora sengaja) gabung lan dadi anggota aktif ing Badan Kristus. Nanging, nalika dheweke percaya pitunjuk saka Gusti kanggo wektu, dheweke ora pengin dheweke nguwasani kabeh. Dheweke pengin Gusti Allah dadi co-pilot dheweke. Ana sawetara sing milih Gusti Allah dadi pramugari, sing mesthine bakal nggawa apa-apa. Gusti Allah dadi pilot kita - dheweke menehi arah sing ndadékaké kita urip nyata. Saestu, iku cara, bebener lan urip.

Partisipasi karo Gusti Allah ing komunitas Gereja

Gusti Allah nyebutake wong-wong mukmin supaya akeh anak lanang lan wadon ngluhurake dheweke (Ibrani 2,10). Dheweke ngajak kita melu misi kasebut menyang jagad kanthi urip lan nuduhake Injil. Kita nindakake iki minangka anggota Badan Sang Kristus, Pasamuwan ("Layanan minangka olahraga tim!"). Ora ana sing duwe kabeh hadiah spiritual, mula kabeh butuh. Ing komuni pasamuwan kita menehi lan nampa bebarengan - kita padha mbangun lan ngiyatake. Minangka penulis layang marang wong Ibrani ngelingake kita, kita ora ninggalake kunjara kita (Ibrani 10,25), nanging kumpul karo liyane kanggo nindakake pakaryan sing diarani Gusti Allah minangka komunitas sing percaya.

Kanggo bungah ana ing alam nyata, urip langgeng karo Kristus

Yesus, Putraning Allah digawe manungsa, ngorbanake nyawane supaya kita nduwe "urip langgeng lan cukup" (Yokanan 10,9: 11). Sampeyan ora urip kanthi kasugihan sing dijamin utawa kesehatan sing apik. Ora mesthi nandhang lara. Nanging, kita urip kanthi ngerti yen Gusti Allah tresna karo kita, wis ngapura lan nrima kita minangka anak-anak angkat. Tinimbang urip kanthi tekanan lan kenceng, mula diisi pengarep-arep, kabungahan lan kepasten. Iki minangka urip sing kudu kita pilih kaya sing wis diwenehake dening Gusti Allah minangka para pengikut Yesus Kristus liwat Roh Suci. Gusti Allah, sing ngukum babagan piala, ngukum dheweke ing salib Kristus. Mula, ora ana masa depan sing ala lan jaman semana wis diwenehake arah anyar sing bisa kita lakoni liwat iman. Gusti Allah ora ngijinke kedadeyan supaya dheweke ora bisa nyalonake maneh. Kasunyatane, "saben luh wis disirnakake, amarga Gusti Allah, ana ing Sang Kristus lan liwat Roh Suci," nggawe kabeh anyar " (Wahyu 21,4: 5). Iki, kanca lan karyawan sing dikepengini, yaiku warta apik tenan! Pangandikané, yèn Gusti Allah ora nyerah marang sapa waé, sanajan ora nyerah marang Panjenengané. Rasul Yohanes nerangake, "Gusti Allah iku katresnan" (1 Yohanes 4,8) - Katresnan iku sifat. Gusti Allah ora tau mandheg tresna marang kita amarga yen nindakake dheweke bakal nalisir karo sifat. Mula, kita bisa diwanti-wanti ngerti yen katresnane Gusti Allah kalebu kabeh wong, apa wae dheweke wis urip utawa bakal urip. Iki uga mengaruhi Friedrich Nietzsche lan kabeh ateis liyane. Muga-muga katresnane Gusti Allah uga tekan Nietzsche, sing ora suwe sadurunge pungkasane urip ngalami pamratobat lan iman marang apa sing diarepake dening Gusti Allah kanggo kabeh wong. Pancen, "saben wong sing nyebut asmane Gusti bakal kapitulungan" (Rom. 10,13). Apik tenan Gusti ora nate nresnani kita.

Joseph Tkach

presiden
GRACE COMMUNION INTERNATIONAL


pdfGusti Allah tresna marang kabeh wong