Endi sampeyan?

511 ngendi sampeyan Sanalika sawise Gugur, Adam lan Hawa ndhelik ing muara Taman Eden. Sampeyan ironic yen nggunakake titah, flora lan fauna, kanggo ndhelikake saka Gusti Allah. Iki nuwuhake pitakon pisanan sing ditakokake minangka pitakon ing Prajanjian Lawas - asalé saka Gusti Allah marang wong sing salah, (Adam): «Lan dheweke krungu Gusti, Gusti, mlaku-mlaku ing kebon nalika awan adhem. Lan Adam lan bojone banjur ndhelik saka wit ing taman kasebut saka ngarsane Gusti Allah. Lan Pangéran Allah nimbali Adam lan ngandika marang: "Ana ngendi sampeyan?" (Pangentasan 1: 3,8-9).

"Ana ngendi?" Mesthine, Gusti mirsa ana ngendi Adam, apa sing wis dilakoni, lan apa kahanane. Pitakon sing dienggo karo Gusti Allah ing bagean saka Kitab Suci iki mbuktekake manawa Gusti Allah ora golek informasi sing wis dingerteni dheweke, nanging njaluk supaya Adam nyoba dhewe.

Endi sampeyan saiki ing lanskap spiritual lan ing hubungan karo Gusti Allah? Endi urip iki njupuk sampeyan saiki? Ing jaman saiki dheweke ana ing pambrontakan, wedi karo rasa wedi palsu, ndhelikake saka Gusti Allah lan nyalahke wong liya kanggo prilaku. Iki minangka gambaran umum ora mung saka Adam, nanging saka turunane nganti saiki.

Loro-lorone Adam lan Hawa njupuk barang ing tangane dhewe. Supaya ora ngrasakake ala ing ngarsane Gusti Allah, padha nutupi godhong ara. Iki sandhangan ora pantes. Gusti Allah nyiptakake sandhangan kanggo wong-wong mau saka kulit kewan. Iki minangka kurban kéwan sing pertama lan getih sédané sing ora resik lan minangka tandha yèn bakal teka.

Pitakonan iki bisa uga cocog kanggo wong-wong Kristen amarga dheweke ora kekebalan kanggo kahanan manungsa. Sawetara wis nyoba ngetrapake sandhangane dhewe, supaya bisa dirasakake dening Gusti Allah kanthi mligi upacara, upacara, aturan lan peraturan. Nanging, wangsulan kabutuhan manungsa ora ana ing praktik-praktik kasebut, nanging diselehake ing wong-wong dosa sing wicaksana pisanan ing Prajanjian Anyar ing pandhuane Gusti Allah takon: "Ana ngendi bayi wong Yahudi sing wis lair? Aku weruh lintangé munggah lan nyembah marang » (Mat. 2,2).

Liwat ditampa lan penghormatan raja, sing diwenehake kraton wiwit lair, saiki Gusti Allah nyedhiyakake sampeyan nganggo sandhangan sing dibutuhake: «Amarga sampeyan kabeh sing dibaptis dadi Kristus wis narik kawigaten Kristus» (Galatia 3,27). Nanging ora kewan wulu, sampeyan saiki wis ngetrapake Adam sing nomer loro ing Kristus, sing menehi katentreman, penghargaan, pangapunten, katresnan lan omah sing dituju. Iki Injil kanthi ringkes.

dening Eddie Marsh


pdfEndi sampeyan?