Wong sing ora katon katon

Pungkasan taun Dulles Airport, ana pameran ing photomicrography sing dirancang khusus kanggo nuduhaké sel-sel pembesaran 50.000. Gambar berukuran tembok nuduhake bagian-bagian individu saka otak ing ngendi sinyal kasebut ditampa, diwiwiti kanthi rambut siji ing kuping utama sing tanggung jawab kanggo keseimbangan. Pameran iki menehi wawasan sing langka lan ayu menyang donya sing ora katingal lan sing ngelingake aku minangka bagean penting saka urip saben dinten kita minangka Kristen: iman.

Kita maca ing layang kasebut marang wong Ibrani manawa yakin yakin marang apa sing diarep-arep, kapercayan kasunyatan sing ora katon (Schlachter 2000). Kaya gambar kasebut, iman nuduhake reaksi kita marang kasunyatan sing ora bisa dirasakake kanthi limang indra. Pracaya sing ana Gusti Allah iku asale saka pangrungon lan, kanthi pitulung Roh Suci, dadi kapercayan sing tegas. Apa sing kita krungu babagan sifat lan karaktering Gusti Allah, sing katon ing Yesus Kristus, kita bakal percaya marang dheweke lan janjine, sanajan kabeh mau wis rampung. Kepercayaan marang Gusti Allah lan tembunge ndadekake katresnan supaya dheweke katon jelas. Kanthi bebarengan, kita dadi pelaku pengarep-arep sing duwe kekuwatan marang Gusti Allah, sing bakal ngatasi kabeh piala kanthi apik, sing bakal ngilangi kabeh luh lan bakal ndandani kabeh.

Kanggo satunggal bab, kita mangertos bilih sedaya dinten sedaya nyeret lan saben lidah ngakeni bilih Yesus punika Gusti, nanging kita sedaya mangertos bilih wekdal punika dèrèng cumawis. Ora ana sing tau weruh Kratoning Allah rawuh. Mulane, Gusti Allah ngarepake supaya kita tetep iman ing mangsa transisi sing isih ana: iman utawa kapercayan marang janji, kebecikan, kabeneran, lan tresna marang kita minangka anak-anake. Marga saka pracaya, kita mituhu marang Panjenengane, lan kanthi pracaya kita bisa nampilake Kratoning Allah sing ora katon.

Liwat iman kita ing janji Allah lan dening penerapan ajaran Kristus menyang laku dening sih-rahmat lan panguwaosing Roh Suci, kita bisa menehi paseksi urip paprentahane Allah teka kene lan saiki, -just dening tumindak kita, kita wicara lan ing carane kita tresna marang fellow manungsa.

dening Joseph Tkach


pdfWong sing ora katon katon