Apa baptis?

Baptisan minangka upacara pangenalan Kristen (Inisiasi). Ing Roma 6, Paulus nyatakake yen iki minangka upacara justifikasi kanthi sih-rahmat liwat iman. Baptisan dudu mungsuh mratobat utawa yakin utawa konversi - dadi mitra. Ing Prajanjian Anyar, iku prejanjen antara sih-rahmat karo Gusti Allah (Reaksi) manungsa. Ana mung siji baptisan (Efesus 4:5).

Ana telung aspek introduksi sing kudu diwenehake kanggo pengenalan Kristen dadi lengkap. Kabeh aspek telu ora kudu kelakon ing wektu sing padha utawa kanthi urutan sing padha. Nanging kabeh perlu.

  • Repentance lan iman - yaiku pihak manungsa ing wiwitan Kristen. We nggawe keputusan kanggo nampa Kristus.
  • Baptisan - yaiku sisih pasamuan. Calon baptis diakoni kanggo masarakat sing katon ing njero Gréja Kristen.
  • Bebungah Roh Suci - minangka sisih gaib. Gusti Allah nganyarke maneh.

Baptisan karo Roh Suci

Ana mung referensi 7 kanggo baptisan karo Roh Suci ing Prajanjian Anyar. Kabeh kasebut kasebut nggambarake - kanthi ora ana pangecualian - carane dadi wong Kristen. Yohanes mbaptis wong kanggo mratobat, nanging Gusti Yesus mbaptis nganggo Roh Suci. Punika ingkang dipun tindakaken dening Gusti nalika jaman Pentakosta lan tansah dipunlampahi wiwit punika. Ora ana ing Prajanjian Anyar ora ana tembung baptis utawa nganggo Roh Suci digunakake kanggo njlèntrèhaké peralatan sing duwé kekuwatan istimewa sing wis dadi Kristen. Iku tansah digunakake minangka frasa figurative carane dadi Kristen ing kabeh.

Referensi yaiku:
Mark. 1: 8 - papan paralel ana ing Matth. 3: 11; Luk. 3: 16; Yohanes 1: 33
Kisah Para Rasul 1: 5 - ing endi Gusti Yesus nuduhake kontras antarane baptisan pra-Kristen lan Yohanes mbaptis dhewe ing Roh Suci, lan janji bakal ditindakake kanthi cepet nalika Pentekosta.
Kisah Para Rasul 11:16 - nilai iki maneh (ndeleng ndhuwur) lan wis dadi introduksi maneh kanthi jelas.
1. Cor. 12: 13 - ndadekake jelas yen iku Roh sing ngalahake wong pisanan ing Kristus.

Apa konversi?

Ing saben baptisan, 4 duwe prinsip umum sing efektif:

  • Gusti Allah ndemek kalbu (ana kesadaran kabutuhan lan / utawa kaluputan).
  • Gusti Allah sing madhangi pikiran (pangerten dhasar babagan artine seda lan wungune Kristus).
  • Gusti nyentuh karsane (sampeyan kudu nggawe keputusan).
  • Gusti Allah wiwit proses transformasi.

Konversi Kristen nduweni telung pasuryan lan ora kudu muncul bebarengan.

  • Konversi menyang Gusti Allah (kita mbalik maneh marang Gusti Allah).
  • Konversi / ngowahi menyang pasamuan (Katresnan kanggo sedulur-sedulur Kristen).
  • Konversi / ngowahi menyang jagad (kita mbalik maneh tekan njaba).

Nalika kita diowahi?

Ora mung konversi duwe telung pasuryan, uga nduweni telung fase:

  • Kita diowahi sawise dhawuhe Gusti Allah Rama, sawise dipilih kanthi tresna marang Sang Kristus sadurunge madegake jagad (Ef. 1: 4-5). Konversi Kristen bosok ing katresnan sing dipilih Gusti Allah, Gusti Allah sing ngerti pungkasane wiwit wiwitan, lan inisiatif reaksi kita (Wangsulan) luwih dhisik.
  • Kita diowahi nalika Kristus seda ing salib. Yaiku pembalikan archetypal djalmo manungso maneh marang Gusti Allah nalika tembok sing misahake dosa digawe rusak (Ef. 2: 13-16).
  • Kita diowahi nalika Roh Suci nate ngerteni aku lan menehi respons (Efesus 1:13).