Langkah gedhe kanggo kamanungsan

547 minangka langkah gedhe kanggo manungsa Ing 21. Juli 1969 ngiwa astronaut Neil Armstrong kendaraan dasar lan wis mlebu rembulan. Tembung kasebut minangka: "Iki minangka langkah cilik kanggo wong, langkah gedhe kanggo manungsa." Iki minangka momen sajarah sing penting banget kanggo kabeh umat manungsa - ana ing bulan pisanan.

Aku ora pengin narik kawigaten saka prestasi ilmiah NASA sing luar biasa, nanging aku isih kepengin: apa langkah-langkah bersejarah iki ing bulan mbantu nglakoni? Sabanjure Armstrong isih kaya saiki - kaya sadurunge, nanging carane dheweke lumampah ing rembulan ngatasi masalah kita? Kita isih duwe perang, getih, keluwen lan penyakit, ningkatake catastrophes lingkungan amarga pamanasan global.

Minangka wong Kristen, aku bisa ngucapake kanthi yakin manawa langkah-langkah paling sejarah ing kabeh wektu, sing tenan nuduhake "langkah-langkah raksasa kanggo umat manungsa", minangka langkah sing dijupuk saka kuburan dheweke 2000 taun kepungkur. Paulus nggambarake kebutuhan langkah-langkah ing urip anyar Yesus: «Yen Kristus ora tangi, iman sampeyan minangka khayalan; kaluputan sing wis diselehake kanggo sampeyan liwat dosa sampeyan isih ana ing sampeyan » (1 Korinta 15,17).

Ora kaya 50 taun kepungkur, media ing donya ora ana, ora ana jangkoan ing saindenging donya, ora ditampilake televise utawa direkam. Gusti Allah ora mbutuhake wong kanggo nggawe statement. Yesus Kristus wungu ing wektu bisu nalika donya turu.

Langkah-langkah Yesus bener-bener ditrapake kanggo kabeh manungsa, kanggo kabeh wong. Wungunane nerangake babarake pati. Ora bisa luwih akeh kabisat tumrap manungsa saka ngalahake pati. Langkah-langkah kasebut njamin para putrane ngapura babagan dosa lan urip langgeng. Iki langkah minangka wungu maneh lan mesthi nemtokake manawa kabeh babagan sejarah manungsa. Langsung kabisat saka dosa lan pati tekan urip langgeng. «Kita ngerti manawa Kristus, sawise munggah saka ing antarane wong mati, ora bakal mati maneh; seda ora ana kekuatane marang dheweke » (Roma 6,9 Terjemahan Geneva Anyar).

Wong sing bisa mlaku ing rembulan minangka prestasi apik. Nanging nalika Gusti Yesus seda ing salib kanggo dosa-dosa kita lan dosa-dosa, lan banjur tangi maneh lan lumaku ing taman, ana langkah paling penting kanggo manungsa.

dening Irene Wilson