Nambani udhara

ambegan hawae Sawetara taun kepungkur, pelawak improvisasi sing kondhang kanthi komentar lucu sing ngrayakake ulang taun kaping 91. Acara kasebut ngeterake kabeh kanca lan kerabat lan uga dirawuhi para wartawan warta. Sajrone wawancara ing pesta kasebut, pitakonan sing paling bisa diramal lan paling penting kanggo dheweke yaiku: "Sapa utawa apa sing sampeyan kenal karo umur dawa?" Pelawak mangsuli tanpa mangu-mangu: "Nafas!" Sapa sing ora setuju?

Kita bisa uga ngomong babagan sing padha. Kaya urip fisik gumantung karo napas hawa, semono uga urip kasukman gumantung marang Roh Suci utawa "napas suci". Tembung Yunani kanggo semangat yaiku "pneuma", sing bisa dijarwakake dadi angin utawa napas.
Rasul Paulus nggambarake urip ing Roh Suci kanthi tembung ing ngisor iki: «Kanggo wong sing padha mikir daging kadagingan; nanging sing kasukman, yaiku spiritual. Nanging dadi kadagingan iku pati, lan kasukman iku urip lan tentrem » (Roma 8,5-6).

Roh Suci manggon ing wong-wong sing pracaya Injil, kabar apik. Iki roh ngasilake woh ing gesang pitados: «Woh asmane yaiku katresnan, kabungahan, tentrem, sabar, prayoga, kebecikan, kesetiaan, lanang, murni; tumrap kabeh ukum iki dudu » (Gal. 5,22: 23).
Woh iki ora mung nggambarake kepiye urip nalika Roh Suci sing ana ing awake dhewe, iki nerangake apa pujane Gusti Allah lan cara ngrawat awake dhewe.

«Kita wis ngerteni lan pracaya katresnan sing diwenehake dening Gusti Allah kanggo kita: Gusti Allah iku katresnan; Sapa sing tetep ing katresnan tetep ana ing Allah lan Allah ana ing Panjenengane » (1 Yokanan 4,16). Kita ing kene kanggo ngasilake woh iki, dadi berkah kanggo wong-wong sing ana ing saubenging.

Sapa sing kita kenal karo umur spiritual sing dawa? Inhaling Gusti Allah ambegan. Gesang ing Roh - urip urip kanthi percaya marang Putraning Allah.

Kita duwe urip sing paling migunani lan menehi ganjaran nalika Roh Suci manggon ing awake dhewe, sing dadi napas spiritual. Supaya kita bisa rumangsa urip lan nguatake.

dening Joseph Tkach