Roh Suci bisa nyebabake

440 Roh Suci bisa nyebabake Apa sampeyan siap metu saka zona panglipur lan percaya lan percaya marang Kristus? Ing satengahe badai kasar, Petrus banjur metu saka safety relatif saka kapal kasebut. Dheweke yaiku prau sing siap percaya marang Kristus lan padha nindakake dheweke: "Lumampah ing banyu" (Matéus 14,25: 31).

Apa sampeyan ngerti kahanan sing sampeyan nolak amarga ana masalah apa sing nyebabake sampeyan nemoni masalah? Iki kedadeyan saya akeh nalika isih enom. «Aku bakal ngilangi jendela ing kamar adhiku? Napa kula? Mboten! » «Apa aku sing nembak bolongan ing sisih lawang ing sisih lawang kanthi bal tenis? Mboten! » Kepiye manawa aku dituduh dadi kanca karo revolusioner, oposisi, mungsuh saka kaisar Roma? "Nanging dudu aku!" Petrus nolak Kristus sawise ditahan ing taman Getsemani. Kasunyatan iki nolak nuduhake kepiye manungsa, lemah lan ora bisa nindakake apa-apa saka awake dhewe.

Sawetara minggu mengko, kapenuhan ing Roh Suci, Petrus ngaturake ucapan sing wani marang wong-wong sing padha nglumpuk ing Yerusalem. Dina pisanan Pentekosta ing Gréja Prajanjian Anyar nuduhake apa sing bisa ditindakake karo Gusti Allah. Pétrus minggah metu saka zona sing kaping pindho, kapenuhan kekuwatané Roh Suci. "Banjur Petrus ngatingal nganggo elf, ngucapake swara lan ngomong ... (Para Rasul 2,14). Iki khutbah pertama Petrus - kanthi kendel, kabeh kajelasan lan semangat.

Kabeh karya para rasul ing Prajanjian Anyar digawe kanthi kakuwatan Roh Suci. Stephen ora bisa ngalami pangrusak wektu yen Roh Suci durung teka. Paulus bisa ngatasi kabeh hambatan kanggo ngumumake jeneng Yesus Kristus. Kekuwatane teka saka Gusti Allah.

Ing awake dhewe, awake dhewe ringkih lan ora biso. Kapenuhan ing panguwasa Roh Suci, kita bisa nggayuh kabeh sing diarepake dening Gusti Allah kanggo kita. Iki mbantu kita metu saka "zona comfort" - saka "prau" - lan percaya manawa kekuwatane Gusti Allah bakal madhangi, nguatake lan nuntun kita.

Thanks kanggo sih-rahmat lan hadiah saka Roh Suci sing ditampa, sampeyan bisa njupuk keputusan kanggo maju lan metu saka zona panglipur.

dening Philipper Gale


pdfRoh Suci bisa nyebabake