Ngerti kraton

498 ngerti karajan kasebut Gusti Yesus dhawuh marang para sakabate supaya ndedonga kratone. Nanging sejatine kasunyatan iki lan kepiye carane bakal kelakon? Kanthi kawruh babagan rahasia Kratoning Swarga (Mat. 13,11) Gusti Yesus nggambarake Kratoning Swarga marang para sakabate kanthi nggambarake gambar kasebut. Dheweke bakal ujar: "Kratoning swarga kayadene ..." banjur banjur mbandhingake, kayata wiji sawi, sing isih cilik nalika wiwitan, wong sing golek bandha ing sawah, petani sing nyebar wiji utawa wong sing duwe bangsawan sing adol kabeh habakuk lan barang kanggo nduwe mutiara sing khusus banget. Liwat bandhingan kasebut, Yésus nyoba ngajar para muridé Kratoné Allah "metu saka jagad iki" (Yokanan 18:36). Nanging, para murid terus salah paham penjelasan dheweke lan nganggep manawa Gusti Yesus bakal nuntun wong-wong sing dianiaya menyang karajan sekuler sing duwe kebebasan, kekuwatan lan prestasine politik. Akeh wong Kristen saiki ngerti manawa Kraton Swarga luwih prihatin karo mbesuk lan ora ana pengaruh ing jaman saiki.

Kaya roket telu panggung

Nalika ora ana ilustrasi siji bisa nindakake keadilan ing sakabehe karajan ing swarga, ing ngisor iki uga bisa mbantu konteks kita: Kratoning Swarga kaya roket telung panggung. Rong tahap pisanan nuduhake mangsa nyata karajan ing swarga lan pihak katelu ngurusi Kraton Surga sing sampurna sing dumunung ing mangsa ngarep.

Tingkat 1: Awal

Kraton Surga wiwit ing donya kita kanthi tataran kapisan. Iki kedadean liwat inkarnasi Yesus Kristus. Dadi, kanthi Gusti Allah lan sakabèhing wong, Gusti Yesus ndadèkaké Kratoning Swarga kanggo kita. Minangka raja para ratu, ing endi ing ngendi Gusti Allah, Kratoning Swarga uga ana ing ngendi-endi.

Tingkat 2: Kasunyatan jaman saiki

Tahap kapindho wiwit saka apa sing Yesus tindak tumrap kita liwat patine, patangen, minggah, lan ngirim Roh Suci. Sanajan ora ana maneh ing babagan fisik, dheweke manggon ing kita lumantar Roh Suci, nggawa kita dadi siji badan. Kraton Surga saiki ana. Saiki wis ana sajrone nggawe. Apikan saka ngendi negara kita ana ing bumi, kita wis dadi warga langit, awit kita wis dadi panguwasa Gusti Allah lan manggon ing Kratoning Allah.

Wong sing mèlu Gusti Yésus dadi bagéan saka Kratoné Gusti Allah. Nalika Yésus mulang murid-muridé ndedonga: "Kratonmu wis teka. Kersané sampeyan bakal rampung ing bumi kaya ing swarga » (Matius 6,10), dheweke ngerti babagan keprihatinan saiki lan mbesuke kanggo ndedonga. Minangka pandherekipun Gusti Yesus, kita dijaluk menehi kesaksian babagan kewarganegaraan swarga ing Kratoné, sing wis diwiwiti. Kita ora kudu mikirake Kraton Swarga minangka bab sing mung mengaruhi masa depan, amarga minangka warga negara kerajaan iki, kita wis nimbali ngajak manungsa liyane dadi bagian saka kerajaan iki. Makarya kanggo Kratoning Allah uga ateges njaga marang wong-wong mlarat lan mlarat lan ngurus kelestarian tumitah. Liwat tumindak kaya ngono, kita nuduhake kabar apik salib amarga kita makili Kratoning Allah lan sesami manungsa bisa ngerteni liwat awake dhewe.

Tingkat 3: Kesempurnan mangsa

Tahap ketiga Krajan Surga dumunung ing mangsa ngarep. Iku bakal entuk kapenuhan nalika Gusti Yesus rawuh maneh lan miwiti bumi anyar lan swarga anyar.

Ing wektu kasebut, kabeh wong bakal ngerti Gusti Allah lan dheweke bakal ngerti sapa sejatine - "kabeh" (1 Korinta 15,28). Saiki kita duwe pangarep-arep sing jero manawa kabeh bakal dibalekake maneh ing wektu iki. Iki minangka semangat kanggo mbayangake negara iki lan mikir babagan kepiye, sanajan kita kudu ngeling-eling tembung-tembunge Paulus, yen kita durung ngerti. (1 Korinta 2,9). Nanging nalika kita ngimpi tahap swarga kaping tiga, kita kudu ora lali rong tahap pisanan. Sanajan tujuane ana ing ngarep, kerajaan saiki wis ana lan amarga saka iku, kita dijaluk urip kanthi sesuai lan nuduhake kabar Injil Yesus Kristus lan para manungsa ing Kratoning Allah duwe (saiki lan saiki) bagean.

dening Joseph Tkach


pdfNgerti kraton