Ngaso ing Gusti Yesus

555 ngaso ing Gusti Yesus Sawise tugas, sampeyan pengin ngaso kanthi bener. Dheweke supaya jiwane padha kesrakat, ambegan maneh lan kumpul tenaga seger. Liyane golek rekreasi ing olahraga lan alam utawa seneng istirahat kanthi wujud musik utawa maca sing inspirasi.

Dening "ngaso" tegese kualitas urip sing beda banget. Aku kepengin nulis maneh nganggo tembung "ngaso ing Gusti Yesus". Kanthi mangkono aku tegese katentreman jero sing dadi temen lan santai. Gusti Allah wis nyiapake katentreman kabeh-kabeh kanggo kita kabeh yen kita saestu mbukak lan nrenyuhake. "Injil," Injil, kalebu kawilujengan liwat Yesus Kristus. Tujuane yaiku kanggo nampa Kratoning Allah liwat Gusti Yesus lan urip kanthi slamet. Ing tembung liyane, kanggo ngaso ing Gusti Yesus.

Kanggo ngerti iki, sampeyan kudu "mbukak kuping jantung". Amarga Gusti Allah nduwe istirahat kaya ngono kanggo kabeh, dakkarepake supaya sampeyan bisa ngalami lan ngrasakake tentrem iki.

Ing jalur iki, aku rumangsa pertemuan antarane Nikodemus, salah sawijining atasan wong Yahudi lan Yesus. Nikodemus nemoni Gusti Yesus ing wayah wengi lan munjuk: "Rabi, kula mangertos bilih sampeyan minangka guru ingkang dikirim dening Gusti Allah. Amarga ora ana sing bisa nindakake mukjijat kaya sing ditindakake nalika Gusti Allah ora nunggil karo dheweke. Pangandikane Gusti Yesus: "Aku pitutur marang kowe, yen ana sing ora lair maneh, dheweke ora bisa ndeleng Kratoning Allah". Kabeh crita bisa ditemokake ing John 3,1-15 kanggo menehi pangerten sing luwih apik.

Kanggo ndeleng Kratoning Allah, Nikodemus butuh sampeyan, lan saiki uga Roh Suci. Iki ngunekke sampeyan, kaya angin sing ora sampeyan deleng nanging efek sing dialami. Efek kasebut menehi kesaksian marang kekuwatane Gusti Allah, sing ngganti urip sampeyan, amarga sampeyan nyawiji karo Gusti Yesus ing kraton.

Suwene saiki, aku bakal ujar mangkene: Yen aku kepengin banget diisi lan digawa dening Roh Allah, mula aku kudu mbukak pikiran lan siap ngenali lan ngakoni Gusti Allah ing kabeh ekspresi kasebut. Aku sepenuh hati ngucapake "ya" marang dheweke tanpa larangan.

Ora suwe sampeyan bakal siyap sadurunge Advent lan Natal. Dheweke kelingan manawa Gusti Yesus, putrane Gusti Allah, dadi manungsa. Kita dadi siji karo dheweke. Apa sing ditetepake, katentreman utama lan kesenangan kasebut menyang urip, uga aku dhewe utawa wong liya bisa nggawe. Iki minangka keagungan lan kersane Gusti sing paling gedhe, amarga kita kabeh larang regane.

Toni Püntener