Menehi nuwuh paling apik kanggo master

Sampeyan bisa ngerti hymn lawas sing diwiwiti kanthi ngucap, "Sijine sing paling apik kanggo Master, ora ana liyane sing pantes katresnan." Iku memori apik lan penting. Gusti Allah pantes paling becik supaya bisa menehi dheweke. Nanging nalika kita mikir babagan iki, Gusti Allah ora mung pengin sing paling apik - dheweke uga nyuwun kita nindakake kita paling awon.

Ing 1. Peter 5,7 diparingi: Kabeh kekuwatanmu nyedhak marang panjenengane; amarga dheweke seneng karo sampeyan. Gusti Yesus mirsa, yen kita ora tansah ana ing wangun sing paling apik. Malah yen kita wis dadi Kristen pirang-pirang taun, kita isih duwe kuwatir lan masalah. Kita isih nggawe kesalahan. Kita isih dosa. Malah yen kita nyanyi lagu kaya Give Your Best kanggo Master, kita banjur menehi Gusti Allah kita paling awon.

Kita kabeh bisa ngerteni nganggo tuturan saka Rasul Paulus ing Bab 7 Surat menyang Romawi: Amarga aku ngerti manawa ora ana apa-apa kabecikan tumrap aku. Aku pengin, nanging ora bisa nindakake kabecikan. Amarga apik sing dakkarepake, aku ora nindakake; Nanging apa sing ora dakkarepake, yaiku tumindak ala. Nanging manawa aku nindakake apa sing ora dakkarepake, aku ora nindakake, nanging dosa sing ana ing aku (Roma 7,18-20).

Kita kabeh kepengin nindakake sing paling apik kanggo Gusti Allah, nanging ing pungkasane, kita menehi sing paling ala. Lan iku persis titik. Gusti Allah mirsa dosa lan gagal kita, lan Dheweke ngapura kabeh ing Gusti Yesus Kristus. Dheweke kepengin supaya kita ngerti yen dheweke tresna karo dheweke lan ngrawat kita. Gusti Yesus ngandhani: Ayo marang aku, sampeyan kabeh sing wis sregep lan abot; Aku pengin refresh sampeyan (Mat. 11,28). Menehi kuwatir marang Gusti Allah - sampeyan ora butuh. Menehi wedi marang Gusti Allah. Menehi wong wedi, nesu, gething, gething, kuciwa, malah dosa. Kita ora kudu nanggung beban iki, lan Gusti Allah ora ngetrapake kita. Kita kudu diparingi Gusti Allah amarga dheweke kepengin nyingkirake kita, lan dheweke mung siji sing bisa mbuwang kanthi bener. Masrahake marang kabeh kabiasaan sing ala. Diwenehi kabeh duka, kabeh pikirane ala, kabeh tumindak gawe ketagihan. Diwenehi kabeh dosa lan kabeh kaluputane.

Apa? Amarga Gusti Allah wis mbayar. Iku dheweke lan cara, ora apik kanggo kita tetep. Mulane kita kudu nglirwakake pangrusak kita lan nyerahake kabeh marang Gusti Allah. Menehi kabeh kaluputanmu marang Gusti Allah, kabeh bab-bab negatif sing ora kudu ditindakake miturut karsane Gusti Allah. Panjenenganipun tresna sampeyan lan kepengin njupuk saka tangan. Dadi dheweke duwe kabeh.
Sampeyan ora bakal keduwung.

dening Joseph Tkach


pdfMenehi nuwuh paling apik kanggo master