Rekonsiliasi - apa?

Kita preachers duwe pakulinan kadang nggunakake istilah sing akeh wong, utamané Kristen anyar utawa pengunjung mung ora ngerti. Sawise dadi khutbah sing dakwartakake, aku ngelingake yen kudu nemtokake istilah yen ana wong sing teka lan takon marang "rekonsiliasi". Iku pitakonan sing apik, lan yen wong nduweni pitakonan kasebut, bisa uga relevan karo wong liya. Mulane aku pengin ngaturake program iki kanggo konsep Alkitab "rekonsiliasi".

Sakliyane sajarah manungsa, mayoritas wong wis ana ing maneka warisan saka Gusti Allah. Kita duwe bukti sing cukup ing lapuran kegagalan manungsa supaya bisa ditemtokake, sing mung minangka refleksi saka keterasingan saka Gusti Allah.

Minangka Rasul Paulus nyerat ing Kolose 1,21-22: "Malah sampeyan, sing tau padha sumingkir lan mungsuh ing karya ala, kang saiki wis karukunaké ana ing pati saka awak kang kena, kang saiki sampeyan suci lan tanpa cacad lan resik ing ngarsane . "

Iku ora tau Gusti Allah sing kudu dirundingake karo kita, nanging kita kudu rukuna karo Gusti Allah. Minangka Paulus ngandika, manusiawi ana ing pikiran manungsa, ora ing atine Gusti Allah. Jawaban Allah kanggo manjalma manungsa iku katresnan. Gusti Allah malah tresna marang kita nalika kita dadi mungsuh.
 
Paulus nyerat ing ngisor iki kanggo pasamuwan ing Roma: "Yen kita dirawuhi maneh karo Gusti Allah kanthi tiwas putrane nalika kita isih dadi mungsuh, luwih-luwih kita bakal disimpen dening uripé saiki yen kita didandani maneh" (Roma 5,10).
Paulus ngandhani yen ora mandheg ana ing kono: "Nanging kabeh Gusti Allah sing nyampurnakake kita dadi awake liwat Sang Kristus lan menehi kita kantor sing martakake rekonsiliasi. Amarga Gusti Allah ana ing Kristus lan ngrukunake jagad iki marang awake dhewe lan ora ngetrapake dosa marang dheweke ... " (2 Korinta 5,18: 19).
 
Sawetara ayat mengko, Paulus nyerat kepriye Gusti Allah ana ing Sang Kristus ngrukunake jagad iki marang awake dhewe: "Amarga Gusti Allah kareben yen kabeh turah-turah bisa urip ana ing dheweke lan liwat dheweke ngrukunake kabeh karo awake dhewe, apa wae ing bumi utawa Swarga kanthi nggawe tentrem liwat getih ing salib " (Kolose 1,19: 20).
Gusti Allah wis ngrugekake kabeh manungsa lumantar Yesus, tegese ora ana wong sing dikalahake saka katresnan lan kuwasane Gusti Allah. Kanggo sapa waé sing tau urip, papan sing dideleng ing pésta Gusti Allah. Nanging ora kabeh wong sing pracaya marang pangandikane Gusti Allah lan ngapura, ora kabeh wis nampa urip anyar sing ana ing Sang Kristus, ngetrapake gaun pengantin sing disiapake dening Kristus kanggo wong-wong mau, lan njupuk Panggonan ing meja.

Sing alesan ngapa iku ayahan karukunan - iku babagan proyek kita kanggo nyebar kabar apik sing Gusti Allah wis karukunaké wis dening Sang Kristus karo awake, donya, lan apa perlu kabeh wong kanggo nindakake iku pracaya kabar apik kanggo nguripake kanggo Gusti Allah ing mratobat, manggul pentèngané lan ndherek Gusti Yesus.

Lan pesen sing apik yaiku, supaya Gusti Allah mberkahi kita kabeh ing karya sing nyenengake.

dening Joseph Tkach


pdfRekonsiliasi - apa?