Identitas kita sing sejati

222 minangka identitas kita sing bener Jaman saiki, asring asring sampeyan kudu nggawe jeneng kanggo awake dhewe supaya penting lan penting kanggo wong liya lan awake dhewe. Kayane wong ngupayakake identitas lan makna sing ora bisa dingerteni. Nanging Gusti wis ujar: "Sapa sing nemu nyawane, bakal kélangan; Sapa sing kelangan nyawane kanggo Aku, iku bakal nemu. ” (Matéus 10:39). Minangka pasamuwan, kita wis sinau saka bebener iki. Wiwit taun 2009 kita diarani Grace Komunion International lan jeneng iki nuduhake identitas sing sejatine, sing adhedhasar Gusti Yesus lan dudu kita. Ayo diteliti kanthi jeneng iki lan ngerteni apa sing didhelikake ing njero.

sih (Rahmat)

Rahmat minangka tembung sing pertama kanggo jeneng kita amarga luwih becik nggambarake perjalanan individu lan nuduhake Gusti Allah ing Gusti Yesus Kristus liwat Roh Suci. "Nanging, kita pitados, kanthi sih-rahmat Gusti Yesus, kita bakal disimpen, kaya sing bakal ditindakake" (Kisah Para Rasul 15, 11). Kita "tanpa mursid saka sih-rahmaté liwat panebus liwat Kristus Yesus" (Roma 3:24). Kanthi sih-rahmat Gusti Allah nilar kita (liwat Kristus) nuduhake kabeneran dhewe. Kitab Suci terus-terusan mulang manawa pesen iman minangka pesen babagan sih-rahmat Gusti Allah (pirsani Kisah Para Rasul 14: 3; 20, 24; 20, 32).

Asil hubungan Allah karo manungsa tansah dadi sih rahmat lan bebener. Nalika angger-anggering Toret minangka ekspresi nilai-nilai kasebut, sih-rahmat Allah dhewe ketemu ekspresi lengkap liwat Yesus Kristus. Kanthi sih-rahmaté Gusti Allah, kita dislametaké déning Gusti Yésus Kristus lan ora kanthi tetep netepi angger-anggering Torèt. Hukum sing saben wong dikutuk ora tembung pungkasan Gusti kanggo kita. Tembung pungkasan kanggo kita yaiku Yesus. Panjenenganipun punika wahyu pribadi lan sampurna saka sih-rahmat lan bebeneran Gusti Allah sing diparingake kanthi bebas marang manungsa.
Pangrusak kita ing angger-anggering Toret iku kabenerake lan adil. Kita ora entuk kabecikan sing sah saka diri kita dhewe, amarga Gusti Allah iku dudu tahanan hukum lan hukum. Gusti Allah ana ing sajrone kita nindakake kabebasan-kabebasan iline miturut karsane.

Kersanipun ditetepake dening sih-rahmat lan panebusan. Rasul Paulus nulis ing ngisor iki: «Aku ora mbuwang sih-rahmaté Gusti Allah; Amarga manawa kabenerake saka angger-anggering Toret, Sang Kristus seda tanpa guna (Gal. 2:21). Paulus nggambarake rahmat Gusti minangka siji-sijine alternatif sing ora dikarepake. Rahmat minangka barang sing ora bisa ditimbang, diukur, lan ditangani. Rahmat minangka kabecikaning Gusti sing urip lan nggayuh atine lan pikiran manungsa lan bisa ngowahi kaloro.

Ing layang kasebut marang pasamuwan ing Roma, Paulus nyerat manawa mung siji-sijine sing nyoba kanggo nggayuh upaya dhewe yaiku dosa mbayar, yaiku pati dhewe. Nanging uga ana sing mentingake, amarga "peparinge Gusti Allah iku urip langgeng ing Kristus Yesus, Gusti kita" (Roma 6:24). Gusti Yesus iku sih-rahmat saka Gusti. Iku penebusan Allah sing wis dibebasake kanggo kabeh wong.

masyarakat (Komuni)

Fellowship minangka tembung nomer loro ing jeneng kita amarga kita duwe hubungan sing sejati karo Sang Rama liwat Sang Putra kanthi sesambungan karo Roh Suci. Ana ing Sang Kristus kita padha nunggal pasrawungan karo Gusti Allah lan saben liyane. James Torrance ngucapake kaya mangkene: "Triune Gusti Allah nggawe sesrawungan kanthi cara supaya kita mung dadi wong nyata yen kita nemokake identitas ing hubungan karo dheweke lan wong liya." 

Sang Rama, Anak lan Roh Suci ana ing pasrawungan sing sampurna lan Yesus ndonga supaya para sakabate bisa nuduhake hubungan iki lan supaya dheweke bisa nggambarake iki ing jagad (Yokanan 14:20; 17, 23). Rasul Yohanes nggambarake komunitas iki kanthi tresna banget. Yohanes nggambarake katresnan sing jero iki minangka pamrentah sing langgeng karo Rama, Anak lan Roh Suci. Hubungan sejati tegese urip ing sesambungan karo Sang Kristus ing katresnan Sang Rama lumantar Roh Suci (1 Yokanan 4: 8).

Asring ujar manawa dadi wong Kristen dadi hubungan pribadi karo Gusti Yesus. Alkitab nggunakake sawetara analogi kanggo njlèntrèhaké hubungan iki. Siji sing ngomongake hubungan master marang abdi. Asale saka iki, iki kudu kita ngurmati lan ngetutake Gusti Yesus Kristus. Gusti Yésus terus ngomong marang para pengikuté: «Wiwit saiki aku ora ujar manawa kowé dadi batur; Amarga abdi ora ngerti apa sing ditindakake gurune. Nanging aku pitutur marang kowe yen sampeyan kanca-kanca; amarga kabeh sing dakrungu saka bapakku wis dakkenal marang kowe » (Yokanan 15:15). Gambar liyane mratelakake sesambungan antarane bapak lan anak (Yokanan 1:12, 13). Gusti Yesus malah nggunakake gambar panganten lanang lan panganten wadon sing wis bisa ditemokake ing Prajanjian Lawas (Mat. 9:15) lan Paulus nyerat babagan hubungan antara bojo lan garwa (Efesus 5). Nyatane, layang kasebut marang wong Ibrani negesake manawa kita dadi Kristen dadi sedulur lan Yesus (Ibrani 2, 11). Kabeh gambar iki (Budi, kanca, anak, pasangan, adhine, sadulure) ngemot ide komunitas sing jero, positif, pribadi karo saben liyane. Nanging kabeh iku mung gambar. Gusti Allah sing nggumunake minangka sumber lan bebener hubungan lan komunitas iki. Masyarakat minangka masyarakat sing masrahake kita kanthi apik.

Yesus ndedonga supaya kita bakal melu dheweke ing kalanggengan lan bungah karo kabecikan iki (Yokanan 17:24). Ing pandonga iki, dheweke ngajak kita urip minangka bagian saka komunitas sing siji lan siji karo Rama. Nalika Gusti Yesus minggah ing swarga, dheweke njupuk kanca, kanca, menyang komunitas Rama lan Roh Suci. Paulus ujar manawa ana dalan liwat Roh Suci sing kita lenggah ing sebelah Kristus lan ana ing ngarsane Sang Rama (Efesus 2:6). Kita wis bisa ngrasakake komuni iki karo Gusti Allah, sanajan kebeneran hubungan iki mung bakal katon nalika Kristus bali lan netepake jabatane. Pramila masyarakat minangka bagean penting ing masarakat iman kita. Identitas kita, saiki lan salawas-lawase, didegake ing Sang Kristus lan ing komunitas sing dituduhake karo Gusti Allah minangka Rama, Anak lan Roh Suci.

internasional (Internasional)

Internasional minangka tembung kaping telu ing jeneng kita amarga gereja kita minangka komunitas internasional banget. Kita nyedhak wong-wong ing beda budaya, linguistik lan nasional wates - kita tekan wong ing donya. Sanajan kita sacara statistik minangka komunitas cilik, ana komunitas ing saben negara Amerika, uga Kanada, Meksiko, Karibia, Amerika Selatan, Eropah, Asia, Australia, Afrika, lan Kepulauan Pasifik. We have more than 50.000 members in more than 70 countries that have found homes in more than 900 communities.

Gusti Allah wis nggawa kita bebarengan ing komunitas internasional iki. Iku berkah sing kita gedhe cukup kanggo bisa bebarengan lan durung cilik cukup pribadi pribadi. Ing masyarakat kita, persahabatan tansah dibina liwat wates nasional lan budaya sing saiki kerep dibagi, dibangun lan nurtured donya kita. Iku mesthi tandha sih-rahmat saka Gusti Allah!

Minangka gereja, penting kanggo kita manggon lan martakake Injil sing wis disimpen Gusti Allah ing ati kita. Malah kanggo ngalami sugih rahmat lan katresnan Gusti Allah narik kawigatosan kita kanggo nglantarake kabar becik marang wong liya. Kita pengin wong liya kanggo mlebu sesambungan karo Gusti Yesus Kristus lan nuduhake ing kabungahan. We can not keep the gospel secret because we want everyone in the world to experience grace of God and become part of the triune community. Mangkene pangandikane Gusti Allah marang kita, supaya kita padha ngidungake jagad.

dening Joseph Tkach