Kratoning Allah (Bagean 4)

Ing episode pungkasan, kita mirsani ombone sing janji karajan Allah ing caketane bisa dadi sumber pangarep-arep gedhe kanggo kita pracaya. Ing artikel iki, kita kepengin mbudidaya kanthi luwih jero manawa kita bisa ngadeg ing kono.

Carane kita ngadhepi Kratoning Allah ing mangsa ngarep

Kepiye kita, minangka wong-wong sing percaya, ngerti hubungan kita karo kekaisaran sing ditulis ing Kitab Suci saiki wis ana, nanging durung teka? Maksudku, kita bisa nindakake adhedhasar Karl Barth, TF Torrance lan George Ladd (Wong liya uga bisa disebutake ing kene) nerangake kaya ing ngisor iki: Kita dijaluk nampa berkah saka Kratoning Kristus sing bakal teka lan menehi kesaksian kanthi cara sementara lan sauntara. Kaya sing saiki kita ngerti lan nggambarake Kratoning Allah ing tumindak kita, sing nindakake layanan Yesus terus kanthi Roh Suci, kita dadi seksi sing cocog karo apa sing bakal katon. Seksi ora dadi seksi kanggo awake dhewe, nanging menehi paseksene babagan sapa wae sing duweni kawruh. Kajaba iku, tandha ora nuduhake dhewe, nanging liya kanggo liyane lan luwih penting. Minangka wong Kristen, kita dadi seksi apa sing dirujuk - Kratoning Gusti Allah mbesuk. Pramila kita penting, nanging kena kanggo watesan tartamtu. Ora kabeh nyekel kabeneran lan kasunyatane, lan iki ora mungkin. Tumindak kita ora bisa ngungkapake Kraton Kristus, sing isih umume didhelikake. Tembung lan tumindak kita bisa uga nyamar sawetara aspek saka kekaisaran, nalika nyorot liyane. Ing kasus sing paling ala, file kesaksian sing beda bisa katon ora salaras, bisa uga saling mbantah. Kita bisa uga ora bisa nemokake solusi lengkap kanggo saben masalah, nanging kanthi tulus, setya utawa trampil, kita nyoba ngetrapake. Ing sawetara kasus, saben pilihan sing bisa ditemtokake bisa dadi mupangate amarga ngrugekake. Ing jagad dosa, solusi sampurna ora mesthi bisa sanajan pasamuwan. Lan kesaksian sing diwenehake bakal mung ora lengkap ing wektu saiki.

Kapindho, kesaksian menehi kita tampilan sing mung winates ing mbesuk, sing mung menehi pandeleng babagan Kratoning Allah sing bakal teka. Nanging kasunyatan, saiki ora bisa ngetrapake kita. Kita ndeleng "mung gambar sing ora jelas" (1 Korinta 13,12; Injil Warta Injil). Babagan iki kudu dingerteni nalika ngomong babagan tampilan "sementara". Ketelu, kesaksian kita wis rampung. Pakaryan teka lan terus. Sawetara prekara sing ditindakake kanthi jeneng Kristus bisa uga luwih dawa tinimbang liyane. Sawetara apa sing disekseni karo tumindak kita mung bakal cepet lan ora permanen. Nanging mangertos minangka tandha, kesaksian kita ora kudu bener lan ora kanggo ngrujuk apa sing bener, pamrentahan sing langgeng yaiku Gusti Allah liwat Sang Kristus ing Roh Suci, dadi paseksen kita ora universal utawa lengkap, lengkap utawa ora bisa dibantah, sanajan pancen gedhe, pancen ora pati penting, regane amarga asale saka sesambungan karo realitas ing jamane Kratoning Allah.

Loro solusi palsu babagan tema kompleks karajan Allah sing wis ana nanging durung rampung. Sawetara bisa njaluk, "Apa saiki kita bisa ngalami pengalaman lan kesaksian yen ora dituju ing dunyo dhewe? Mulane kenapa diganggu? Apa gunane iku? ? Yen kita ora bisa gawé becik, apa kang kudu kita nandur modal kuwi gaweyan gedhe ing project a utawa kanggo mbuwang supaya akeh sumber daya "Liyane bisa mbok menawa reply:" Kita ora bakal disebut dening Gusti Allah, yen padha kurang saka menyang Nampa becik lan completion of something perfect. Kanthi bantuan kang, kita ajeg bisa menyang jaminan saka Kratoning Allah ing bumi. "Reaksi karo gati kanggo masalah Komplek saka" wis ana, nanging durung rampung "Kakaisaran duwe biasane dadi beda ing sajarah jawaban pasamuwan minangka dipetik ndhuwur, diprodhuksi. Lan iki senadyan bebaya sing wis ana babagan loro pendekatan iki, sing dianggep minangka kesalahan gedhe. Secara resmi, ana dhawuh babagan triumphalisme lan sepi ing babagan iki.

triumphalism

Sawetara sing ora seneng dikurangi karo pemahaman lan prestasine saka pratandha ngarang bisa mbangun Kratoning Allah piyambak, senadyan karo pitulungan Allah. Contone, ora bisa disalahake manawa kita bisa dadi "pengurip donya". Iki bakal dadi kasus yen mung wong cukup kanthi ati-ati nyatakake piyambak marang sababe Kristus lan bakal siap kanggo mbayar rega sing perlu. Dadi, yen mung wong sing cukup ora sabar lan kanthi tulus, lan, ing salawasé, ngerti tata cara lan cara sing bener, donyane kita bakal mratobat ing Kratoning Allah sing sampurna. Kristus bakal nuli, nalika kerajaan mbaka sethithik nyedhaki rampung saka upaya kita, bakal bali. Kabeh iki, mesthi, mung bisa diraih kanthi bantuan Gusti Allah.

Sanajan ora kanthi nyata nyatakake, pamrentahane Kratoning Allah iki nganggep yen apa sing kita wis temen maujud amarga potensi sing Yesus bisa dilakokaké liwat karyane ing bumi lan ajaran-ajaran, nanging ora bener. Kristus ing wangun kamenangan wis menang, sing saiki bisa ngeksploitasi potensial sing wis digawe utawa bisa diwujudake.

Tanggapan triumphalist cenderung nyorot ing utamane upaya kasebut sing janji bakal nggawa owah-owahan ing wilayah kaadilan sosial lan moral masyarakat, uga hubungan pribadi lan prilaku moral. Ing recruitment Kristen kanggo program kasebut biasane adhedhasar kasunyatan sing Gusti Allah ing pangertèn sing gumantung ing kita. Dheweke mung nggoleki "pahlawan". Dheweke wis menehi kita ide sing becik, rancangan awal, malah rencana kratoné, lan mujudake Gréja kanggo nindakaké laku. Mulane kita diwenehi potensial kanggo mangerteni apa wis diwenehi ing sempurno. Iki kasil yen kita nggawe percoyo sing iki supaya, lan tenan lan saestu pancen konco iki kanggo nuduhake Allah kita kaya Sincerely ngucapke matur nuwun marang kanggo kabeh sampun rampung, supaya kita bisa éling becik. Kita supaya dadi bisa kanggo nutup longkangan antarane "nyata" lan becik Gusti Allah - dadi Pack nanging terus ing!

Iklan kanggo program triumphalist asring didorong dening kritik ing ngisor iki: Alesan kasebut yaiku yen wong sing ora percaya ora melu program kasebut lan ora mung dadi Kristen utawa nderek Kristus. Lan luwih, Gereja ora nindakake cukup supaya kerajaan bisa dadi kasunyatan lan kanthi mangkono bisa menehi ruang sing sampurna kanggo urip Gusti Allah ing kene lan saiki. Alesané malah dadi luwih: Ana akeh wong Kristen nominal (mung. jeneng) lan wong lamis ing Gréja sing, kaya sing mulang Yesus, ora ngetutake katresnan lan ngupaya keadilan, supaya wong-wong kafir ora gelem gabung - lan iki mung bisa diarani kanthi bener! Salajengipun miturut omongane uwong, para pelanggaran manawa wong sing ora percaya ora dadi Nasrani umume ditemokake ing antarane wong sing setengah ati, ringkih-iman utawa munafik. Masalah iki bisa dirampungake mung yen kabeh wong Kristen kena infeksi lan banjur dadi wong Kristen sing bener-bener yakin lan ora duwe kompromi sing ngerti carane ngetrapake Kratoning Allah kanthi sampurna ing kene lan saiki. Injil Kristus mung bakal ngyakinake wong liya yen wong Kristen nindakake karsane Gusti Allah lan cara urip sing dipromosikake kanthi cara sing apik tinimbang sadurunge, amarga kanthi cara iki, dheweke bakal ngerteni lan percaya marang kamulyan Yesus Kristus. Kanggo nguatake bantahan iki, sing asring digunakake, ing kene salah tembung Gusti Yesus: "Iki bakal ngandhani saben wong yen sampeyan dadi muridku yen sampeyan tresna-tinresnan" (Yokanan 13,35). Saka iki banjur disimpulake manawa wong liya ora percaya, lan yen ora duwe katresnan. Dalan kanggo iman sampeyan gumantung ing ombone, kaya Kristus, bakal nresnani saben liyane kanthi katresnan.

Tembung-tembung Gusti Yesus iki (Yokanan 13,35) ora ateges wong liya percaya liwat iki, nanging mung bakal diakoni minangka dheweke kanggo nurut Yesus, amarga dheweke, kaya dheweke, nindakake katresnan. Dadi, dheweke nyatakake yen kerjasama kita ing katresnan bisa ngerteni wong liya marang Kristus. Apik banget! Sapa sing ora pengin melu? Nanging, ora jelas saka tembunge yen iman / keslametan wong liya gumantung saka sejatine para siswa tresna. Mratobat ayat iki, pancen ora salah kanggo menehi kesimpulan yen wong sing ngetutake Sang Kristus ora duwe katresnan, wong liya ora bisa ngerteni kaya ngono lan mula ora percaya marang dheweke. Yen mangkono, Gusti Allah ora bakal luwih setya tinimbang kita. Ukara "yen kita ora setya, dheweke tetep setya" (2 Timotius 2,13) banjur ora ditrapake. Kabeh wong sing precaya wis ngakoni manawa Gréja minangka wutuh, kayadene anggotane masing-masing, kesasar lan kontra. Dheweke dipercaya karo Gusti amarga dheweke uga ngerti bedane wong sing ngalem lan sing memuji dheweke. Cukup yakin karo kapercayan sampeyan dhewe lan apa ora. Gusti Allah iku ngungkuli paseksen awake dhewe, lan luwih setya tinimbang kita. Mesthi wae, iki dudu alasan kanggo dadi saksi sing ora percaya babagan katresnan sampurna Sang Kristus.

quietism

Ing pungkasan liya saka spektrum, ngendi kita nemokake jawaban saka quietism, sawetara wis ono sing Jeksa Agung bisa ngetokake Komplek saka ana, nanging durung rampung Kratoning Allah, dening ngakoni, ing siji saiki ora bisa nindakake akeh. Kanggo wong-wong mau, kamulyan mung dumunung ing mangsa ngarep. Kristus wis menang kamenangan ing sak pelayanan ing bumi, nanging Gusti Yésus ijik bakal nggawa marang ing amarga siji dina Zeitin kasampurnan sawijining pembangunan. We are saiki nunggu mung mati bali saka Kristus, kang - mbok menawa sawise sawetara taun saka dominasi bumi - bear marang langit. Nalika Kristen wis kalebu ndhuwur kabeh entek ing kene lan saiki sawetara bebungah berkah, kayata apuraning dosa, bakal diwenehi kanggo penciptaan alam kabeh institusi sosial, budaya, ngelmu lan ekonomi korupsi lan ala. Kabeh iki ora bisa lan ora bakal disimpen. Kabeh iki, ing syarat-syarat kalanggengan, dimaksudaké kanggo ora panentu kanggo apik. Iku mung bisa dadi paukuman kaulungaké dening bebendune Gusti Allah, lan diwenehake kanggo banget sawijining mburi. Wong umumé bisa dibusak saka donya dosa iki, sing padha bisa disimpen können.Gelegentlich pendekatan quietist iki mulang miturut wangun separatism. Antarane, kita kudu mratobat saka pratingkahé jagad niat donya iki lan supaya kita adoh saka wong. Miturut Quietists sing Hoffnungsund ngidini helplessness saka donya iki, kesimpulan sing siji bisa terus aman cara akeh bab dheweke, amarga iku ora salaras, pungkasanipun, amarga wekasanipun kabeh wis bakal dipasrahké pangadilan. Kanggo mastani, a pasif, pendekatan quietistic tegese Kristen kudu ing paling individu kanggo awake dhewe utawa ing Community conto, ing hubungan saka liyane donya menehi mati. emphasis punika asring ing pribadi, kulawarga lan moralitas agama. efforts Direct nanging kanggo nandur pengaruh ing njawi Kristen lan nggawa babagan owah-owahan sing umumé dianggep glaubensabträglich, sok-sok malah diukum. Punika ndhukung sing enslavement langsung saka pracaya bobrok budaya lingkungan mung bakal mimpin kanggo mantunaken masalah ingkang guyub lan wekasanipun Gagal. Mangkono, pengabdian pribadi lan kemurnian moral sing tema dominan.

Asring maca iki iman, mburi sajarah, dianggep minangka pungkasan tumitah. Dheweke bakal rusak. Anane wektu lan papan banjur ora ana maneh. Sawetara, setya, bakal dibebasake saka proses pembubaran iki lan bakal digawa menyang kasunyatan rohani sing murni, murni, lan spiritual sing langgeng, ana ing swarga karo Gusti Allah. Ing gereja akeh variasi lan posisi intermediasi nggawe sekolah. Nanging akeh sing pindhah nang endi wae ing spektrum iki lan cenderung salah siji utawa liyane. Posisi triumphil cenderung nyenengake wong kanthi struktur kepribadian optimistis lan "idealis", dene Quietists luwih seneng nggolek dukungan sing paling gedhe ing kalangan pesimis utawa "realis". Nanging maneh, iki umumake kasar sing ora bisa ngatasi klompok spesifik sing cocog karo siji utawa luwih. Iki minangka tendensi sing, kanthi cara siji utawa liyane, pancen nyoba kanggo ndandani masalah rumit sing wis ana nanging durung sumurup kabeneran lan realita Kratoning Allah.

Alternatif kanggo triumphalism lan quietism

Nanging, ana liyane sing kompatibel karo Kitab Suci uga teologi piwulang posisi alternatif sing ora menehi hasil mung loro extremes, nanging mung wis dianggep ing idea saka polarisasi kuwi salah, amarga wahyu Alkitab ing ombone lengkap ora padha. The triumphalist lan alternatif quietist lan metu antarane pamilike diskusi pendapat wakil nganggep bebener Komplek saka Kratoning Allah panjaluk kita, kanggo regejegan kanggo njupuk ngadeg. Salah siji Gusti Allah ora kabeh piyambak utawa kita tanggung jawab kanggo implementasine. Iki loro views menehi kita nggawe dikenal kanggo kita minangka salah siji pejuang utawa kudu njupuk peran relatif pasif, yen aku ora kaya kita dumunung ing antarane sikap kita nang endi wae kesan. Posisi Alkitab ing ana, nanging durung unrealized ing ngrampungke Kratoning Allah iku Komplek. Nanging ora ana alesan kanggo ketegangan. Iku ora bab kanggo serangan imbangan utawa nggawe metu punapa wae, posisi penengah Moderate antarane loro extremes. Ora ana tension antarane wektu saiki lan masa ngarep. Luwih, kita katimbalan wis kawujud ing, nanging durung sampurna kanggo manggon kene lan saiki. saiki manggon ing negara saka pangarep-arep sing - kita wis katon ing sisih liya saka seri artikel iki - figuratively bisa mbokmenawa bakal nyedhaki uga dituduhake dening warisan term. saiki manggon ing kawruh tartamtu dadi ing milik saka pusaka kita, senajan kita isih rek akses kanggo woh-wohan kang kita siji dina partake kanthi bleibt.Im artikel sabanjuré ing seri iki kita bakal nyabrang apa iku tegese kanggo manggon ing kene lan saiki ing pangarep-arep ngrampungke Kratoning mangsa Allah.    

saka dr. Gary Deddo


pdf Kratoning Allah (Bagean 4)