Tambang King Solomon (bagean 16)

Durung suwe, aku bali menyang omah omah lan sekolah. Kenangan teka maneh lan aku kepengin kanggo dina-dina lawas sing apik. Nanging dina iki wis rampung. TK kasebut diwiwiti lan mandheg maneh. Wis lulus matur nuwun pamit lan nampi pengalaman urip anyar. Sawetara pengalaman iki nyenengake, wong liya luwih seneng lan malah nyenengake. Nanging manawa becik utawa ala, cendhak utawa dawa, aku wis sinau salah siji perkara: kanggo tetep ing dalan, amarga owah-owahan kasebut minangka bagéan alami saka urip kita.

Konsep lelungan uga penting ing Kitab Suci. Kitab Suci nggambarake urip minangka jalur kanthi beda wektu lan pengalaman urip sing duwe wiwitan lan pungkasan. Kitab Suci ngandika babagan owah-owahan ing kene. Nuh lan Henokh mlaku bebarengan karo Gusti Allah (Purwaning Dumadi 1: 5,22-24; 6,9: 99). Nalika Abraham umur taun, Gusti Allah ujar yen dheweke kudu mlaku ing ngarepe (Pangentasan 1). Akeh taun mengko, wong Israel mlaku saka perbudakan Mesir menyang tanah sing dijanjekake.

Ing Prajanjian Anyar, Paulus ngajak wong-wong Kristen supaya urip kanthi martabat ing panggilan sing diarani (Efesus 4,1). Gusti Yesus ujar manawa dheweke iku cara lan ngajak kita ngetutake. Wong-wong sing wiwitan mula nyebutake awake dhewe menyang dalan anyar (Para Rasul 9,2). Sampeyan pancen narik kawigaten manawa sebagian perjalanan sing diterangake ing Kitab Suci iku kudu mlaku-mlaku karo Gusti Allah. Mulane: pindhah karo Gusti Allah lan mlaku bebarengan karo dheweke sajrone urip.

Kitab Suci nempatake penting banget kanggo terus mlaku. Dadi ora kaget banget yen ujar sing misuwur wis dikhususake kanggo topik iki: "Percayaa marang Pangeran Yehuwah kanthi gumolonging ati, lan aja gumantung ing pikiran, nanging elinga marang kabeh cara, dheweke bakal nuntun sampeyan kanthi bener. » (Wulang Bebasan 3,5: 6)

"Ngandel marang Pangeran Yehuwah kanthi gumolonging atimu," Salomo nulis ing ayat 5, "lan aja gumantung marang pikiranmu" lan "ing kabeh cara sampeyan" elinga dheweke. Cara ing kene tegese lelungan. Kita kabeh duwe perjalanan pribadi dhewe, iki minangka lelungan ing perjalanan urip sing gedhe iki. Lelungan sing nyabrang karo lelungan wong liya. Perjalanan kalebu ngganti hubungan lan wektu penyakit lan kesehatan. Lelungan diwiwiti lan pungkasan lelungan.

Ing Kitab Suci kita mirengaken kathah perjalanan pribadi, kados Nabi Musa, Yusuf, lan Dawud. Rasul Paulus ing dalan menyang Damsyik nalika ngadhepi Yesus sing ditangekake. Ing sawetara wektu, arah perjalanan uripé sacara dramatis - kanthi cara luwih saka siji. Iki cara perjalanan. Kita ora ngrancang. Wingi ana arah lan saiki kabeh wis diganti. Paulus wiwit lelampahane minangka lawan saka iman Kristen kanthi kebencian lan sengit lan bakal numpes Kekristenan. Panjenenganipun ngakhiri perjalananipun boten namung minangka tiyang Kristen, nanging minangka tiyang ingkang nyebaraken kabar kabaosanipun Kristus wonten ing donya wonten ing kathah tantangan ingkang beda lan tantangan. Apa bab trip sampeyan? Endi sampeyan judhul?

Jantung lan ora sirah

Ing ayat kaping enem, kita nemokake wangsulan: "elinga." Tembung Ibrani jada tegese ngerti utawa ngerti. Iku tembung sing paling penting lan kalebu kenal karo wong liwat pengamatan, refleksi lan pengalaman. Sabalikna bakal entuk kenal wong liwat pihak katelu. Bedane sesambungan siswa karo subjek sing diteliti - lan hubungane antara pasangan. Kawruh iki bab Gusti Allah ora ditemokake utamane, nanging sing paling penting ing ati kita.

Dadi Suléman ujar manawa sampeyan kenal karo Gusti Allah (jada) yen sampeyan mlaku dalan urip karo dheweke. Tujuan iki mesthi sajrone lan babagan ngerteni Yesus sajrone perjalanan iki lan ngeling-eling marang Gusti Allah ing kabeh cara. Ing kabeh lelungan sing wis direncanakake lan ora direncanakake, ing perjalanan sing tilar donya amarga sampeyan wis salah arah. Gusti Yesus kepengin ngiringi sampeyan ing perjalanan saben dinten kanthi normal lan dadi kanca kanggo sampeyan.

Kepiye cara entuk kawruh kaya ngono saka Gusti Allah? Napa sampeyan ora sinau saka Gusti Yesus lan golek papan sing sepi, adoh saka pikirane lan prekara sing sampeyan lakoni sedina sadurunge Gusti Allah sadurunge dina? Napa sampeyan ora mateni TV utawa ponsel setengah jam? Njupuk wektu kanggo awake dhewe karo Gusti Allah, ngrungokake wong, ngaso ing wong, nggambarake lan ndedonga marang dheweke (Jabur 37,7). Aku seneng njaluk sampeyan supaya Efesus 3,19 donga urip pribadi sampeyan. Paulus ndedonga kanggo iki: «Kanggo ngerteni katresnan saka Gusti Allah, sing ngluwihi kabeh kawruh, saengga kita bisa kapenuhan kabeh kasuburan.

"Suléman ujar manawa Gusti Allah bakal nuntun kita. Nanging, iki ora ateges cara sing bakal ditindakake karo Gusti Allah bakal dadi gampang, tanpa nyeri, kasangsaran lan rasa ora aman. Malah ing wektu sing angel, Gusti bakal nambani, nyengkuyung lan mberkahi sampeyan liwat ngarsane lan kekuatane.

Bubar simbahku nimbali aku simbah pertama kalina. Aku guyon karo anakku, "Wingi wulan nalika aku isih remaja. Minggu kepungkur aku dadi bapak lan saiki aku mbesut - kapan isih ana wektu? » Urip mabur liwat. Nanging saben bagean urip minangka perjalanan lan apa wae sing kedadeyan ing urip sampeyan, iku minangka perjalanan sampeyan. Ngerteni Gusti babagan perjalanan iki minangka tujuan sampeyan.

dening Gordon Green


pdf Tambang Raja Suléman (Bagean 16)