Gusti Allah, tukang tembok

193 god the tofer Elinga nalika Gusti Allah nggatekake perhatian Yeremia menyang disk potter kasebut (Yer. 18,2-6)? Gusti Allah nggunakke gambar tukang periuk lan lempung kanggo mulang kita pelajaran sing ora nyenengake. Pesen sing padha sing nggunakake gambar potter lan lempung bisa ditemokake ing Yesaya 45,9 lan 64,7 lan ing Roma 9,20-21.

Salah siji cangkir sing paling disenengi, sing saya kerep digunakake kanggo ngombe tèh ing kantor, nggawa gambar saka kulawarga. Nalika aku nggoleki dheweke, dheweke ngelingake aku babagan crita cacahe sing ngomong. Crita iki diwartakake saka cangkir sajrone wong pisanan, lan nerangake carane dheweke dadi apa sing nggawe dheweke nggawe.

Aku ora mesthi teacup sing apik. Wiwitane aku ora mung gumpalan lempung sing ora resmi. Nanging ana sing nyelehake aku ing disk lan miwiti muter disc kanthi cepet, aku kena pusing. Nalika aku meneng, ngepet, ngiris lan nyuwek aku. Aku mbengok: "Stop!" Nanging aku entuk wangsulan: "Durung!".

Pungkasane dheweke mandheg jendela lan dilebokake ing oven. Dadi luwih panas lan panas nganti aku nguwuh: "Stop!" Apa maneh aku nampa wangsulan "Ora!" Pungkasane dheweke ngajak aku metu saka oven lan miwiti nulis kanggo aku. Asap kasebut nggawe aku lara lan saya bengok: "Stop!" Lan sepisan maneh mangsuli: "durung!".

Banjur dheweke njupuk kula metu saka open lan sawise aku cooled mudhun, dheweke sijine kula ing meja ngarsanipun pangilon. Aku kaget! Potter wis nggawe soko apik saka rempelo lemah. Kita kabeh clumps saka lempung, tengen? Kanthi nyelehake kita ing roda bumi potter, Master Potter kita ndadekake kita ciptaan anyar sing kudu dadi karsane!

Nalika ngandika babagan kasangsaran ing urip iki, sing asring kita nemoni, Paulus nulis: «Mangkono kita ora kesel; nanging yen wong njaba kita bakal rusak, batin sing anyar dianyari. Amarga kasusahan kita, yaiku temporal lan cahya, nggawe kamulyan langgeng lan kabeh sing ora katon, nanging sing ora katon. Amarga apa sing katon ana temporal; nanging sing ora katon iku langgeng » (2 Korinta 4,16: 17).

Pangarep-arep kita ana ing njaba lan ing njaba jagad iki. Kita dipercaya Sabdanipun Gusti, kita nganggep kasusahan saiki dadi entheng lan pas wektune dibandhingake karo sing diwenehake Gusti Allah. Nanging pacoban iki minangka bagéan saka cara urip Kristen. Ing Roma 8,17: 18 kita waca: «Nanging yen kita dadi anak, kita uga dadi pewaris, yaiku pewaris Gusti Allah lan pewaris bareng Kristus, yen kita nandhang sangsara karo dheweke, supaya kita uga dikurmati kanthi kamulyan. Amarga aku yakin manawa wektu iki penderita ora kalah karo kamulyan sing bakal dicethakake kanggo kita. »

Kita melu sangsara ing Sang Kristus kanthi pirang-pirang cara. Sawetara, mesthi martir amarga yakin. Nanging, sebagian besar kita nandhang sangsara saka Kristus kanthi cara sing beda. Kanca-kanca bisa ngiyanati kita. Wong asring salah karo kita, dheweke ora ngormati kita, dheweke ora tresna karo kita, utawa uga nyalahake kita. Isih, nalika kita ngetutake Sang Kristus, kita ngapura carane Dheweke ngapura. Dheweke ngorbanake awake dhewe nalika dheweke dadi mungsuh (Rom. 5,10). Pramila piyambakipun nimbali kita ngupayakake upaya khusus kanggo ngladeni wong sing nyiksa, ora ngajeni kita, ora ngerti kita utawa ora seneng karo kita.

Mung "amarga saka sih-rahmat Gusti Allah" kita diarani dadi "korban urip" (Rom. 12,1). Gusti Allah aktif ing kita liwat Roh Suci kanggo ngowahi kita dadi gambar Kristus (2 Korinta 3,18), ana barang sing luwih apik tinimbang kumpul lempung sing direndhem!

Gusti Allah aktif ing saben kita ing tumindak, ing kabeh acara lan tantangan sing urip kita. Nanging ngluwihi kasangsaran lan pacoban sing kita kenal, manawa padha ndherek kesehatan utawa keuangan utawa mundhut sing dikasihi, Gusti Allah nunggil karo kita. Panjenenganipun nyampurnakake kita, ngganti kita, wujud lan wujud kita. Gusti Allah ora bakal ninggalake kita utawa nyawang kita. Dheweke karo kita kabeh pertempuran.

dening Joseph Tkach


pdfGusti Allah, tukang tembok