Padha nglakoni panggawe nistha tumrap Pangeran Yehuwah

432 paring dhawuh tumrap Gusti Sawijining petani nyupir truk flatbed ing dalan utama lan weruh manawa ana hitchhiker nggawa tas ransel abot. Dheweke mandheg lan nawakake menyang kulo manawa hitchhiker seneng ditawani. Nalika nalika lagi nyopir, petani, ndeleng ing kaca mburi, weruh yen hitchhiker lagi nggegirisi ing wilayah kargo, tas ransel abot isih tergantung saka pundak. Pak tani banjur mandheg lan mbengok, "Heh, napa sampeyan ora nggawa tas ransel lan sijine ing amben?" "Oalah," wangsulane si hitchhiker. «Sampeyan ora perlu khawatir babagan aku. Cukup menyang tujuanku lan aku bakal seneng ».

Kepriye kodrapane! Nanging akeh wong Kristen duwe sikap kasebut. Dheweke seneng dijupuk ing "ambulans" sing njupuk dheweke menyang swarga, nanging ora nggawa momotan nalika lagi nyopir.

Iki cidra karo kabeneran sing ditemokake ing Kitab Suci - lan kayekten bakal nggawe beban sampeyan gampang! Ing Wulang Bebasan 16,3, Raja Suleman nedahake salah sawijining permata cemlorot maneh: "Tututi pakaryanmu marang Sang Yehuwah, lan rencana sampeyan bakal sukses." Ana liyane kanggo ayat iki tinimbang kanggo nyoba dadi Kristen sing darmabakti. "Komando" ing kene tegese "muter (ing) ». Iki ana hubungane karo nggulung utawa nggulung karo wong liya. Laporan ing Purwaning Dumadi 1 nerangake. Jakob teka ing sumber mancur ing dalan menyang Paddan-Aram, ing kana ketemu karo Rachel. Dheweke lan wong liya pengin ngombe wedhus-wedhuse, nanging watu abot ngemot pambukaan sumur kasebut. Yakub banjur munggah lan mbalek watu saka ing kono

Mbukak sumber banyu mancur » (Ayat 10) lan ngombe wedhus-wedhus mau. Tembung Ibrani "wallowed" ing ngisor iki padha karo tembung "prentah" ing Wulang Bebasan 16,3. Ekspresi muter kanthi nggambarake beban marang Gusti Allah uga bisa ditemokake ing Jabur 37,5: 55,23 lan. Iki nggambarake katergantungan lengkap marang Gusti Allah

mbuwang wong; amarga dheweke ngrawat sampeyan » (1 Petrus 5,7). Tembung Yunani kanggo "mbuwang" ateges tegese padha karo tembung "(perintah)" ing basa Ibrani, sing uga ateges "gulung utawa mbuwang" (kanggo) »diterjemahake. Iki minangka tumindak sing sadar ing sisih kita. Kita uga nemokake tembung "uncalan" ing akun saka Gusti Yesus mlebu ing Yerusalem, nalika nunggang kuldi

- «lan mbuwang sandhangane ing» (Lukas 19,35). Unjuran kabeh sing kuwatir marang mburi Gusti. Dheweke bakal ngurus amarga dheweke bakal ngurus sampeyan.

Apa sampeyan ora bisa ngapura? Uncalane marang dewa! Sampeyan nesu? Uncalane marang dewa! Apa sampeyan wedi? Buwangen marang Gusti Allah! Apa sampeyan dikonsumsi karo ketidakadilan ing donya iki? Buwangen marang Gusti Allah! Apa sampeyan ngrasakake angel? Mbuwang beban marang Gusti Allah! Apa sampeyan wis nyiksa? Uncalane marang dewa! Apa sampeyan nekat? Uncalane marang dewa! Nanging iku ora kabeh. Undhangane Gusti Allah supaya "mbuwang dheweke" ditrapake tanpa watesan. Sang Prabu Suleman nyerat manawa apa wae sing bisa ditindakake, kita bisa nyembah Gusti Allah. Kabeh prekara sing dienggo Gusti Allah sajrone lelaku - kabeh rencana, harapan, lan impenmu. Yen sampeyan nate nyasar marang Gusti Allah, aja mung tumindak mental. Tindakake. Isine pikirane. Ngomong karo Gusti Allah. Dadi spesifik: "Ayo panjalukmu dimangerteni karo Gusti Allah" (Filipi 4,6). Dakkandhani: "Aku kuwatir ..." "Aku bakal menehi sampeyan. Iki sampeyan Aku ora ngerti apa sing kudu dilakoni ". Pandonga netepake sesambungan lan Gusti Allah kepengin banget supaya kita mratobat marang dheweke. Dheweke kepengin supaya bisa urip bareng karo dheweke. Dheweke pengin ngerti sampeyan dhewe! Gusti Allah kepengin ngrungokake sampeyan - apa pikirane!

Tembung "prentah" kadang diterjemahkan minangka "ngandel" ing Prajanjian Lawas. Kitab Suci Amplified nerjemake Wulang Bebasan 16,3 kaya ing ngisor iki: "Gulung [utawa mbuwang] pakaryanmu marang Sang Yehuwah [dhawuhi / dakwenehake marang dheweke kanthi lengkap]." Apa wae, wenehana. Gulung marang dheweke. Percaya marang Gusti, dheweke bakal ngurus perkara kasebut lan nindakake apa sing dikarepake. Ninggalake dheweke lan tetep tenang. Apa sing bakal kelakon ing mangsa ngarep? Gusti Allah "bakal ngrampungake rencana sampeyan". Dheweke bakal mbentuk kepinginan, kepinginan lan rencana kita supaya kabeh cocog karo karsane, lan dheweke bakal nyelehake kepinginan ing ati supaya awake dhewe dadi (Jabur 37,4).

Njupuk beban saka pundhakmu. Gusti Allah ngajak kita kanggo nguripake kabeh marang Gusti. Banjur sampeyan bisa duwe kapercayan lan tentrem rahayu, rencana, kepinginan, lan keprihatinan sampeyan bakal kawujud kanthi cara, amarga padha miturut kehendak Allah. Iki minangka undhangan sing ora kudu ditolak!      

dening Gordon Green


pdfPadha nglakoni panggawe nistha tumrap Pangeran Yehuwah