MEDIA


Kuburan sing kosong: apa sing kasedhiya kanggo sampeyan?

637 kuburan kosong Crita saka makam kosong katon ing Kitab Suci ing saben patang Injil. Kita ora ngerti persis kapan Gusti Allah Rama mbangkitake Gusti Yesus ing Yerusalem udakara 2000 taun kepungkur. Nanging kita ngerti manawa kedadeyan iki bakal mengaruhi lan ngowahi urip saben wong sing nate urip.

Yesus, tukang kayu saka Nasaret, dicekel, dihukum lan disalib. Nalika seda, dheweke ngandhani Bapake Langit lan Roh Suci. Banjur awake sing disiksa dilebokake ing kuburan sing digawe saka watu padhet, sing ditutup nganggo watu abot ing ngarepe lawang.

Pontius Pilatus, gubernur Roma, mrentah supaya njaga makam kasebut. Gusti Yesus medhar wangsit manawa kuburan ora bakal nahan dheweke, lan Pilatus wedi yen pandhereke wong sing mati bakal nyoba nyolong mayit kasebut. Nanging, iki kayane ora mungkin amarga dheweke demoralisasi, kebak wedi lan mula ndhelik. Dheweke wis nyumurupi pimpinan brutal kasebut kanthi brutal - mecut meh mati, dipenthang ing kayu salib, lan sawise nem jam lara nandhang tombak ing sisih kasebut. Dheweke njupuk jisim sing dipukul saka kayu salib lan cepet dibungkus nganggo sprei. Sampeyan mestine dadi pemakaman sementara nalika dina Sabat wis cedhak. Sawetara ngrancang bali sawise dina Sabat kanggo nyiapake jisime Gusti Yesus kanggo kasarekake.

Awak Yesus ana ing kuburan sing adhem lan peteng. Sawise telung dina, kafan nutupi dekomposisi daging mati sing bakal teka. Sing muncul saka dheweke yaiku kedadeyan sing durung nate ana sadurunge - wong sing diuripake maneh lan dimulyakake. Gusti Yesus saka ...

Waca liyane

Nalika wektu sing bener

509 nalika wektu iku munggah Wong seneng negesake manawa Gusti Allah mesthi milih wektu sing pas lan aku yakin manawa iku bener. Salah sawijining kenangan babagan Kursus Pemula Alkitab yaiku pengalaman "aha" sing dakalami nalika ngerti yen Yesus teka ing bumi kanthi tepat wektu. Ana guru sing nerangake kepiye kabeh perkara ing jagad iki kudu selaras supaya kabeh ramalan babagan Yesus bisa kawujud kanthi lengkap.

Paulus ngomong karo pasamuan ing Galatia babagan anak-anake Gusti Allah lan dadi budak saka kekuwatan jagad iki. "Nanging nalika wis tekan waktune, Gusti Allah ngutus Putrané, lair saka wong wadon lan dilebokaké ing angger-anggering Torèt, supaya bisa nebus wong-wong sing ana ing angger-anggering Torèt, supaya kita bisa duwe anak (hak-hak anak kabeh)" (Gal 4,4 , 5 LUT). Gusti Yesus miyos nalika wayah wis rampung. Ing Elberfeld Bible nyebutake: "Yen tekane waktune wis teka".

Rasi lintang lan lintang-lintang pas. Budaya lan sistem pendidikan kudu disiapake. Teknologi utawa nonexistence iku bener. Pemerintah Bumi, utamane wong-wong Rum, padha tugas ing wektu sing tepat.

Komentar babagan Injil nerangake: "Nalika semana" Pax Romana "(perdamaian Roma) mbentang ing saindenging jagad sing beradab, nggawe lelungan lan perdagangan bisa uga ora kaya sadurunge. Dalan gedhe ngubungake kekaisaran kaisar lan macem-macem wilayah kasebut disambungake kanthi cara sing luwih penting kanthi basa Yunani sing nyebar. Tambahake kasunyatan manawa jagad iki tiba ing jurang moral sing jero banget lan uga para wong kafir ...

Waca liyane