Ing wektu sing tepat ing panggenan sing bener

501 ing wektu sing tepat ing panggenan sing bener Ing rapat akuisisi pelanggan ing salah sawijining toko, sawijining karyawan ngandhani babagan strategi dheweke: "Sampeyan kudu ing panggonan sing bener ing wektu sing tepat." Aku mikir yen strategi iki mesthi nyata. Nanging, kabeh luwih gampang dingerteni tinimbang rampung. Aku wis nate teka ing panggonan sing pas ing wektu sing tepat - umpamane nalika aku mlaku-mlaku ing pantai pantai ing Australia lan nemoni klompok wong sing lagi wae wis weruh. Mung sawetara dina kepungkur aku bisa mirsani manuk sing langka, yaiku Hans sing ngguyu. Apa sampeyan ora seneng nginep ing panggonan sing bener? Kadhangkala kedadeyan kanthi sengaja, wektu liyane minangka jawaban kanggo pandonga. Iki ora bisa ngrancang utawa ngontrol.

Yen kita ana ing panggonan sing bener ing wektu sing cocog, sawetara wong ngubungake karo rasi lintang lan liya-liyane mung ngarani luck. Para wong sing seneng seneng ngarani kahanan kaya ngono, "campur tangan Allah ing gesang kita" amarga padha percaya manawa Gusti Allah melu kahanan iki. Campur tangan saka Gusti Allah bisa dadi kahanan apa wae sing bisa nyawiji marang Gusti Allah, kanggo wong utawa apik. "Nanging kita ngerti manawa wong sing tresna marang Gusti Allah ngladeni samubarang sing paling apik, sing diarani sawise mutusake" (Roma 8,28). Ayat sing kondhang lan kadhangkala salah paham iki ora ateges kabeh kedadeyan ing urip kita dipimpin lan dikontrol dening Gusti Allah. Nanging, dheweke ngajak supaya bisa nggoleki paling apik sanajan ing wektu sing angel lan kahanan tragis.

Nalika Yesus seda ing salib, para pandherekipun uga kepingin weruh carane pengalaman horor iki kudu gawé barang sing apik. Sawetara murid-muridé bali menyang urip lawas lan nyambut damel minangka nelayan amarga padha mundur menyang kesimpulan sing mati ing kayu salib tegese mburi Gusti Yesus lan misi. Sajrone telung dina antarane pati ing salib lan patangen, kabeh pangarep-arep katon ilang. Nanging nalika murid-murid liyané sinau lan ngerti saiki, ora ana sing ilang karo salib, nanging luwih akeh menang kabeh. Pati ing kajeng salib ora pungkasan kanggo Yesus, nanging mung wiwitan. Mesthi, Gusti Allah ngrancang wiwit saka wiwitan supaya apa sing becik kudu metu saka kahanan sing kaya mengkono mau. Iku luwih saka ketepakan utawa intervensi saka Gusti Allah, nanging iku rencana Gusti Allah saka wiwitan. Kabèh sejarah manungsa mimpin menyang titik iki. Panjenenganipun minangka titik paling utama ing rencana cinta lan kawilujengan Gusti Allah.

Gusti Yesus ana ing panggenan sing bener ing wektu sing tepat lan mulane kita tansah bener ing ngendi kita saiki. We are persis ing ngendi Gusti Allah ngersakaken kita. Ing lan liwat Panjenengane kita mesthi ditempelake ing Sang Rama, Sang Putra lan Sang Roh Suci. Katresnan lan kasuwargan kanthi kekuwatan sing padha karo Gusti Yesus wungu saka ing antarane wong mati. Kita ora perlu khawatir manawa urip kita entuk manfaat lan nggawe prabédan ing bumi. Ora ana alesan kepengin kahanan urip ing saubenging kita, mesthi manawa kabeh bisa disajikake kanggo sing paling apik, amarga Gusti Allah tresna banget marang kita.

Minangka para wanita lan murid-murid kanthi teliti nyerahake pangarep-arep sajrone telung dina peteng iki, kadhangkala kita uga ora duwe pangarep-arep kanggo urip kita dhewe utawa nyawa wong liya amarga ora ana pangarep-arep ing ngarsane. Nanging Gusti Allah bakal ngilangi luh kabeh lan menehi kita endah sing apik kanggo kita. Kabeh iki mung amarga Gusti Yesus ana ing panggonan sing bener ing wektu sing tepat.

dening Tammy Tkach


pdfIng wektu sing tepat ing panggenan sing bener