Ndandani prioritas

Akeh wong - klebu kita sing lagi ana ing pelayanan - ngupaya bungah ing papan sing salah. Minangka Pastors, kita kepéngin ketemu ing gereja sing luwih gedhé, pelayanan sing luwih efektif, lan asring banget ing pujian saka kolega utawa anggota gereja kita. Nanging, kita bakal nindakake kanthi sia-sia - kita ora bakal nemokake kabungahan ing kono.

Minggu kepungkur, aku nuduhake sampeyan apa sing dakkira minangka nomer siji ing pembunuh layanan Kristen - legalisme. Aku percaya banget yen prioritas palsu ndherekake sawise iku. Paulus ngandharake babagan prioritas dhewe-dhewe ing layang kasebut marang para Filipi. Wangsulane: Nanging sing dakkarepake yaiku apa sing dakkarepake mbebayani kanggo Sang Kristus. Ya, aku isih nganggep kabeh mau mbebayani tumrap kawruh gedhe tumrap Sang Kristus Yesus, Gustiku. Kabeh mau gawe piala marang dheweke, lan aku rumangsa dadi rusak Kristus (Filipi 3,7: 8).

Iki akun keuntungan lan kerugian saka Paulus. Panjenenganipun ngandika, Nanging, apa sing sapisan laba kanggo kula, aku dianggep minangka gawe piala marang kawruh bab Gusti Yesus. Prekara-prekara sing kudu ditindakake kanthi ora seimbang karo wong Yesus Kristus, yen sampeyan ora bisa nganggep apa-apa liyane saka gawe piala marang dheweke. Punika salah satunggaling alasan kanggé Paulus manggihi kabingahan sanadyan piyambakipun wonten ing pakunjaran nalika piyambakipun nyerat serat punika.

Perhatikan tembung: Aku nganggep iku kabeh sengit kanggo menang Kristus. Tembung kotoran uga bisa diterjemahake minangka feces, dung. Paulus ngandhani yen kabeh sing kita duweni kuwi ora becik tanpa Gusti Yesus. Fame, dhuwit utawa kekuwatan ora bisa ngganti rasa bungah prasaja ngenani Yesus.

Sampeyan bakal nemokake kabungahan ing layanan yen sampeyan tetep prioritas sing apik. Aja kelangan kabungahan sing ora penting. Kristus penting. Ana akeh perkara sing kurang penting sing bisa nyebabake sampeyan kelangan kabungahan ing pelayanan. Wong ora nindakake apa sing dikarepake. Padha ora katon yen kudu katon kaya sing dikarepake. Padha ora mbantu yen sampeyan kudu mbantu. Wong bakal ngalang-alangi sampeyan. Yen sampeyan fokus ing bab iki, bakal gampang kelakon yen sampeyan bakal kelangan bungah.

Paulus ngandhani ing surat iki yen ora ana prastawa apa wae sing diwenehake, carane gereja gedhe sampeyan, utawa pirang-pirang buku sing wis ditulis - sampeyan bisa nindakake kabeh ing layanan, nanging isih ora seneng. Paulus nunjuk ing Filipi 3,8 manawa urip dumadi saka ijol-ijolan bab-bab. Dheweke nganggep iku kabeh gawe piala supaya dheweke bisa ditemokake ing Kristus.
 
Gusti Yesus ngandika bab liyane babagan hubungane. Panjenenganipun paring piwucal dhateng kita bilih kita boten saged ngawontenaken kalih bendara. Kita kudu milih apa sing bakal dadi nomer siji ing urip kita. Akeh saka kita pengin Yesus plus liyane. Kita pengin ngladeni Gusti Allah ing karya pasamuwan, nanging ing wektu sing padha kita uga bisa nyedhaki liyane. Paulus ngandela yèn kita kudu nglirwakaké samubarang kabèh kanggo ngerti Kristus.

Alesané kepriyé prioritas kita dicampur lan mulané layanan kita tanpa kegedhen amarga kita ngerti yèn kita kudu nyelehake barang-barang tartamtu kanggo urip sejati kanggo Kristus. Kita wedi yen kita bakal diwatesi. Nanging kita ora bisa nylametake kasunyatan. Nalika kita teka Yesus, kita nyerahake kabeh. Ingkang aneh, yen kita nindakake, kita nemokake yen kita wis ora duwe apa-apa. Dheweke njupuk barang sing wis diwenehake marang dheweke lan mbenakake, nyusun ulang, nambah makna anyar, lan menehi bali menyang kita kanthi cara anyar.

Jim Elliot, misionaris sing dipateni dening wong-wong India ing Ecuador, ngendika: Dheweke ora bodho sing nyerah apa sing ora bisa disimpen kanggo entuk apa sing ora bisa kalah.

Dadi, apa sampeyan wedi nyerah? Apa sing dadi prioritas palsu ing urip lan pelayanan sampeyan? Apa hubungan karo Kristus wis diganti karo gol kanggo pasamuwan?

Wektu kanggo mbenakake prioritas sampeyan - lan nemokake kabungahan.

dening Rick Warren


pdfNdandani prioritas