SPEAKING OF LIFE


Gusti Yesus banjur ngandika: "Ingsun iki bener

Apa sampeyan wis njlentrehake wong sing ngerti lan ngalami nemokake tembung sing bener? Iku wis kedadeyan karo aku lan aku ngerti sing liyane iya uga. Kita kabeh duwe kanca utawa kenalan sing deskripsi angel dadi tembung. Gusti Yesus ora ana masalah karo kuwi. Dheweke tansah jelas, sanajan nalika ditrima pitakonan "Sapa kowe?". Aku utamane kaya ...

Ngemut woh sing apik

Kristus minangka wit anggur, kita minangka cabang! Anggur wis dipanen kanggo nggawe anggur sajrone pirang-pirang taun. Iki minangka proses sing rumit amarga mbutuhake masterar rong berpengalaman, lemah sing apik lan wektu sing sampurna. Pruner pakebonan anggur lan ngresiki pakebonan anggur lan ngati-ati mateng woh anggur kanggo nemtokake wektu panenane. Ana kerja keras ing mburi, nanging yen kabeh cocog, iku ...

Gusti Allah uga tresna marang para ateis

Saben wektu nerangake diskusi babagan pitakonan iman, aku kepengin weruh yen misale jek wong percaya pracaya. Para mukmin nate nganggep yen para atheis wis entuk bukti, kajaba wong-wong sing percaya bisa mbantah. Kasunyatane, ing tangan liyane, ateis ora bisa mbuktekake yen Gusti Allah ora ana. Mung amarga pracaya ora ngakeni ateis saka anané Gusti Allah ...

Identitas ing Kristus

Paling akeh sing liwat taun 50 bakal ngelingi Nikita Khrushchev. Dheweke minangka tokoh sing warnane abadi, sing minangka pamimpin tilas Uni Soviet, mbanting sepatu kasebut nalika ngucapake ing Majelis Umum Perserikatan Bangsa-Bangsa. Dheweke uga dikenal kanthi penjelasan yen wong pisanan ing angkasa, cosmonaut Rusia Yuri Gagarin, "miber menyang angkasa, nanging ora weruh ana ing kono." Kanggo Gagarin piyambak, ...

Sedheng punika pesen

Ilmuwan sosial nggunakake tembung sing menarik kanggo nggambarake wektu ing ngendi kita manggon. Sampeyan mungkin krungu tembung "pra-modern", "modern" utawa "postmodern". Ing kasunyatan, sawetara nelpon wektu kita manggon saiki donya postmodern. Ilmuwan uga nyathet teknik beda kanggo komunikasi efektif kanggo saben generasi, yaiku Pembangun, Boomer, Busters, X-ers, Y-ers, Z-ers. ...

Yesus ora piyambak

Ana ing gunung sing ana ing njaba Yerusalem, guru sing goblok ana ing salib. Dheweke ora mung. Dheweke ora mung ana pengacam ing Yerusalem ing dina sing tiba. "Aku disalib bareng Kristus," tulis Rasul Paulus (Gal 2,20), nanging Paulus ora mung siji. "Sampeyan wis mati karo Kristus," dheweke marang wong Kristen liyane (Kol 2,20). "We are dikubur karo wong" dheweke wrote kanggo Rum (Rom 6,4). Apa arep ing kene ...

Dosa lan ora kepenak?

Iku kaget nanging banget pleased sing Martin Luther dielingake ing layang marang kanca Philip Melanchthon iki: Aja dosa lan supaya dosa dadi kuat, nanging luwih kuat saka dosa iku pracayamu ana ing Kristus lan mongkog ana ing Kristus kang dosa wis ngalahake pati lan jagad. Ing wiwitan, telpon kasebut katon ora bisa dipercaya. Kanggo ngerti pepéling Luther, kita kudu katon nyedhaki konteks. Luther ora ngrancang wong dosa ...

Apa ana paukuman langgeng?

Apa sampeyan wis duwe alasan kanggo ngukum bocah sing ora taat? Apa sampeyan tau nyatakake yen paukuman ora bakal rampung? Aku duwe pitakonan kanggo kabeh sing duwe anak. Ing kene ana pitakonan sing sepisanan: Apa anakmu ora kuwajiban marang kowe? Nah, ngenteni sawetara wektu kanggo mikir yen sampeyan ora yakin. Oke, yen sampeyan dijawab ya kaya kabeh wong tuwane liyane, kita teka menyang pitakonan liyane: ...

Koyone apik kanggo dadi bener

Akeh Kristen ora ngandel marang Injil - padha mikir yen kawilujengan mung bisa ditindakake yen wong duwe kapercayan lan urip tanpa cita. "Sampeyan ora entuk apa-apa ing urip." "Yen kadhangkala prasaja bener, mesthine mbokmenawa ora bener." Iki kanyatan urip sing kondhang ditindakake saben-saben kita liwat pengalaman pribadi. Nanging pesen Kristen nglawan. The ...