larangan

514 penolakan Minangka bocah, kita digunakake kanggo muter dodgeball, bola voli utawa bal-balan. Sadurunge kita bisa main bebarengan, kita mbentuk rong tim. Kapisan, kapten kapilih, sing dipilih pemain sing ganti. Pisanan, pemain paling apik dipilih kanggo tim lan ing pungkasan sing tetep, sing ora duwe peran utama. Kanggo kapilih pungkasan ana banget ngremehake. Ora dadi siji ing antarane yaiku tandha penolakan lan ekspresi kang ora dikarepake.

We manggon ing donya penolakan. Kita kabeh wis ngalami salah sawijining cara utawa liyane. Mungkin sampeyan ditolak minangka bocah sing isin ing tanggal. Mungkin sampeyan nggarap proyek, nanging sampeyan ora nampa. Utawa sampeyan entuk tugas, nanging boss sampeyan ngguyu ing gagasan lan saran sampeyan. Mungkin bapak ninggalake kulawarga sampeyan. Sanadyan sampeyan wis dilecehke minangka bocah utawa sampeyan wis krungu yen apa sing wis rampung ora cukup. Mungkin sampeyan tansah sing dipilih kanggo tim. Malah luwih becik yen sampeyan ora diidini kanggo main ing tim kasebut. Apa akibat saka perasaan kaya gagal?

Nolak jero bisa nyebabake kelainan pribadine kayata wedi sing ora dirasakake, perasaan ringkes utawa depresi. Kanthi nolak, sampeyan rumangsa ora disenengi, ora digatekake lan ora disenengi. Dheweke fokus marang negatif tinimbang sing positif lan reaksi kanthi kasar kanggo komentar sing gampang. Yen ana wong ngucap: "Rambute ora katon apik banget," sampeyan bisa uga mikir: "Apa tegese dheweke? Apa dheweke tegese rambutku terus katon banter? » Bisa nyebabake sampeyan mikir yen ditolak, sanajan ora ana sing ngremehake sampeyan, nanging sampeyan rumangsa nolak iki. Persepsi kasebut dadi kasunyatan sampeyan. Yen sampeyan mikir yen gagal, tumindak kaya wong sing kalah.

Sampeyan ora mung nalika ngrasa penolakan iki. Gusti Yesus ditolak dening wong-wong sing ana ing kampung halaman (Mat. 13,54: 58), dening akeh muridé (Yokanan 6,66) lan saka wong-wong sing ditulungi kanggo nylametake (Yésaya 53,3). Sadurunge Gusti Yesus mlaku ing antarane kita, Gusti Allah ora ditolak. Sawise kabeh sing ditindakake dening Gusti Allah kanggo wong Israel, dheweke kepengin dipimpin dening raja, dudu dening dheweke (1 Sam 10,19). Penolakan iku dudu Gusti Allah.

Gusti Allah nganggep kita nampa lan ora nolak. Pramila piyambakipun nate nolak. Kita bisa nolak Gusti, nanging ora bakal nolak kita. Yesus tresna banget marang kita supaya dheweke tiwas kanggo kita sadurunge kita mutusake (Roma 5,8). «Gusti Allah ora ngutus putrane menyang jagad iki kanggo ngadili jagad, nanging kanggo ngirit jagad iki. (Yokanan 3,17). «Aku ora pengin ninggalake sampeyan lan aku ora pengin ninggalake sampeyan» (Ibrani 13,5).

Warta sing apik yaiku yen Gusti Allah milih sampeyan dadi tim lan malah anak ing kulawargane. «Amarga sampeyan saiki wis dadi anak, Gusti Allah ngutus semangat putrane menyang ati kita, sing nyebut: Abba, bapak sing dikasihi» (Gal. 4,5: 7). Ora preduli apa keterampilan sing sampeyan duwe, amarga yen sampeyan ngidini Gusti Yesus manggon ing sampeyan, dheweke bakal ngurus kabeh. Sampeyan dadi juara, dudu wong sing kalah! Sampeyan mung kudu nampa bebener iki, muncul lan siyap melu ing game urip. Sampeyan minangka anggota terkenal ing tim sing menang.

dening Barbara Dahlgren