Teologi Trinitarian, Pusat sing fokus karo Kristus

Teologi Kristus sing fokus karo Trinitas Misi Gereja Jagad Raya (WKG) yaiku nggarap Yesus supaya urip lan ngabarake Injil. Pangertosan babagan Gusti Yesus lan pawarta sih-rahmat becik wis owah kanthi dhasar liwat reformasi piwulang kita ing dekade pungkasan abad kaping-20. Asile, kapercayan WKG sing ana saiki uga selaras karo doktrin-doktrin alkitman babagan akidah Kristen-Orthodox.

Saiki kita ana ing dekade pisanan ing abad kaping-21, transformasi WKG terus kanthi fokus ing reformasi teologi. Reformasi iki berkembang kanthi dhasar sing menehi piwulang WKG sing direnovasi kanthi kuwat - iku minangka jawaban kanggo pitakon teologi sing penting banget:

Sapa jesus

Sapa sing dadi tembung utama saka pitakonan iki? Ing manah teologi dudu konsep utawa sistem, nanging wong urip, Yesus Kristus. Sapa wong iki Dheweke bener-bener Gusti Allah, dadi siji karo Rama lan Roh Suci, wong nomer loro saka Trinitas, lan dheweke wis rampung manungsa, dadi siji karo kabeh manungsa liwat Ketelapane. Yesus Kristus minangka unen-unen sing unik kanggo Gusti Allah lan manungsa. Sampeyan ora mung fokus riset akademik kita, Yesus dadi uripe. Kepercayaan kita adhedhasar wong lan ora kalebu ide utawa kepercayaan babagan dheweke. Timbang-timbang teologis kita asale saka tumindak kagum lan adhem sing jero. Pancen, teologi yakin yen golek pangerten.

Nalika kita wis sinau babagan sing diarani Trinitarian, teologi sing dadi pusat karo Kristus ing taun-taun kepungkur, pangerten babagan dhasar saka tenanan sing wis direnovasi wis akeh banget. Tujuane saiki yaiku kanggo ngandhani para pamuji lan anggota WKG babagan pembaharuan teologi terus komunitas agama lan ngundang dheweke melu aktif. Liwat lumampah umum karo Gusti Yesus kawruh kita tuwuh lan tambah jero lan kita njaluk pandhuane kanggo saben langkah luwih.

Nalika ditliti luwih jero babagan materi iki, kita ngakoni ora sampurna pangerten lan kemampuane kanggo nyritakake kasunyatan sing jero. Ing tangan siji, tanggapan sing paling cocog lan migunani kanggo bebener teologi sing wis dingerteni sajrone Gusti Yesus yaiku mung kanggo nyelehake tangan kita lan tetep meneng. Ing sisih liya, kita uga rumangsa nelpon Roh Suci kanggo ngumumake bebener iki - kanggo trompet saka payon, ora kanthi sombong utawa kondomasi, nanging kanthi katresnan lan kabeh kajelasan sing kasedhiya kanggo kita.

dening Ted Johnston


pdf Brosur saka WKG Swiss