ayat emas Chunk

David Letterman, sawijining pameran entertainment Amérika, misuwur kanthi daftar sepuluh dhaptar. Aku kerep takon babagan sepuluh film favorit, buku, lagu, pangan lan bir. Sampeyan mbokmenawa uga duwe dhaptar favorit. Ing taun-taun pungkasan, sawetara artikel saya adhedhasar pitakon sepuluh saka Kitab Suci. Kene ana enem:

  • "Sapa sing ora tresna ora ngerti Gusti Allah, amarga Gusti Allah iku katresnan." (1 Yohanes 4,8)
  • "Kristus mbebasake kita kanggo kabebasan! Dadi saiki wis mesthi, lan aja nganti nyepetake batur sing dadi batur tukon maneh! " (Galatia 5,1)
  • "Amarga Gusti Allah ora ngutus anaké menyang jagad iki kanggo ngadili jagad, nanging supaya nylametaké jagad liwat Panjenengané." (Yokanan 3:17) "
  • Nanging Gusti Allah nuduhake katresnan marang kita ing kasunyatan manawa Kristus wus seda kanggo kita nalika kita isih padha dosa. "(Rom 5,8)"
  • Supaya ora ana paukuman kanggo wong sing ana ing Sang Kristus Yesus. "(Rom 8,1)"
  • Amarga katresnané Kristus ndhesek kita, luwih-luwih amarga kita yakin manawa ana 'siji' sing mati kanggo kabeh wong, mula kabeh 'kabeh' wis mati. Mulané seda kanggo kabeh wong, supaya wong sing urip ing kana ora bakal urip maneh kanggo awake dhewe, nanging kanggo wong sing wis seda lan wungu kanggo wong-wong mau. " (2 Korinta 5,14: 15)

Maca ayat-ayat iki menehi kekuatan lan aku terus nyeluk dheweke benere emas. Swara ing sawetara taun pungkasan, kaya aku wis sinau luwih lan luwih saka katresnan Gusti Allah sing endah lan tanpa wates, dhaptar iki wis terus saya ganti. Nggoleki kawicaksanan iki kaya nggolèki duwit emas sawise - prakara iki sing bisa ditemokake ing alam kanthi akeh ukuran lan wujud, saka mikroskopik nganti gedhe. Kaya emas ing kabeh tampilan sing ora dikarepake, supaya bisa dadi katresnan Allah kang ora bisa ditemokke sing bakal nampik kita katon ing formulir sing ora dikarepake lan ing panggonan sing ora dikarepake. Teolog TF Torrance nggambarake katresnan iki kaya mangkene:

"Gusti Allah tresna marang sampeyan, mula dheweke masrahake awake marang Yesus Kristus, putrane sing dikasihi. Dheweke masrahake kabeh dadi manungsa minangka kawilujengan kanggo sampeyan. Ing Gusti Yesus, Gusti Allah wis ngerteni katresnan tanpa wates kanggo sampeyan ing alam manungsa kanthi cara sing terakhir supaya dheweke ora bisa ngilangi tanpa nolak inkarnasi lan salib, lan kanthi mangkono awake dhewe. Yesus Kristus tilar donya utamane kanggo sampeyan amarga sampeyan dosa lan ora pantes dheweke. Dheweke wis nggawe sampeyan dhewe, ora preduli apa sampeyan pracaya marang dheweke utawa ora. Dheweke wis njiret sampeyan kanthi jero liwat katresnan supaya dheweke ora bakal ngilangi sampeyan. Sanajan sampeyan nolak dheweke lan kepengin mlebu neraka, sih tresnane ora bakal ninggal kowe. Mulané, mratobata lan percayani manawa Yesus Kristus iku Gustimu lan Penebus. " (Mediasi Kristus, halaman 94)

Apik apresiasi Gusti Allah saya mundhak nalika maca Alkitab amarga Yesus, tresnane Gusti Allah, yaiku titik utama. Pramila kula ndherek sedhih nalika panaliten paling anyar nedahaken bilih kathah tiyang Kristen nglampahi wekdal "ing Sabdanipun Allah". Nanging, sing ora jelas yaiku 87% saka sing diwawancarai ing survey Bill Hybel babagan kasukman tuwuh bilih "gereja pasamuan ing pangerten sing jero babagan Alkitab" iku kabutuhan spiritual sing paling penting. Sampeyan uga rumangsa responden ujar manawa kelemahane pasamuane yaiku apike gagal nerangake Alkitab kanthi cara sing bisa dingerteni. Aku bubar maca buku Micha (salah sawijining nabi cilik) nalika maca bandha iki:

Ana ing kono Gusti Allah sing kaya ngono sampeyan sing ngapura dosa lan ngapura wong-wong sing isih ditinggalake saka pusarane; kang ora tetep nesu-nesu, amarga dheweke welas asih! " (Mikha 7,18)

Micha nyatakake bebener iki bab Gusti Allah nalika Yesaya ngumumake wektu pengasingan. Iku wektu laporan bilai. Nanging, Micha ngarep-arep amarga dheweke ngerti yen Gusti Allah iku welas asih. Tembung Ibrani kanggo rahmat wis asal saka basa sing digunakake kanggo kontrak antarane wong.

Kontrak kasebut kalebu janji-janji kasetyan sing diikat lan dibebasake. Kuwi sejatine sih rahmat saka Gusti Allah. Mika nyebutake manawa sih-rahmat saka Gusti Allah dijanjekake marang para leluhur ing Israel, sanajan ora pantes. Nyengkuyung lan motivasi kanggo ngerti manawa sih-rahmat Gusti Allah padha karo awake dhewe. Tembung Ibrani kanggo sih-rahmat sing digunakake ing Mikha bisa dijarwakake minangka katresnan gratis lan setya utawa ora bisa dipercaya. Kita bisa yakin manawa welas asih Gusti Allah ora bakal disingkirake, amarga sipate tetep setya kaya sing dijanjekake. Katresnanipun Gusti tetep mantep lan bakal nate kita pasrah. Pramila kita saged nyebut: "Dhuh Allah, muga-muga welas marang aku wong dosa!" (Lukas 18,13). Apa benjolan benjolan emas.

dening Joseph Tkach


pdfayat emas Chunk