Krisis virus Corona

583 pandemi koronavirus Ora preduli apa kahanan sampeyan, ora kepiye wae kahanane surem, Gusti Allah sing welas asih tetep setya lan dadi Juru Slamet sing ana ing endi-endi lan maha asih. Kaya sing ditulis Paulus, ora ana sing bisa ngilangi kita saka Gusti Allah utawa ngisolasi kita saka tresnane: «Apa maneh sing bisa misahake kita saka Sang Kristus lan katresnan? Panandhang lan wedi mbok menawa? Penganiayaan? Keluwen? Mlarat? Bebaya utawa pati kasar? Kita pancen diadhepi, kaya sing wis diandharake ing Kitab Suci: Amarga aku kagungane sampeyan, Dhuh Pangeran, aku dianiaya lan dipateni ing endi wae - kita dipateni kaya wedhus! Nanging isih ana: ing satengahing kasangsaran, kita kabeh bisa menang liwat Sang Kristus, sing nresnani kita. Amarga aku yakin: Ora pati utawa urip, ora malaekat utawa setan, ora saiki utawa mbesuk, apa wae kuwasa, ora luhur utawa asor, utawa samubarang liyane ing jagad iki sing bisa misahake kita saka katresnaning Allah, sing diparingake marang kita ana ing Yesus Kristus, kita. Gusti, wenehi » (Roma 8,35-39 Muga-muga Kabeh).

Yen ngadhepi krisis koronavirus, supaya Yesus dadi kepala utama semangat. Iki minangka wektu supaya Kristen kita dingerteni, supaya ora ngisolasi. Wayahe kaya mengkene, ora kanggo ndhelikake ing pojok omah. Kita bisa uga kudu misahake awake dhewe, nanging ora ateges kudu ngasingake wong liya saka Gusti Yesus sing manggon ing awake dhewe. Ayo pikirane ana ing kita nalika kita nanggapi kahanan sing rusak. Ing sawetara minggu, badan kolektif saka Kristus ngeling-eling carane Yesus Kristus ngucapake awake dhewe kanthi ora langsung marang Gusti Allah liwat Roh abadi: «Sepira maneh getih getih Yesus Kristus bakal nganyarake kita internal lan ngresiki dosa-dosa kita! Kapenuhan roh langgeng Gusti Allah, dheweke nate nyawisake awake dadi korban sing sampurna marang Gusti Allah. Mangkono dosa-dosa kita diapura, sing pungkasane mung nemahi pati, lan nurani kita wis ngresiki. Saiki kita bebas ngladeni Gusti sing urip » (Ibrani 9,14 Muga-muga Kabeh). Ayo kita terus ngabekti marang Gusti Allah sing urip ing tengah-tengah kabutuhan.

Kepiye carane bisa ditindakake? Kepiye cara bisa ngladeni wong liya nalika nyoba nindakake jarak sosial lan ngurus awak dhewe? Yen aman lan diidini, tulungake wong liya. Yen layanan pasamuan dibatalake kanggo wektu iki, aja dianggep manawa iki minangka pungkasaning greja. Nelpon wong liya kanthi tembung sing menehi semangat. Ngrungokake, empati. Ngguyu bebarengan nalika kesempatan muncul. Gawe diagram tangga lan banjur dipraktikake. Ngewangi wong liya aran lan dadi bagian saka komunitas lokal kita. Kanthi cara iki, kita uga mbantu saben liyane supaya rumangsa dadi bagian saka masarakat. "Puji-pujian kanggo Gusti Allah, Rama Yesus Kristus, Rama Gusti Allah, Rama Muga-muga lan Allah kabeh panglipur, sing nglipur kita ing kabeh kasusahan, supaya kita bisa nglipur wong sing nandhang kabeh kasusahan, kanthi kepenak karo awake dhewe iku saka Gusti Allah. Amarga minangka panandhang sangsarane Sang Kristus bakal katempuh ing kita, kita uga kalipur dening Kristus (2 Korinta 1,3: 5).

Karo kabeh aspek ing prekara iki, ayo padha nggunakake wektu kanggo ndedonga. Ndedonga babagan Injil sing bakal terus nggawa cahya kanggo wong liya. Ndedonga kanggo pamrentahan kita lan kabeh sing duwe wewenang kanggo nggawe keputusan sing wicaksana: "Ndedonga utamane kanggo wong sing tanggung jawab ing pamrentah lan ing negara supaya kita bisa urip kanthi tentrem lan tenang, ngajeni marang Gusti Allah lan ikhlas marang para manungsa » (1 Timotius 2,2).

Ndedonga pasamuwan supaya struktur bisa tetep finansial sajrone krisis kasebut. Ndhuwur, ndedonga babagan katresnan Yesus marang kowe menyang wong liya lan ndedonga kanggo wong liya sing butuh saiki. Ndedonga kanggo sing lara, lara lan sepi.

dening James Henderson