Ing misi rahasia

294 ing misi rahasia Saben uwong sing ngerti aku ngerti aku minangka pengagum gedhe saka tokoh kultus Sherlock Holmes. Aku duwe barang dagangan liyane Holmes saka aku arep ngakeni aku. Akeh cara aku ngunjungi Museum Sherlock Holmes ing 221b Baker Street ing London. Lan mesthi aku seneng nonton akeh film sing difilmkan babagan karakter sing menarik iki. Kebak pangarep, aku feverishly gantos utamané ing episode anyar saka produksi BBC paling anyar kang bintang film Benediktus Cumberbatch peran saka detektif misuwur, karakter fiksi saka writer Sir Arthur Conan Doyle.

Kisah pisanan novel ekstensif diterbitake ing taun 1887. Yaitu, kanggo meh taun 130, ana - Sherlock Holmes - detektif master kanggo kasus paling angel. Sanadyan sampeyan durung weruh seri TV lan ora maca buku Sir Arthur Conan Doyle, aku yakin sampeyan isih ngerti siji utawa loro rincian babagan Sherlock Holmes. Paling cetha, sampeyan ngerti dheweke minangka detektif lan ngrampungake kasus-kasus misterius liwat metodologi deduktif sing ditrapake. Mesthi, sampeyan uga ngerti kancaé Dr. Watson, sing mbantu dheweke ing pirang-pirang kasus lan asring njupuk alih peran klaster kasebut. Sampeyan bisa uga mikirake pipa klasik lan tutup mburu.

Iku misale jek karo aku sing ana produksi radio, film utawa TV anyar karo Sherlock Holmes. Wonten ing sajarah panjang peran karakter punika, kathah aktor ingkang mbentuk imajinasi babagan kepribadian ingkang nggumun. Peran Sherlock diputer dening aktor kayata Robert Downey Jr., Jeremy Brett, Peter Cushing, Orson Welles, Basil Rathbone lan akeh liyane. Saben wujud nduweni modifikasi tipis, perspektif anyar sing menehi kita pangerten sing luwih jembar saka wong Sherlock Holmes.

Iki ngelingake aku babagan Injil - uga diarani Harmoni Injil. Kitab Suci ngemot patang Injil. Saben ditulis dening penulis sing beda - Matthäus, Markus, Lukas lan Johannes. Gesang Yesus wis rampung kanthi total amarga Gusti Yesus (sanajan karo Lukas, sing ora nate ketemu) lan kabeh wong nulis laporan sing cedhak karo prastawa sajrone urip Yesus. Nanging, saben patang panulis Injil duwe fokus, perspektif, lan malah nggambarake prastawa sing beda sing mbantu kita madhangi urip Yesus. Nanging, Injil ora ngemot pernyataan sing beda-beda babagan Gusti kita, nanging saben laporan nglengkapi wong liya, padha saling salaras lan salaras.

Wong bisa makili babagan sing beda babagan Yesus; sawetara saka wong-wong mau wis rampung eksklusif. Nanging bebener sing ngalahake kontroversi kuwi. Karl Barth, sawijining teolog saka 20. Abad, dikenal amarga karya utamaé, Dogmatic, nyinaoni tulisan-tulisan Sherlock Holmes ing kasus kasebut - nganggo pipa ing tangan siji lan pensil ing tangan liyane. Barth nguripake menyang Kitab Suci kanthi pitakon: Kepriyé bisaku bisa ngerti Gusti Allah? Dheweke teka ing kesimpulan yen Gusti Allah wis menehi jawaban - liwat Gusti Yesus Kristus, Sang Sabda, sing dadi manungsa. Yesus punika wahyu sejati Gusti Allah. Panjenenganipun punika sadulur kita, pengacara, Gusti lan Juruslamet - lan lumantar inkarnasi, piyambakipun sampun nyebataken dhateng Sang Rama, ingkang nedahaken katresnan lan sihipun.

Various actors have presented us with their potrait of detective Sherlock Holmes, sawetara sing nandheske kang analitik skills, liyane kang pinter, lan liyane liyane kang ditanem prilaku. Saben versi crita, saben pagelaran, ing film utawa ing radio, mbantu kita ngerteni siji utawa liyane idiosyncrasies Holmes. Ana akeh adaptasi lan versi, nanging kabeh ngetokake asal-usul kasebut bali menyang karakter utama sing Sir Arthur Conan Doyle digawe liwat 100 taun kepungkur. Ana papat Injil ing Kitab Suci lan akeh buku liyane sing uga fokus ing wong siji, Yesus, Gusti kita. Ora kaya Holmes fiksi, Yesus minangka wong sing nyata. Buku-buku akeh wis ditulis kanggo kita supaya kita bisa ngerti dimensi-dimensi sifat lan pesene.

Nalika nerangake pesen Yesus, ora kaya lungguh maneh ing kursi TV karo tas popcorn ing tangan lan nonton film Sherlock paling anyar. Kanggo kita diarani dadi luwih saka mung penonton. Awit kita kudu ora lungguhan ing kursi lan mung nonton minangka Kratoning Allah nyebar. We are not required to reveal a secret, but to be part of it! Rahasia karahayon kita, path sing wis nunjuk kita lan ndadékaké kanggo kawilujengan, kita arep pindhah. Kaya dr. Watson kasengsem lan mratélakaké kekuwatané Kristus saka jarak cedhak. Kita sejatine cedhak karo dheweke amarga kita diadaptasi ing kulawarga kulawarga Gusti Allah thanks kanggo karya Gusti Yesus kawilujengan lan manggon Roh kang.

Ing GCI / WKG kita pracaya ing siji Gusti, Yesus Kristus, miyos saka Sang Rama sadurunge kabeh wektu. We ngucapke matur nuwun bilih Gusti Allah nedahaken maneka warna aspek biografi Yesus ing bumi kanthi papat panulis Injil. Gusti Allah ngutus Yesus lan uga maringi kita tulisan suci sing bisa kita sinau kabeh sing penting babagan urip, pati, patangenane, lan kaendahane sing apik. Minangka wong Kristen, kita ora diarani kanggo kontemplasi pasif, nanging uga ana ing proklamasi kabar apik saka wong Yesus ing saindenging jagad, kalebu ing acara kasebut.

Kita ngrayakake dalan, bebener lan urip,

Joseph Tkach

presiden
GRACE COMMUNION INTERNATIONAL


pdfIng misi rahasia