Apa sampeyan mikir babagan non-mukmin?

483 kaya mikir glibs babagan non-pracaya Aku nuli pitakonan penting kanggo sampeyan: Kepiye rasa sampeyan marang wong sing ora percaya? Aku dadi pitakonan sing kudu dipikirake! Chuck Colson, pendiri Fison Fellowship ing Amerika Serikat, nate mangsuli pitakon iki kanthi analogi: "Yen wong wuta lungguh ing sikil sampeyan utawa nyiram kopi panas nganggo klambi, apa sampeyan bakal nesu karo dheweke? Wangsulane manawa kita ora, persis amarga wong wuta ora bisa ndeleng apa sing ana ing ngarepe ».

Mangga eling manawa wong sing durung nate nimbali Kristus ora bisa ndeleng kekarepan sing bener. «Tumrap wong-wong sing ora percaya, sing dipadhakake dening dewi ing jagad iki, manawa dheweke ora bisa ndeleng cahya padhang Injil kamulyaning Kristus, yaiku gambar Gusti Allah» (2 Korinta 4,4). Nanging ing wektu sing tepat, Roh Suci mbukak mripat spiritual supaya bisa ndeleng. «Lan dheweke (Yesus Kristus) menehi mripat sing ati sing cerah supaya sampeyan bisa ndeleng apa sing diarani sampeyan, mula kepiye kamulyan pusaka kanggo para suci (Efesus 1,18). Bapak-bapak pasamuwan nyebut acara iki "Ajaib pencerahan". Yen kedadeyan kasebut, mula bisa dipercaya wong liya. Dheweke percaya amarga saiki dheweke bisa ndeleng dhewe. Sanajan sawetara wong, sanajan ndeleng mata, ora percaya, mula percaya yen umume dheweke bakal menehi respons kanthi positif marang panggilan sing jelas Gusti ing urip. Aku ndedonga supaya enggal nindakake iki luwih cepet tinimbang mengko supaya bisa ngalami katentreman lan kabungahan ngerteni karo Gusti Allah lan ngabari babagan liya-liyane babagan Gusti Allah saiki.

Kita pracaya kita ngakoni yen wong sing ora pracaya duwe misconceptions babagan Gusti Allah. Sawetara gagasan iki minangka asil saka conto Kristen sing ora becik. Liyane wis teka saka panemu illogical lan spekulatif bab Gusti Allah sing wis krungu kanggo taun. Kesalahan iki nyebabake wuta spiritual. Kepiye carane kita nanggapi ketidak-percaya? Sayange, kita Kristen sing reacting kanggo mbangun tembok protèktif utawa malah ditolak. Kanthi mbangun tembok kasebut, kita ora nyawang kasunyatan sing ora ana wong sing percaya marang Gusti Allah minangka wong sing pracaya. Kita lali yen Putraning Allah rawuh ing bumi ora mung kanggo pracaya, nanging kanggo kabeh wong.

Nalika Gusti Yesus miwiti pelayanan ing bumi, ora ana wong Kristen - umume wong sing ora percaya, sanajan wong-wong Yahudi ing wektu kasebut. Nanging kanthi matur nuwun, Gusti Yesus dadi kanca saka wong dosa - pendukung kanggo wong sing ora percaya. Ngandika: "Ora kuat butuh dhokter, nanging sing lara" (Mat. 9,12). Gusti Yesus setya ngupaya wong-wong dosa sing ilang supaya dheweke bisa nrima lan kaslametan sing diwenehake dheweke. Dheweke mbuwang bagean umure karo wong sing dianggep ora pantes lan ora dianggep dening wong liya. Para pimpinan agama Yahudi banjur menehi prangko marang Yesus minangka "serigala, wong ngombe anggur lan kancané para petugas pajeg lan wong dosa" (Lukas 7,34).

Injil ngumumake bebener marang kita: «Yesus, Putraning Allah dadi wong sing urip ing antarane kita, tiwas lan munggah; Dheweke nindakake iki kanggo kabeh wong ». Kitab Suci nyariosaken bilih Gusti Allah tresna marang "jagad iki." (Yohanes 3,16) Iki mung bisa uga mratelakake, umume wong sing ora percaya. Gusti Allah sing padha ngarani kita padha pracaya supaya tresna kabeh wong kaya Gusti Yesus. Kanggo iki, kita butuh wawasan kanggo ndeleng dheweke minangka "durung pracaya marang Kristus" - wong-wong sing dadi duweke, kanggo dheweke seda lan wungu. Sayang, angel banget kanggo akeh wong Kristen. Ketoke ana wong Kristen sing cukup kanggo ngadili wong liya. Putraning Allah ngumumake: "Amarga Gusti Allah ora ngutus putrane menyang jagad iki kanggo ngadili jagad, nanging jagad iki bakal kapitulungan rahayu." (Yokanan 3,17). Susah, sawetara wong Kristen banget semangat kanggo ngadili wong-wong sing ora percaya supaya dheweke ora ngerteni kabeh yen Gusti Allah Sang Rama ndeleng dheweke - minangka anak-anake sing ditresnani. Kanggo wong-wong iki, dheweke ngutus anaké nemoni wong-wong mau, saliyane dheweke ora bisa (durung) ngerteni utawa tresna. Kita bisa ndeleng dheweke minangka wong-wong sing ora percaya utawa ora percaya, nanging Gusti Allah ndeleng dheweke dadi wong-wong sing bakal percaya. Sadurunge Sang Roh Suci mbukak mripate wong sing ora percaya, dheweke ditutup kanthi wuta sing ora percaya - bingung karo konsep-konsep sing salah babagan teorisme lan katresnan Allah. Sing tepat ing kahanan kasebut, kita kudu tresna tinimbang ngindhari utawa nolak. Kita kudu ndedonga yen nalika Roh Suci menehi kekuwatan, dheweke bakal ngerti kabar apik babagan sih-rahmat karukunan Gusti Allah lan nampa bebener kanthi iman. Wong-wong iki bisa mlebu urip anyar miturut tuntunan lan pamrentah lan Roh Suci bisa uga bisa nemoni katentreman sing diwenehake marang dheweke minangka anak-anaké Gusti Allah.

Yen kita mikir babagan wong-wong sing ora percaya, ayo padha ngeling-eling dhawuhe Gusti Yesus: «Iki prentahku supaya padha tresna-tinresnan kaya sing tak tresnani kowe (Yohanes 15,12). » Lan carane Gusti Yesus tresna kita? Kanthi maringi kita urip lan katresnan. Dheweke ora mbangun tembok kanggo misahake wong sing percaya saka wong sing ora percaya. Injil nyariosaken bilih Yesus tresna lan nampi beya pajeg, tukang laku, duwe wong, lan kusta. Dheweke uga tresna marang wanita kanthi repot sing ora becik, para prajurite sing ngejek lan ngalahake dheweke lan para penjahat sing disalib. Nalika Gusti Yesus nggantung ing salib lan mikir kabeh wong iki, dheweke ndedonga: «Rama, ngapura kabeh; amarga dheweke ora ngerti apa sing ditindakake! » (Lukas 23,34). Yesus tresna karo wong-wong mau lan nrima saben wong supaya bisa nampa pangapura saka Panjenengane minangka Juruwilujeng lan Gusti lan bisa urip ing sesambungan karo Rama Swarga liwat Roh Suci.

Yesus menehi sampeyan penggalih ing katresnan kanggo wong-wong sing ora pracaya. Kanthi mengkono, sampeyan ndeleng wong-wong iki minangka properti Allah sing wis digawe lan bakal ngasilake, sanajan kasunyatan sing durung ngerti sapa sing tresna marang. Yen padha ngupadi perspektif kasebut, banjur sikap lan prilaku sing dituju marang wong sing ora percaya bakal ganti. Wong-wong mau bakal nampa wong-wong iki kanthi tangan terbuka minangka anggota kulawarga yatim piatu lan asu, sing bakal ngerti bapake sing sejatine. Minangka sedulur-sedulure sing ilang, padha ora ngerti yen ana hubungane karo kita liwat Kristus. Yen sampeyan ngupaya ketemu wong sing ora percaya karo katresnaning Allah, padha uga bisa nampa sih-rahmate Gusti Allah ing urip.

dening Joseph Tkach