Pangakon saka "Legalist Anonymous"

Pengakuan 332 saka legalist anonim «Halo, jenengku Tammy lan aku« sah legal ». Aku nyalahake wong liya ing pikirku mung sepuluh menit kepungkur. "Aku bakal uga bisa uga padha karo rapat rapat" Legalists Anonymous " (AL) mbayangno. Aku bakal nerusake lan njlèntrèhake babagan carane miwiti kanthi sithik; mikir aku khusus amarga aku nyekel Hukum Musa. Kepiye carane aku ora mudun marang wong sing ora mikir perkara sing padha. Luwih elek: Aku wiwit ora percaya manawa ana wong Kristen liyane sing ora ana ing pasamuwanku. Legalisme malah kalebu mikir yen mung aku ngerti versi nyata sejarah Gréja lan negara liya sing digoda.

Kecanduan saya dadi ala banget lan ora pengin bareng karo wong sing ora ana ing pasamuwanku, sing ana ing "jagad" .Aku ngajari anak-anak saya ora trampil kaya aku. Kaya akar wit saka willow, saya tuwuh Legalisme ing jero pikirane Nasrani .. Kadhangkala pitunjuk saya suwe lan isih suwe sanajan root utama wis ditarik.Aku ngerti sampeyan bisa uwal saka kecanduan iki, nanging legalisme bisa dibandhingake karo kecanduan alkohol, sampeyan ngerti. Pungkasane ora persis nalika sampeyan wis waras.

Salah siji saka werna sing paling terus-terusan yaiku mentalitas obyek sing obyektif nalika kita nambani wong kaya obyek, mung mikirake kinerja kasebut miturut apa sing diwakili. Iku cara ing jagad. Yen sampeyan ora katon apik utawa nindakake kanthi apik, sampeyan ora mung bakal dianggep ora ana guna, nanging uga bisa dileksanakake.

Nyenengake kinerja lan utilitas yaiku kebiasaan mikir sing butuh wektu sing dawa. Yen bojo lan bojone ora nindakake apa sing diarepake, cepet mengko bakal kuciwa utawa kepenak banget. Akeh wong tuwa sing meksa nindakake prekara sing kudu ditindakake kanggo anake. Iki bisa nyebabake kompleks utawa masalah emosi. Ing pasamuwan-pasamuwan ana manut lan menehi kontribusi kanggo soko (dadi dhuwit utawa liyane) asring pekarangan nilai-nilai.

Apa ana klompok liyane sing ngadili saben liyane kanthi energi lan semangat? Kekarepan manungsa sing kebutuhan iki dudu masalah kanggo Yesus. Dheweke weruh wonge ing mburine tumindak kasebut. Nalika wong-wong Farisi nggawa wong wadon sing kena laku jina, dheweke ora mung nyumurupi apa sing ditindakake (ning endi kancane?). Gusti Yesus nganggep dheweke minangka wong dosa sing sepi sing rada bingung lan mbebasake dheweke saka kabeneran para penuduh lan pangadilan dheweke saka wanita kasebut minangka obyek.

Mbalik menyang "pertemuan AL". Yen aku duwe rencana rolas langkah, kudu ngleksanani latihan kanggo nambani wong minangka wong lan ora minangka obyek. Kita bisa miwiti kanthi ndeleng wong sing terus-terusan. ngadili kaya sing kelakon karo wong wadon iku, lan Yesus Kristus ngadeg ing ngarepe dheweke lan nggumunake manawa kita bakal mbuwang watu sing kapisan.

Mungkin aku uga nggarap langkah sewelas liyane, nanging saiki, aku rumangsa cukup yen aku nyeret "watu pisanan" karo aku kanggo ngelingake aku manawa Yesus luwih kasengsem karo kita apa sing kita lakoni.

dening Tammy Tkach


pdfPengakuan "Legalist Anonymous"