Ngerteni Yesus

Ketemu 161 Yesus Ana asring ngomongake ngerteni Yesus. Carane nggawe iki, Nanging, misale jek rada angel lan angel. Iki utamané amarga kita ora bisa ndeleng utawa ngomong pasuryan. Panjenenganipun nyata. Nanging iku ora katon utawa bisa ditemokake. Kita ora bisa krungu swarane, kajaba ing kesempatan sing jarang. Kepiye carane bisa kita ngerti dheweke?

Liyane, luwih saka siji sumber wis nuduhaké perhatianku nalika nerangaké lan ngerteni Gusti Yésus ing Injil. Senadyan, kaya aku yakin, aku maca lan malah melu kelas sing disebut Injil Harmoni. Nanging nalika aku fokus marang buku-buku liyane - utamane huruf Paulus. Padha apik cocog kanggo mimpin wong metu saka legalism lan menyang sih-rahmat.

Minangka cara kanggo miwiti taun anyar, pastor kita nyaranake kita maca Injil Yohanes. Nalika aku wiwit maca, aku uga luwih remen karo acara-acara bab urip Yesus kaya kang kacathet dening Yohanes. Banjur, saka bab pisanan 18, aku nulis daftar pernyataan Yesus babagan sapa lan apa dheweke. Daftar iki luwih suwe tinimbang aku mbayangno.

Aku banjur dhawuh buku sing aku wis maca sawetara wektu - Just Give Me Jesus dening Anne Graham Lotz. Iki diilhami dening Injil Yohanes. Sanajan aku mung maca bagean, aku wis ngerteni sawetara.

Ing salah sawijining program promosi saben dinten, panulis kasebut ujar kaping pirang-pirang manawa sinau babagan Injil minangka cara sing apik kanggo "tetep tresna karo urip Kristus," (John Fischer, Tujuan Nggawe Piranti Dinten Urip.

Misale wong wis nyoba ngomongke aku!

Nalika Filipus njaluk supaya Gusti Yesus nuduhake bapake (Yokanan 14,8), dheweke kandha marang para sakabate: "Sapa sing weruh aku ndeleng bapakne!" (V. 9). Dheweke dadi gambar Allah sing ngumumke lan nuduhake kamulyane. Dadi, yen kita kenal karo Gusti Yesus kanthi cara iki sawise taun 2000 utawa luwih, mula kita uga ngerti Rama, Pencipta lan Pengawas urip lan alam semesta.

Iku liwat pangerten nalika kita ngelingi sing kita winates, digawe saka lemah, lebuning bumi lan wong kang kena ing pati duwe intim, kontak pribadi tanpa wates, kabeh-kuat Gusti Allah lan bisa njaluk ngerti wong. Nanging kita bisa nindakake. Kanthi bantuan saka Injil kita bisa ngrungokake obrolan lan nonton wong carane tawaran karo tangan lan bangsawan, wong-wong Yahudi lan non-Yahudi, uga wong-wong dosa lan wong poto-wong mursid, wanita lan bocah-bocah. Kita waca wong Yesus - emosi, pikirane lan raos. Kita nyawang tendhas ing dealing karo bocah cilik, kang mberkahi lan mulang. Kita weruh nesu marang pengirip dhuwit lan kudune wong munafik saka wong Farisi.

Injil nuduhake kita loro-lorone Gusti Yesus - minangka Gusti Allah lan manungsa. Padha nuduhake menyang kita minangka bayi lan diwasa, putra lan sadulur, guru lan healer, kurban urip lan menang victor.

Aja wedi nyedhaki Gusti Yesus, lan aja rumangsa yen pancene bisa. Cukup maca Injil lan jatuh cinta maneh karo urip Kristus.

dening Tammy Tkach


pdfNgerteni Yesus