Dheweke tresna karo aku

487 dheweke tresna marang aku Sawetara taun kepungkur aku bisa nggawe penemuan sing nyenengake lan bungah: "Gusti Allah tresna marang aku"! Mbok manawa sampeyan ora nemokake iki minangka penemuan sing nyenengake. Nanging sawise nindakake Gusti Allah sajrone pirang-pirang taun dadi hakim sing ketat sing isih ngenteni ngukum yen aku ngaco, iku nyata kanggo aku.

Aku hubungan karo Gusti Allah - yen sampeyan bisa nelpon sesambungan - diwiwiti nalika aku isih bocah enom. Aku ora ngelingi maca Kitab Suci lan ngrasakake sesambungan karo makhluk sing misterius, adikodrati iki. Aku pengin nyembah marang ing sawetara cara, nanging aku ora ngerti carane.

Pengalaman pangibadah saya ora cukup gawe marem aku, senajan aku seneng nyanyi lan uga paduan suara suwene. Sawise aku ngunjungi sekolah Alkitab luang ing undangan saka kanca. Nalika minggu wis rampung, aku menyang kapel karo salah sawijining guru. Panjenenganipun ngandika dhateng kula babagan kepengin nampi Kristus minangka Juruwilujeng kawula. Sikap batinku kepengin nglakoni, nanging aku ora duwe keyakinan mantep lan aku luwih seneng dhiri. Aku isih ora ngerti sapa Gusti Allah utawa carane kanggo hubungan karo Panjenengane. Mengko, aku nemokake Gusti Allah sajrone pasamuan kanthi basis hukum minangka legislator lan hakim. Yen aku ora netepi sakehing angger-anggering Torete, aku sumurup, manawa aku bakal nandhang kasusahan.

Banjur aku krungu khutbah sing ngganti kabeh. Pandhita kasebut ngomong babagan Gusti Allah sing ngerti kabeh babagan wanita amarga dheweke nggawe kita. Kepiye carane bisa nggawe kita yen ora duwe kualitas lan ciri kasebut? Mesthi, iki uga ditrapake kanggo pria. Wiwit Gusti nggawe kesan "lanang" kanggo aku, aku nganggep manawa dheweke wis nggawe wong lanang kaya cara dheweke lan wanita uga beda-beda. Iki siji statement - lan iku mung siji sing aku elinga saka khutbah - mbukak mripat kanggo ndeleng pangripta sing ngerti lan ngerti aku. Sing luwih penting, sing tresna karo aku. Dheweke tresna marang dina-dina sing ora apik, ing dina sing apik lan sanajan wong liya ora seneng karo aku. Katresnan iki ora bisa dibandhingake karo jinis katresnan liyane. Aku ngerti bapakku tresna banget nalika dheweke isih urip. Ibuku tresna karo aku, nanging dheweke kudu ngatasi kasunyatan sing wis dadi randha saiki. Aku ngerti manawa bojomu tresna karo aku, dheweke pancen wong kaya aku lan ora dirancang dening Gusti Allah kanggo nyukupi kabutuhan. Aku ngerti manawa bocah-bocah tresna karo aku, nanging saya gedhe lan banjur pindhah lan aku bakal dadi salah sawijining wong sing bakal nimbali dheweke kaping seminggu lan teka ngunjungi liburan.

Mung Gusti Allah sing tresna marang aku kanthi tanpa syarat, ora bisa diukur, ora ana watese, ora ana watese, kebanjiran, banget intim, luwih saka katresnan sing ora apik, boros lan hebat banget! Tresna Gusti Allah nggumun tenan, jumlahe cukup jagad iki (Yohanes 3,16) lan uga ditrapake kanggo aku. Iku katresnan sing bisa dadi sapa aku. Aku bisa dipercaya katresnan iki lan nyenengi dhewe supaya bisa diganti. Katresnan sing menehi urip. Iki minangka katresnan sing Yesus tiwas.

Yen sampeyan isih ndeleng cara kaya ngono, mikirake salah sawijining perkara: "Gusti Allah tenan tresna sampeyan"! Kawruh iki bakal mbentuk sampeyan.

dening Tammy Tkach


pdfDheweke tresna karo aku