Kene sadulurmu dilatih?

403 kepriyé sedhela sinau Bocah cilik kepengin duwe "biskuit", nanging gantos saka kendi cookie. Ngelingi apa sing kedadeyan pungkasan tanpa njupuk "Guetzli". Remaja wis tekan omah limang menit sadurunge wektu sing dijadwal amarga dheweke ora bakal dijaluk amarga tekan telat. Pembayar pajak mesthekake yen bisa nglaporake penghasilan amarga ora pengin mbayar denda nalika ngasilake pajak dipriksa. Wedi ngukum siksa ndadekake akeh wong saka tumindak salah.

Sawetara ora kuwatir, nanging nganggep tindakan sing ora penting utawa pracaya yen dheweke ora bakal kejiret. Kita kabeh krungu wong ngomong sing tumindak ora gawe piala marang sapa wae; kenapa banjur njaluk ngganggu?

Isih liyane nindakake perkara sing bener, mung amarga iku sing bener. Apa sababe sawetara duwe karep budidoyo nanging liyane uga ora kuwatir karo konsekuensi saka apa sing dilakoni utawa ora dilakoni? Endi integritas teka?

Ing Roma 2,14: 17, Paulus ngandhani wong-wong Yahudi lan dudu wong Yahudi lan hubungane dhewe karo ukum. Wong-wong Yahudi dituntun karo angger-angger Nabi Musa, nanging sawetara wong-wong sing dudu wong Yahudi sing ora duwe angger-anggering Toret nindakake apa sing dibutuhake saka ukum. "Ing tumindak dheweke dadi ukum kanggo awake dhewe".

Dheweke tumindak miturut kalbu. Frank E. Gaebelein nyebutake ing Komentar ing Expositor's Bible (sing menehi komentar ing Kitab Suci) Kepercayaan minangka "monitor sing diparingi Gusti Allah." Iki penting amarga tanpa kalbu utawa monitor, kita bakal tumindak tumindak kaya kewan. Instinct uga digawe Gusti, nanging ora menehi kawruh babagan hukum. utawa salah.

Nalika aku tumindak kanthi ora sengaja minangka bocah, wong tuwanaku nggawe manawa aku ngerti apa sing daktindakake lan aku uga rumangsa guilty babagan iki. Pangapunten mbantu ngasah hatiku. Kanggo dina iki, nalika aku nglakoni kesalahan utawa malah mikirake salah tumindak utawa duwe pikiran sing salah, aku rumangsa remen lan nyoba ngrungokake, banjur mbenerake masalah.

Katon manawa sawetara wong tuwa saiki ora nggunakake kesalahane minangka "guru". «Sampeyan ora bener saka politik. Kesalahan ora sehat. Iki ngrusak dhiri rasa bocah ». Diwenehi, salah jinis kesalahane bisa mbebayani. Nanging koreksi sing bener, ajaran sing bener lan salah lan sehat rasa sedhih kudu anak dadi wong sing integral. Saben budaya ing saindenging jagad iki duwe jinis sing bener lan salah lan nimbulake paukuman kanggo nglanggar undang-undang negarane. Luwih sedhih, malah kepenak banget, ndeleng kepiye ilang kelangan kesadaran lan integritas.

Sing siji sing mbantu kita entuk integritas yaiku Roh Suci. Integritas asalé saka Gusti Allah. Panuntun kanggo nurani sing sensitif mundhak nalika kita ngrungokake Roh Suci lan supaya bisa nuntun kita. Anak-anak kita kudu diajarke antarane sing bener lan sing salah, lan bakal diwulangake carane ngrungokake ati-ati. Kita kudu sinau kanggo ngrungokake. Gusti Allah wis maringi kita monitor iki sing dibangun kanggo mbantu kita manggon urip sing jujur ​​lan tanpa integritas lan bisa urip bebarengan.

Kene sadulurmu dilatih? - Lemah menyang titik nggoleki utawa kurang gumantung? Ayo kita ndedonga yen Roh Suci bakal ngasah kesadaran kita saka bener lan salah, supaya kita bisa ngetrapake urip sing ora integral.

dening Tammy Tkach


pdfKene sadulurmu dilatih?