Rega dhuwur Kratoning Allah

523 rega dhuwur saka Kratoning Allah Ayat-ayat ing Markus 10,17: 31-9 kalebu bagean sing kalebu saka Markus 10 nganti. Bagean iki bisa kanthi irah-irahan "Rega Tinggi Kratoning Allah". Iki nggambarake wektu sadurunge pungkasane Gusti Yesus ing bumi.

Ana ing kono, Petrus lan murid-murid liyané ana ing proses pemahaman sing Yesus yaiku Mesias sing dijanjikake. Nanging wong-wong durung ngerti yen Gusti Yesus iku Sang Kristus sing bakal nandhang sangsara lan nylametake. Padha ora ngerti rega dhuwur Kratoning Allah bakal biaya - rega sing Yesus dibayar karo pengabdian urip kanggo dadi raja karajan iki. Uga, padha ora ngerti apa sing bakal biaya minangka murid Gusti Yesus dadi warga ing Kratoning Allah.

Iku ora babagan carane kita bisa ngakses Kratoning Allah - nanging bab enggo bareng ing urip raja Yesus karo Gusti Yesus lan kanthi mangkono rekonsiliasi urip kita karo cara urip ing karajan. Ana rega kanggo mbayar iki, lan Mark dituduhake ing bab iki, nyoroti enem kawicaksanan Gusti Yesus: katergantungan kang ndedonga, penolakan diri, kesetiaan, kemurahan, humility, lan iman sing mantep. Kita bakal katon ing kabeh enem sifat, tetep nutup ing papat: Loman.

Katergantungan sangsaran

Sing dhisik kita lakoni yaiku Markus 9,14: 32. Gusti Yesus sedhih amarga rong prekara: Ing tangan siji, yaiku resistensi sing ditawakake pengacara, lan ing tangan liyane, yaiku kekarepan sing dheweke weruh ing antarane kabeh wong lan ing antarane para sakabate dhewe. Piwulang sing ana ing pérangan iki yaiku kemenangan Kratoné Allah (ing kasus iki babagan penyakit) ora gumantung saka kapercayan, nanging ing babagan iman Yesus, sing mengko dheweke bareng karo Roh Suci.

Ing lingkungan iki, manawa kelemahane manungsa ana ing saham, Gusti Yesus nerangake yen bagean saka biaya sing dhuwur saka Kratoning Allah yaiku ngarahake marang Panjenengane kanthi pandonga kanthi sikap kenceng. Apa alasane? Amarga piyambakipun namung mbayar dhuwit ing Kratoning Allah kanthi ngurbanake nyawane kanggo kita sasampunipun. Sayange, para murid ora ngerti.

poto-ngaku

Luwih ing Markus 9,33-50, para murid ditampilake yen bagean saka Kratoning Gusti Allah yaiku nyerahake kepinginan dhewe kanggo dominasi lan kekuwatan. Penolakan diri minangka cara sing ndadekake Kratoning Allah agung, kaya sing digambarake dening Gusti Yesus nunjuk marang anak-anak kang ora kuwat.

Murid-murid Yesus ora bisa nyingkiri awake dhewe, mula sing menehi pituduh marang Gusti Yesus, sing piyambak sampurna. Kita dipanggil kanggo dipercaya dheweke - kanggo nampa wong lan ngetutake cara urip saka Kratoning Allah. Sawise Gusti Yesus ora babagan dadi paling gedhe utawa paling kuat, nanging babagan nolak dhewe kanggo ngawula marang Gusti Allah dening wong-wong.

kasetyan

Tandhani 10,1: 16 nggambarake kepiye Yesus nggunakake pernikahan kanggo nuduhake manawa biaya dhuwur Kratoning Allah kalebu kasetyan ing hubungan sing paling cedhak. Banjur Yesus nerangake manawa bocah-bocah cilik sing ora duwe dosa menehi conto sing positif. Mung wong sing duwe Kratoning Allah kanthi yakin sing gampang (Kepercayaan) sing ditampa dening bocah cilik, tenan ngrasakake kepiye melu ing Kratoning Allah.

loman

Nalika Gusti Yésus piyambak bali ing dalan, wong kang mlayu-mlayu, mbuwang dhéwé ing ngarepe wong ing dhengkul lan takon:? "Dhuh, Guru ingkang, apa sing kudu tak lakoni supaya bisa nampa urip langgeng," Yagéné kowé ngarani Aku utama, Gusti Yésus semaur: . "Inggih, mung Gusti Allah, ora ana siji maning. Sampeyan sumurup pepakon: Sira aja laku Rajapati, Sira aja laku jina, aja nyolong, kowé ora bakal nggawe statements palsu, sampeyan bakal ora ana nggawa iku dhewe, ngurmati bapakmu lan ibumu! Master raris ngandika, aku wis diamati wiwit alit mila sakathahipun pepaken iki. Gusti Yesus banjur mandeng Simon kebak katresnan. Gusti Yésus semaur, Siji bab kowé isih ilang: Go, ngedol kabeh duwe lan menehi kanggo wong miskin, temah kowé bakal olèh bandha ana ing swarga. Lan banjur teka, tindakake kula! Wong iki rumiyin pindhah nalika krungu iki, lan terus lunga karo sedi, amarga kang padha rejeki gedhe.

Gusti Yesus mandeng marang para sakabate banjur ujar: “Pancen angel banget tumrap wong sing akeh mlebu Kratoning Allah! Murid-murid padha kagèt karo tembungé; nanging Gusti Yesus ujar maneh: Bocah-bocah, kepiye angel mlebu ing Kratoning Allah! Ana unta luwih kepéngin ngliwati jarum tinimbang wong sugih mlebu Kratoné Allah. Dheweke malah kaget maneh. Banjur sapa sing bisa dislametke? Gusti Yésus nyawang wong-wong mau, banjur ujar: "Ora mungkin manungsa, nanging ora kanggo Gusti Allah; samubarang sing bisa digawe kanggo Gusti Allah. Banjur Petrus nuli matur marang Gusti Yesus: Sampeyan ngerti manawa kita wis ninggal kabeh, banjur ngetutake sampeyan. Wangsulanipun Gusti Yesus: Aku pitutur marang kowe: Sapa sing ninggal omah, sedulur, sadulure, ibu, bapak, bocah utawa lapangan kanggo kula lan supaya Injil bakal bali kabeh satus kaping: saiki, ing omah iki, omah, sedulur, sadulur, ibu , Bocah-bocah lan lapangan - sanajan dianiaya - lan urip langgeng ing jagad iki. Nanging akeh sing saiki bakal dadi sing terakhir, lan sing terakhir bakal dadi sing pertama " (Markus 10,17-31 terjemahan New Geneva).

Ing kene Yesus dadi cetha apa rega regane Kratoning Allah. Wong sugih sing nate ngalih marang Gusti Yesus duwe kabeh kajaba mung sing penting: urip langgeng (urip ing Kratoning Allah). Sanajan pengin njaga urip iki, dheweke ora gelem mbayar regane regane sing dhuwur iku. Bab sing padha kedadeyan kaya ing crita kethek sing kondhang ora bisa narik tangane saka jebakan amarga dheweke ora gelem ngeculake apa sing ana ing tangane; saengga wong sugih durung siyap kanggo ngeculake kekarepan material.

Sanajan dheweke jelas ditresnani lan sregep; lan temtu ora sopan kanthi moral, wong sugih ora bisa ngadhepi apa sing dikandhakake (diwenehi kahanane) bakal tegese manawa dheweke nderek Yesus (apa sing dadi urip langgeng). Dadi wong sugih iku sedhih ninggalake Gusti Yesus lan kita ora krungu maneh saka dheweke. Dheweke nggawe pilihan, paling ora kanggo wektu kasebut.

Gusti Yesus ngadili kahanan wong lan ngandhani murid-muridé sing angel banget kanggo wong sugih supaya lumebu Kratoning Allah. Ing kasunyatan, iku pancen mokal tanpa pitulung Gusti Allah! Kanggo nggawe cetha banget, Yesus migunakake paribasan aneh-aneh - luwih, unta melu ing mripat jarum!

Yesus uga mulang manawa menehi dhuwit marang wong miskin lan kurban liyane kanggo Kratoning Allah, kita bakal mbayar (mbentuk bandha) - nanging mung ing swarga, ora ing kene bumi. Sing liyane menehi, luwih akeh bakal nampa. Nanging, iku ora ateges njaluk dhuwit maneh sing bakal kita lakoni kanggo pakaryan Gusti Allah, kaya sing diwulangake dening sawetara kelompok sing martakake Injil kesehatan lan kemakmuran.

Sing diwulangake Yesus tegese ganjaran spiritual ing Kratoning Allah (saiki lan ing ngarep) bakal ngluwihi pengorbanan sing bisa kita lakoni kanggo ndherek Gusti Yesus, sanajan para pengikut kalebu wektu kebutuhan lan buron.

Nalika dhéwéké ngomong babagan kasrakatan iki, Gusti Yésus nambahake wacan liya sing ngandhut kasangsarané:

"Nalika lagi munggah menyang Yerusalem; Gusti Yesus banjur ndhisiki. Para sakabat padha kuwatir, lan wong-wong liyane sing padha ndhisike padha wedi. Banjur ngajak rolas maneh, banjur ngandhani apa sing bakal kelakon." Pangandikané Yérusalèm. "Putraning Manungsa diselehake ing panguwasa para imam lan para ahli Toret. Dheweke bakal ngukum dheweke nganti mati lan dipasrahake marang bangsa-bangsa liya sing ora ngerti Gusti Allah. Wong-wong mau bakal moyoki Panjenengane, ngidoni, dipateni banjur dipateni. Nanging telung dina mengko dheweke bakal tangi maneh " (Markus 10,32-34 terjemahan New Geneva).

Babagan prilaku Yesus, nanging uga ing tembung-tembungé, kaget para murid lan ngetutake wong-wong sing padha ngetutake. Kepiye wae, aran krisis sing arep ditindakake lan sing dadi masalah. Pangandikane Gusti Yesus iku pangeling-eling sing bakal menehi rega sing dhuwur banget kanggo Kratoning Allah - lan Yesus nindakake iki kanggo kita. Ayo ora lali sing. Panjenenganipun punika ingkang paling mulyani lan kita dipunparingi nyuwun dhumateng piyambakipun sedaya mratahaken sedaya kemurahan. Apa sing njalari kita supaya bisa dadi wong sing murah banget kaya Yesus? Iki soko kita kudu mikir lan ndedonga babagan.

andhap

Ing bagean ing biaya dhuwur saka Kratoning Allah kita teka Mark 10,35-45. Yakobus lan Yokanan, anak-anake Zebedheus, padha menyang ing ngarsane Gusti Yesus, supaya nyuwun marang Panjenengane supaya ana ing kraton. Iku angel pracaya manawa dheweke pancen rame lan musatake. Nanging, kita sumurup, yen sikap kasebut didhasarake banget ing alam manungsa. Yen loro murid wis weruh biaya sing bener saka posisi sing dhuwur ing Kratoning Allah, wong-wong mau ora bakal wani nyuwun panjaluk marang Gusti Yesus. Gusti Yesus menehi saran marang wong-wong mau supaya nandhang sangsara. Nanging, iki ora ateges menawa iki bakal nggawa wong sing dhuwur ing Kratoning Allah, amarga saben wong wis nandhang sangsara. Penugasan posisi sing dhuwur yaiku tanggung jawab Gusti Allah.

Murid-murid liyané, ora ngakoni minangka egosentif minangka Yakobus lan Yohanes, ora gelem nampani panjaluke. Posisi kekuwatan lan pamrih iki uga bisa uga dikarepake. Mulane Gusti Yesus sepisan maneh sabar nerangake kanggo wong-wong sing ana ing babar pisan beda Kratoning Gusti Allah, ing endi bener dituduhake ing layanan asor.

Yesus dhewe minangka conto utama kanggo andhap asor iki. Dheweke teka kanggo nyawane minangka abdi saka Gusti sing nandhang sangsara, kaya sing dingandikakake ing Yesaya 53, minangka "tebusan kanggo akeh".

Iman terus-terusan

Bagean ing topik kasebut rampung karo Markus 10,46: 52, sing nggambarake kepiye Gusti Yesus lan para sakabate pindhah saka Yerikho menyang Yerusalem, ing kono dheweke bakal nandhang lara lan mati. Nalika lagi ketemu wong buta sing jenenge Bartimaeus sing njaluk tulung marang Gusti Yesus. Gusti Yesus mangsuli kanthi menehi mripat wong wuta kasebut lan ngandhani "iman sampeyan wis nulungi sampeyan". Banjur Bartimaeus gabung karo Gusti Yesus.

Siji-sijine, iki minangka piwulangan babagan kapercayan manungsa sing ora trep lan isih efektif yen terus-terusan. Wekasan, babagan iman sing terus-terusan lan sampurna saka Gusti Yesus.

kesimpulan

Ing wektu iki, rega sing dhuwur saka Kratoning Allah kudu kasebut maneh: katergantungan kang ndedonga, penolakan diri, kesetiaan, kemurahan, humility lan iman sing mantep. Kita nemu Kratoning Allah nalika kita nrima lan nglakoni kuwalitas iki. Apa swara sing medeni? Ya, nganti kita éling sing iki kuwalitas Gusti Yesus piyambak - kuwalitas sing nuduhake liwat Roh Suci karo wong-wong sing dipercaya lan banjur tindakake karo kapercayan.

Partisipasi kita ing urip ing Karajan Yesus ora sampurna, nanging yen kita ngetutake Yesus, "pindhah" kanggo kita. Kuwi cara suksesi Kristen. Iku ora babagan entuk papan ing Kratoning Allah - kita duwe papan kasebut ing Gusti Yesus. Iku ora kanggo entuk sih-rahmat - thanks kanggo Gusti Yesus sing kita sih-rahmat. Penting banget yen kita nuduhake katresnan lan urip Yesus. Dheweke duwe kabeh kuwalitas kasebut kanthi lengkap lan akeh lan siap nuduhake karo kita, lan iki pancen ditindakake kanthi nglayani Roh Suci. Para kanca lan pandherekipun Yesus, mbukak atimu lan gumolonging Gusti Yesus. Tindakake lan tampa saka wong! Ayo teka ing kraton.

dening Ted Johnston