Rahayu guru sing paling apik

548 sih guru paling apik Kaget karo sih-rahmat nyata dadi skandal. Sih-rahmat ora uwal saka dosa, nanging nampa wong dosa. Iki minangka bagean saka sifat sih-rahmat sing ora pantes. Sih-rahmat Gusti Allah nggeserake urip lan minangka kapercayan Kristen kabeh. Akeh wong sing duwe hubungan karo sih-rahmat Gusti Allah ora wedi yen ora ana ing ukum. Dheweke mikir iki bakal nggawe dheweke luwih akeh dosa. Paulus ngadhepi tampilan iki lan reaksi: «Kepiye saiki? Apa kita bakal dosa amarga kita ana ing sih-rahmat, ora miturut ukum? Sing adoh banget! » (Roma 6,15).

Bubar, aku krungu crita sing nggawe aku ngira rahmat Allah lan akibate. Siji esuk bapak tindak menyang kutha karo putrane. Dheweke urip ing 40 daratan ing Durban, Afrika Kidul. Bapak pengin tetep ngenteni mobil lan nyambut gawe ing sisih lor kutha. Nalika padha teka ing kutha, bapakné nilar anaké kanggo nglakoni bisnisé. Panjenenganipun nyatakaken putranipun kangge nyopir mobil kasebut ing garasi ingkang sampun dipesen. Dheweke bakal bali menyang bapak nalika garasi wis nunggu mobil kasebut bali menyang omah.

Putrane mlayu menyang garasi kanthi mobil lan ing wayah sore mobil iki siap kanggo pickup. Dheweke nyawang jam tangane lan mikir yen dheweke nonton film ing bioskop ing pojok sadurunge njupuk bapakne. Sayange, film iki minangka salah sawijining film epik sing dilakoni suwene rong setengah jam. Nalika dheweke metu, srengenge mudhun.
Ing dalan liyane kutha, bapake kuwatir. Dheweke nyeluk garasi kanggo takon babagan papan dununge putrane. Dheweke ngerti yen putra wis ninggalake mobil sawetara jam sadurunge (iku ing dina sadurunge ponsel). Nalika dadi peteng, putrane teka njupuk bapake.

Endi sampeyan wis? Takon bapa. Wiwit bapaké ora ngerti bapaké wis kasebut ing garasi, dhèwèké mangsuli: "Banjur njupuk rada suwe ing garasi. Nalika aku teka ing kono, dheweke lagi sibuk karo mobil liyane. Sampeyan banjur wiwit nggarap mobil kita ». Panjenenganipun ngandika iki kanthi pasuryan serius sing bapakné bakal pracaya manawa goroh yen dheweke ora ngerti kayekten.
Kanthi pasuryan ingkang sedhih, bapakipun ngendika, "Anak, kenapa kowe ngapusi aku? Aku disebut garage lan dheweke ngomong yen sampeyan ninggalake sawetara jam kepungkur. Aku ngangkat kowe dadi wong jujur. Iku misale jek sing jelas aku gagal. Saiki aku arep mlaku-mlaku ing omah lan nyoba kanggo nemtokake apa aku salah ing upahku, sing digawe sampeyan ngapusi kula kaya ».

Kanthi mangkono, dheweke nguripake lan mlaku-mlaku nang ngarep lawang 40! Wong enom ngadeg ana ing kono lan ora ngerti apa sing kudu dikandhani. Nalika dheweke teka ing pikiran, dheweke mutusake kanggo ngendhegake bapakne kanthi alon-alon, saengga pungkasane dheweke bakal ngganti pikiran lan njaluk ing mobil. Akeh jam kepungkur, bapake teka lan putrane, sing ngetutake mobil bapake, tindak menyang taman mobil. "Wiwit dina iku, aku mutusake ora kanggo ngapusi bapake maneh," ujare putrane nalika nyeritakake kedadeyan kasebut.

Akeh wong sing ora ngerti apa dosa sing dilakoni. Nalika padha nyumurupi gedhene, iku dadi perkara suwene sing dikarepake ing urip.
Aku nganggep iki minangka crita sih-rahmat klasik. Bapak banjur mutusake ora ngukum putrane amarga wis ngapusi. Nanging, dheweke mutusake kanggo njupuk pain kanggo putrane. Kuwi sih-rahmat - sih sing ora disenengi, kabecikan, katresnan lan pangapura. Bapakne Swarga iku tumindak kaya ngono. Nalika wong dosa, dheweke tresna banget marang kita supaya menehi putrane ontang siji supaya kita bisa disimpen saka dosa lan pati kanthi pracaya marang Panjenengane. Amarga supaya Gusti Allah tresna marang jagad iki, dheweke masrahake putrane ontang-anting supaya kabeh sing percaya marang dheweke ora ilang, nanging nduwèni urip langgeng (Yokanan 3,16). Dheweke njupuk rasa lara ing awake dhewe. Apa kasunyatan manawa wangsulane bapak kanthi sabar sabar luwih akeh ngapusi lan dosa? Ora! Wangsulan kanthi dosa ora ateges ngerti apa sing kedadeyan.

«Kanggo sih-rahmat penyembuhan saka Gusti Allah wis katon ing kabeh wong lan ngajari yen kita kudu nolak makhluk dewa lan kepinginan kadonyan lan urip ing jagad iki kanthi cara sing sopan, adil lan alim» (Titus 2,11: 12). Ora mulang supaya luwih akeh gawe dosa, sih-rahmat mulang supaya ora nindakake dosa lan urip sing mandhiri, jejeg lan tresna marang Gusti Allah!

Apa sih sih?

Iku angel banget kanggo kita mangerteni dampak lan rasa dosa saka dosa lan kekurangan hubungan. Iku kaya obat tamba kang urip numpes dening obatan. Yen bapak nawakake sih-rahmat lan ndadekke putra saka den tamba ing Rehab, iku inconceivable iku anaké sanalika isa metu saka Rehab maneh pengin njupuk obatan, supaya Rama bisa nuduhake sih-rahmat. Sing ora bisa dipikirake.

Sawise kita ngerti apa Rama wis rampung kanggo kita ing Gusti Yesus Kristus, apa dosa lan apa dosa wis rampung kanggo kita lan apa terus-terusan kanggo nindakake kanggo kita, jawaban kita ora ana sing jelas! Kita ora bisa terus nglakoni dosa kanggo sih-rahmat.

Rahmat minangka tembung sing apik. Iki jenenge apik lan tegese anggun utawa grapyak banget. Jeneng kekarepanku yaiku Grace (Rahmat). Saben-saben sampeyan krungu utawa maca jeneng ing Grace, elinga apa sing arep diwulang sampeyan. Elinga yen sih-rahmat ora mung babagan "kawilujengan", nanging uga sikap sing maha asih, welas asih yaiku guru sing pengin Ajar lan mulang sampeyan!

dening Takalani Musekwa