Tetunggalan karo Gusti Allah

Komunitas 552 karo dewa Loro Kristen ngedika babagan gereja-gereja. Sakliyane obrolan, padha mbandhingake prestasi sing paling gedhe sing digawe ing komunitas masing-masing taun kepungkur. Salah sawijining wong ngandika: «We doubled the size of our parking lot». Sing liyane mangsuli, "Kita wis nginstal cahya anyar ing bale paroki." Kita Kristen banget gampang nindakaké apa sing kita pracaya dadi karya Gusti Allah, nyisihaké wektu kanggo Gusti Allah.

Prioritas kita

Kita bisa ganggu karo misi lan aspek fisik saka layanan komunitas kita (sanajan perlu) nganggep penting banget yen kita duwe sethithik, yen ana, wektu sing ditinggal kanggo nggandhengake Gusti Allah. Nalika kita sibuk karo Gusti Allah, kita gampang lali ngucapake Gusti Yesus: "Bilai sampeyan, para ahli Toret lan wong-wong Farisi, sampeyan wong lamis sing sampeyan titahake titah mint, dill lan caraway, lan ninggalke perkara sing paling penting ing ukum, yaiku bener, welas lan iman! Nanging sampeyan kudu nindakake iki lan ora nglilani » (Mat. 23,23).
Para ahli Toret lan para Farisi urip miturut standar khusus lan ketat saka Perjanjian lawas. Kadhangkala kita maca iki lan nrimuk akurasi subtle saka wong-wong iki, nanging Gusti Yesus ora mock. Panjenenganipun paring dhawuh supados dipun tindakaken prajanjian kasebut.

Wigati Yesus sing rincian fisik ora cukup, malah kanggo wong-wong sing urip ing Kovenan Lawas - dheweke nulak dheweke amarga padha ora nggatekake masalah rohani sing luwih tliti. Minangka wong Kristen, kita kudu nyambut gawe ing bisnis Rama. Kita kudu loman karo menehi kita. Nanging ing kabeh kegiatan kita - sanajan ing kegiatan kita langsung ana hubungane karo tiron saka Yesus Kristus - kita kudu ora nguciwakake alasan penting ngapa Gusti Allah wis disebut kita.

Gusti Allah nimbali kita ngenali Dane. "Nanging iki urip langgeng sing bakal ngerteni sampeyan, yen sampeyan mung siji-sijine Gusti Allah sing sejati, lan Gusti Yesus Kristus sing dikirim," (Yokanan 17,3). Bisa uga dadi rame banget karo pakaryane Gusti Allah supaya kita ora nglalekake marang dheweke. Lukas nyritakake apa sing kedadeyan nalika Yesus ngunjungi omah Marta lan Maria yen "Marta banget saya gedhe kanggo ngladeni dheweke" (Lukas 10,40). Ora ana sing salah karo tumindak Marta, nanging Maria mutusake nindakake perkara sing paling penting - mbuwang wektu karo Gusti Yesus, kenal karo dheweke, lan ngrungokake dheweke.

Tetunggalan karo Gusti Allah

Masyarakat iku sing paling penting saka Gusti Allah. Panjenenganipun ngersakaken kita langkung ngertos piyambakipun sedaya lan nyawisaken wekdal kaliyan panjenenganipun. Gusti Yesus paring tuladha kanggo kita nalika dheweke bisa nyambetake gesang kanthi bapakne. Dheweke ngerti makna wektu sepi lan kerep pindhah piyambak ing gunung kanggo ndedonga. Sing luwih tuwa kita dadi hubungan kita karo Gusti Allah, sing luwih penting yaiku wektu tenang karo Gusti Allah. We are looking forward kanggo piyambak karo dheweke. Kita ngerteni perlu kanggo ngrungokake marang supaya bisa nemokake rasa nyaman lan pituduh kanggo urip kita. Bubar, aku ketemu wong sing njelasake marang aku yen dheweke nggabungake persekutuan aktif karo Gusti Allah sajroning pandonga lan aktivitas fisik - lan parsing shalat iki wis ngarevolusioner urip sholat. Dheweke ngginakaken wektu karo Gusti Allah njupuk mlaku - salah siji ing lingkungan langsung utawa ing kaendahan lingkungan alam njaba, ndedonga nalika mlaku-mlaku.

Nalika sampeyan nggawe persekutuan karo Gusti Allah minangka prioritas, kabeh urgensi gesang sampeyan katon kaya awake dhewe. Nalika sampeyan fokus ing Gusti Allah, sampeyan mbantu sampeyan ngerti prioritas kabeh liyane. Padha bisa dadi sibuk karo aktivitas sing padha nguciwakake kanggo nglampahi wektu karo Gusti Allah lan nglampahi wektu karo wong liya ing persekutuan karo Gusti Allah. Yen ditekan metu, supaya nganggo, ngobong lilin proverbial ing ends lan sampeyan ora ngerti carane bakal ngatur kabeh iku sampeyan kudu nggawe ing gesang, banjur Mungkin sampeyan kudu mriksa diet kasukman.

Kita diet rohani

Kita bisa uga diobong lan ora ana spiritual amarga ora mangan roti sing bener. Jinis roti sing dakkandhakake temenan kanggo kesehatan spiritual lan kaslametan. Roti iki minangka roti gaib - nyatane, sejatine roti ajaib! Iki minangka roti sing padha karo Gusti Yesus marang wong-wong Yahudi ing abad kapisan. Gusti Yesus mung nyawisake panganan kanggo 5.000 wong (Yokanan 6,1: 15). Dheweke mung mlaku ing banyu lan mas-masih isih njaluk tandha supaya bakal percaya marang dheweke. Wong-wong mau banjur mangsuli marang Yésus: «Bapaké kita mangan manna ing ara-ara samun, kaya sing katulis (Jabur 78,24): Dheweke menehi roti saka swarga kanggo dipangan » (Yokanan 6,31).
Wangsulane Gusti Yesus: "Satemene, pituturKu marang kowe: Nabi Musa ora menehi roti saka swarga, nanging RamaKu menehi roti sejatine saka swarga. Amarga iki roti Allah sing asale saka swarga lan menehi urip kanggo jagad » (Yokanan 6,32: 33). Sawise padha takon marang Gusti Yesus supaya menehi roti iki, dheweke kandha: «Aku iki roti sing urip. Sing sapa marani Aku ora bakal keluwen; lan sapa sing pretyaya marang Aku ora bakal ngelak » (Yokanan 6,35).

Sapa sing nyimpen roti rohani ing meja? Sapa sumber energi lan vitalitas sampeyan? Sapa menehi makna lan makna kanggo urip sampeyan? Apa sampeyan njupuk wektu kanggo njaluk ngerti roti gesang?

dening Joseph Tkach