Muga-muga Gusti Allah dadi kaya dheweke

462 ayo dheweke dadi dewa kaya dheweke Aku takon sawetara pitakonan kanggo kabeh kita sing duwe anak. "Apa anak sampeyan durung nolak karo sampeyan?" Yen sampeyan mangsuli ya kaya kabeh wong tuwa liyane, kita takon ing nomer loro: "Apa sampeyan nate ngukum anak amarga ora setya?" Suwene pira siksa? Sing luwih jelas ujar: "Apa sampeyan nerangake marang bocah yen hukuman kasebut ora bakal mungkasi?" Iki muni edan, ora?

We, sing wong tuwa lan ora sampurna, ngapura anak-anake yen ora gelem. Ana kahanan sing arep ditindakake, yen kita mikir yen cocok karo kahanan. Aku wonder carane akeh kita nimbang hak kanggo ngukum anak dhewe kanggo liyane urip?

Sawetara wong Kristen kepéngin supaya kita pracaya yèn Gusti Allah, Rama Swarga kita, sing ora kuwat lan ora sampurna, bakal ngukum wong ing selawas-lawasé, malah sing durung tau krungu bab Gusti Yésus. Padha ngucap,

Njupuk wektune kanggo mikir babagan iki, minangka ana jurang gedhe antarane kita sinau saka Gusti Yesus lan apa sawetara Kristen pracaya marang duraka langgeng. Conto: Yesus paring dhawuh supaya kita tresna marang mungsuh kita lan nindakake kabecikan marang wong sing sengit lan nganiaya kita. Sawetara wong Kristen pracaya yen Gusti Allah ora mung sengit marang mungsuh-mungsuh, nanging secara harfiah ndadekake wong-wong mau bisa diobong ing neraka lan tanpa welas asih lan tanpa lara kanggo kabeh kalanggengan.

Ing sisih liya, Gusti Yesus ndedonga kanggo para prajurite sing nyalib dheweke: "Rama, ngapura amarga ora ngerti apa sing ditindakake." Sawetara wong Kristen mulang manawa Gusti Allah mung ngapura babagan sawetara wong sadurunge wis ngapura. Yen pancen bener, pandonga Yesus mesthi ora nggawe bedane gedhe, mula?  

Beban abot

Pemimpin pemuda Kristen nyritakake babagan klompok remaja babagan crita sing mumpuni babagan ketemu karo priya. Dheweke pancen rumangsa kepeksa martakake Injil menyang wong iki, nanging gagal nglakoni sajrone pacelathon. Dheweke banjur ngerti manawa wong kasebut wis tilar donya amarga kecelakaan lalu lintas ing dina sing padha. "Wong iki saiki neraka," ujare marang wong enom Kristen wong enom, "ing kana dheweke nandhang kasangsaran sing ora bisa diceritakake." Banjur, sawise ngaso sing dramatis, dheweke nambahake: "lan ing pundhak saiki". Dheweke marang dheweke babagan ngalamun sing dikandhakake amarga dheweke ora nggatekake. Dheweke nangis ing amben, diwenehake ide sing nggegirisi manawa wong miskin iki bakal nandhang sangsara kanggo neraka.

Aku kepingin weruh kepiye sawetara wong bisa nyegerake kapercayan kanthi trampil, ing tangan siji, dheweke percaya manawa Gusti Allah tresna banget marang jagad iki supaya dikirim Gusti Yesus supaya bisa disimpen. Ing tangan liyane, dheweke percaya (kanthi mantep mantep) manawa Gusti Allah pancen jebul banget kanggo nylametake wong lan kudu ngirim dheweke menyang neraka amarga ora cekap. "Sampeyan disimpen kanthi sih-rahmat, dudu kanthi tumindak," ujare, lan bener. Dheweke duwe ide sabalikna saka Injil manawa nasib langgeng wong gumantung marang sukses utawa gagal karya evangelisasi kita.

Yesus minangka Juruwilujeng, Juruwilujeng lan Penebus!

Minangka manawa kita manungsa tresna marang anak-anak kita, luwih akeh wong sing ditresnani dening Gusti Allah? Iki minangka pitakonan retorika - Gusti Allah tresna banget marang dheweke tanpa luwih.

Yésus kandha: "Ana ing antaramu ana bapak sing, nalika njaluk iwak, bakal menehi anak lanang kanggo ula? … Yen sampeyan sing ala bisa menehi hadiah sing apik kanggo anak, luwih-luwih maneh Rama Kudus bakal menehi Roh Suci kanggo wong sing takon! » (Lukas 11,11:13 lan).

Bebener iku persis karo Yohanes marang kita: Gusti Allah pancen tresna banget marang jagad iki. «Amarga Gusti Allah ngasihi marang jagad iki, dheweke masrahake putrane ontang-anting, supaya kabeh wong sing precaya marang dheweke ora ilang, nanging duwe urip langgeng. Amarga Gusti Allah ora ngutus anaké menyang jagad iki kanggo ngadili jagad, nanging supaya nylametake jagad iki. (Yokanan 3,16: 17).

Kaslametan ing donya iki - donya sing dikepengini dening Gusti Allah supaya akeh sing dikirim dening Putraning Manungsa - gumantung marang Gusti Allah, lan mung Gusti Allah piyambak. Yen kawilujengan gumantung marang kita lan kesuksesan kita nggawa Injil marang wong, banjur ana masalah gedhe. Ora gumantung marang kita, nanging mung Gusti Allah. Gusti Allah ngutus Gusti Yesus kanggo nindakake tugas iki, kanggo mitulungi kita, lan ngiseni dheweke.

Pangandikané Gusti Yésus: "Amarga karepé bapakku, sapa sing ndeleng lan pracaya marang anaké nduwèni urip langgeng; lan Aku bakal nangèkaké dheweke ing dina terakhir » (Yokanan 6,40).

Iku bisnis Allah kanggo nyimpen, lan Sang Rama, Putra, lan Roh Suci nindakake iku. Iku minangka berkah kanggo nyambut gawe kanthi becik saka evangelisasi. Nanging kita uga kudu nyadari yen Gusti Allah kerep tumindak senadyan kita ora bisa.

Apa padha nganggep nandhang kasangsaran minangka nurani amarga padha gagal ngajari Injil marang wong? Pass beban kanggo Gusti Yesus! Gusti Allah ora kikuk. Ora ana siji sing nyelehake ing drijine lan kudu menyang neraka amarga dheweke. Allah kita iku becik lan welas asih. Sampeyan bisa ngandel marang dheweke kanggo nindakake kanthi cara iki kanggo sampeyan lan kanggo kabeh wong.

dening Michael Feazell


pdfMuga-muga Gusti Allah dadi kaya dheweke