Wit anggur lan cabang

620 wit anggur lan wit anggur Ndeleng gambar ing majalah iki nggawe aku seneng banget. Ing sawetara musim panas sing cerah, aku diidini melu panen anggur. Aku sregep ngethok tandan anggur sing mateng saka anggur nganggo gunting lan diselehake ing kothak cilik. Aku ninggalake anggur sing durung mateng digantung ing wit anggur lan mbusak woh-wohan anggur sing rusak. Sawise suwe, aku nguwasani urutan kegiatan iki.
Alkitab wis akeh ngomong babagan gambar wit anggur, cabang lan woh-wohane: “Aku iki wit anggur sing sejati lan bapakku sing dadi tukang kebon anggur. Saben cabangku sing ora metokake woh, bakal dijupuk; lan saben wong padha metokake woh supaya bisa ngasilake luwih akeh. Sampeyan wis resik amarga tembung sing dakkandhakake marang sampeyan. Tetep ana ing Aku lan Aku ana ing kowe. Kaya dene pang-pang sing ora bisa metokake woh dhewe yen ora tetep ana ing wit anggur, semono uga sampeyan uga ora bakal tetep nanggung Aku. Aku iki wit anggur, kowé iku pangé. Sapa wae sing tetep ana ing Aku lan Aku, yaiku ngasilake woh akeh; amarga tanpa kula sampeyan ora bisa nindakake apa-apa » (Yokanan 15:1, 5).

Minangka cabang, aku dilebokake ing anggur Yesus dening tukang kebon anggur. Nanging, wis suwe sadurunge aku ngerti yen aku urip liwat dheweke, karo dheweke lan dheweke. Liwat dheweke, aku seger karo banyu urip saka jero lan nyedhiyakake kabeh nutrisi supaya aku bisa urip. Cahayane madhangi uripku supaya aku bisa dadi kaya awake dhewe.

Amarga wit anggur murni lan ora kena pengaruh penyakit, mula bakal ngasilake woh sing apik. Aku seneng dadi siji karo wit anggur minangka cabang sing sehat. Liwat dheweke aku terkenal lan urip.

Gusti Yesus nuduhake marang aku yen tanpa dheweke aku ora bisa nindakake apa-apa. Kasunyatane malah luwih jero. Tanpa dheweke, aku ora duwe urip lan dheweke bakal nganggep aku kaya wit anggur sing wis garing. Nanging petani anggur pengin aku nggawa akeh woh. Iki bisa ditindakake nalika aku lagi sesambetan intim karo Vine.
Aku ngajak sampeyan mikir babagan anggur ing Yesus yen sampeyan duwe segelas anggur, mangan anggur, utawa seneng kismis. Dheweke uga pengin urip sesambetan karo sampeyan. Cheers!

dening Toni Püntener