Injil - Kabar Baik!

442 Injil kabar apik Saben uwong duwe gagasan sing bener lan sing salah, lan saben wong wis nglakoni kesalahan - malah gagasan dhewe. "Kanggo sesat iku manungsa," pangandikane sawijining proverb kondhang. Saben uwong wis tau kuciwa karo kanca, nyalahake janji, nyalahake perasaan wong liya. Saben uwong ngerti kesalahan.

Mulane wong ora pengin duwe apa-apa karo Gusti Allah. Padha ora pengin dina paukuman amarga padha ngerti yen padha ora bisa ngadeg ing ngarsane Gusti Allah kanthi ati sing resik. Padha ngerti kudu ngirim dheweke, nanging uga ngerti yen dheweke ora duwe. Wong-wong padha isin lan rumangsa luput.

Kepiye carane utang bisa ditebus? Carane gawe resik eling? "Pangapunten iku gaib," ateges isyarat. Gusti Allah piyambak wis diapura.

Akeh wong ngerti pitakon iki, nanging ora percaya yen Gusti Allah cukup ilahi kanggo ngerti S sing ü kanggo ngapura. Sampeyan isih aran guilty. Wong-wong mau isih wedi karo katon Gusti Allah lan dina pangadilan.

Nanging Gusti Allah wis teka sadurunge - ing Gusti Yesus Kristus. Dheweke teka ora kanggo ngukum, nanging kanggo nyimpen. Dheweke nggawa pesen pengampunan lan seda ing salib kanggo njamin yen kita bisa diapura.

Pesen saka Yesus, pesen Salib, iku kabar becik kanggo wong-wong sing ngaku sadar. Gusti Yesus, manungsa gaib, wis nanggel paukuman kita. Kabeh wong sing pracaya cukup pracaya marang Injil Yesus Kristus bakal diapura.

Kita butuh kabar apik iki. Injil Kristus nggawa tentrem atine, rasa seneng lan kamenangan pribadi. Injil sing sejati, yaiku warta apik, yaiku Injil sing diwartakake dening Sang Kristus. Injil sing padha uga diwartani para rasul: Yesus Kristus, sing disalib (1 Kor. 2,2), Yesus Kristus ing Kristen, pangarep-arep kamulyan (Kol. 1,27), patangen saka wong mati, pesen pangarep-arep lan kawilujengan kanggo manungsa iku Injil Kratoning Allah.

Gusti Allah wis nimbali gereja kanggo ngedol pesen iki ü lan Roh Suci kanggo ngrampungake tugas iki. Ing layang kasebut ing Korinta Paulus njlèntrèhaké Injil sing diparingaké Yésus marang pasamuwané: «Nanging aku, Br ü Injil dikenal, wus dakwartakake marang kowe, kang uga ditampa, iku uga jumeneng ing, uga bakal disimpen dening iku, yen sampeyan terus cepet karo kang wicara aku martakaké sampeyan, kajaba sing sing wis teka iman ora muspra. Kanggo aku dikirim menyang sampeyan kabeh apa Aku uga ditampa yen Sang Kristus kita S ü seda sasampunipun tulisan; lan dheweke disarèkaké, lan ditangekake ing dina katelu sawisé Kitab Suci; lan Panjenengané ngatingal marang Kéfas, banjur marang para rolas. Sawise kuwi dheweke luwih akeh tinimbang f ü lima ratus br ü ing sawijining wektu, umume tetep tetep adoh, nanging ana uga sing turu. Banjur dheweke nemoni Yakobus, banjur dadi rasul; ing pungkasane, kabeh, amarga kedadeyan sadurunge lair, dheweke uga muncul menyang aku " (1 Kor. 15,1: 8 Eberfeld Injil).

Paulus nyariosaken "ing nginggil" ingkang miturut Kitab Suci, Yesus punika Sang Kristus utawi Kristus, piyambakipun gadhah tanggung jawab tumrap kita S ü seda, disarèkaké lan wungu. Dheweke uga nerangake yen akeh sing bisa mbuktekake kebangkitan Kristus yen ana wong sing takon.

Paulus ngandharake yen Injil "liwat sing disimpen". Tujuan kita kudu carane ngirim Paulus apa sing kita tampa lan apa "ndhuwur kabeh liya" kanggo wong liya.

Apa sing wis ditampa lan mulane kudu dilakoni iku adhedhasar apa sing ditampa dening Rasul Paulus lan rasul-rasul liyane, utamane apa sing diarani wong liya, "yen Sang Kristus iku kanggo kita S ü seda sasampunipun tulisan; lan dheweke disarèkaké lan dibangkitaké ing dina katelu sawisé Kitab Suci ... ".

Kabeh ajaran liyane ing Kitab Suci adhedhasar bebener iki dhasar. Mung Putraning Allah bisa kanggo kita S ü We are dead, lan mung amarga dheweke nindakake lan wungu saka ing antarane wong mati, supaya kita bisa nerusake bali lan warisan kita, urip langgeng, kanthi iman sing ora bener.

Mulane John bisa nulis: "Yen kita mbutuhké paseksiné manungsa, paseksene Gusti Allah iku isih luwih, kanggo iki paseksiné Allah sing dèkné saka anake sing pretyaya marang Anaké Gusti Allah wis nyaksekake piyambak: kang .. Gusti Allah ora pracaya mratélakaké yèn Panjenengané dadi L ü goroh; amarga ora ngandel marang paseksiné Gusti Allah saka Putrané.

«Lan iki paseksiné Gusti Allah sing maringi urip langgeng lan urip iki ana ing putrané. Sapa sing duwe anak duwe urip; sing ora duwe Putraning Allah ora duwe urip ” (1 Yokanan 5,9: 12).

Injil kawartakaké déning Gusti Yésus

Sawetara bisa, misale jek, ü Kalor ing prophecy Kitab Suci, nanging angel kanggo wong, f ü kanggo inspirasi pesen utama Kitab Suci - kawilujengan liwat Yesus Kristus! Gusti Allah wis ndadekake wong-wong Kristen dadi sing paling larang regane kabeh hadiah lan wis nggawe wong kudu ngedol marang wong liya ü uga bisa nampa hadiah iki!

Nalika Pétrus opsir Cornelius diterangake tugas rasul, ngandika: "Lan wong [Yesus] dhawuh kita martakaké marang wong-wong lan dados seksi, bilih piyambakipun punika pinesthi dening Gusti Allah kanggo ngadili wong urip lan wong mati seksi iki kabeh. Nabi sing kanthi asmane kabeh sing pracaya marang dheweke, apuraning S ü kudu nampa " (Para Rasul 10,42: 43).

Iki pesen paling penting; pesen apik sing dicethakaké kanggo para rasul yaiku pesen utama saka para nabi - sing Gusti Allah ngadili Yesus Kristus ü Sapa sing nuntun wong sing urip lan sing mati, lan sing sapa pracaya marang Panjenengane, S ü pangapunten liwat jenenge!

Kabeneran utama

Lukas nulis bilih Yesus kagungan kito J ü nger, sadurunge dheweke munggah swarga, menyang tengah G ü mengeti ltigkeit pesen: "Kristus kuwi lak kudu supaya pada dunung marang Kitab Suci, lan ngandika marang wong-wong mau, Kitab Sutyi wis ketulis sing Kristus bakal nandhang sangsara lan wungu saka ing antarane wong mati ing dina katelu, lan martakaké bus atas [Repentance] kanggo pangapurane saka s ü antarane kabeh bangsa. Mulai ing Yerusalem lan ana ing kono ü r dadi seksi " (Luk. 24,45-48).

Apa sing kudu dingerteni para rasul saka isi Kitab Suci nalika Gusti Yesus damel pangerten marang wong-wong mau? ü r dibukak? Ing tembung liya, miturut Yesus, apa bebener sing penting lan penting sing kudu dingerteni saka tulisan-tulisan Perjanjian Lama?

Sang Kristus bakal nandhang sangsara lan bakal katangekake saka ing antarane wong mati ing dina katelu, lan yen tapa [kanggo mratobat] ü wis diwartakaké marang kabèh wong ing asmané!

"Lan ora ana liyane kawilujengan, utawa ora ana jeneng liyane ing sangisoring swarga sing diwenehake kanggo manungsa supaya kita bakal disimpen", Petrus martakake (Para Rasul 4,12).

Nanging apa Injil Init ing Kratoning Allah? Apa Gusti Yesus ora martakake Injil Kratoning Allah? Nat ü rlich!

Apa Injil Kratoning Allah beda karo Paulus, Petrus lan Yohanes ü martakaké bab kawilujengan ing Gusti Yesus Kristus? Ora ing kabeh!

Ayo kita sumurup yen lumebu Kratoning Allah iku karahayon. Kang disimpen lan ngetik Kratoning Allah padha! Nampa urip langgeng kaya ngalami kaslametan [utawa kawilujengan], amarga kawilujengan sinonim karo kawilujengan saka S sing mateni ü tangan.

Ing Yesus punika gesang - gesang langgeng. Urip langgeng mbutuhake pangapurane S ü tangan. Lan pangapurane S ü utawa kabeneran, siji sinau mung liwat iman ing Gusti Yesus Kristus.

Yesus minangka hakim lan Juruwilujeng. Dheweke uga raja ing kerajaan. Injil Kratoning Allah minangka Injil keslametan ing Yesus Kristus. Gusti Yésus lan para rasul kang martakaké pesen sing padha - Gusti Yesus Kristus punika Putraning Allah lan cara mung kanggo kawilujengan, panebusan, urip langgeng lan ngleboke menyang Kratoné Gusti Allah.

Lan nalika pikiran sehat mbukak supaya bisa ngerti wangsit saka Prajanjian Lawas, kaya Gusti Yesus mbukak pemahaman marang para rasul (Luk 24,45), dadi cetha manawa pesen pusat para nabi uga Yesus Kristus (Para Rasul 10,43).

Ayo kita terus. Yohanes nulis, "Sing sapa pracaya marang Sang Putra, iku nduweni urip langgeng, nanging sing sapa ora mituhu marang Sang Putra, iku bakal ora weruh ing urip, nanging malah langgeng anggone nampani bebendune Gusti Allah. ü ing ndhuwur " (Yokanan 3,36). Tegese basa sing jelas!

Gusti Yesus ngandika: "... Aku iki dalan lan kayekten lan urip; ora ana sing marani Rama nanging ora liwat aku" (Yokanan 14,6). Sing kudu kita mangertèni babagan Sabda Jahwéh ü yaiku yen wong tanpa Yesus Kristus ora bisa nate rawuh ing Sang Rama utawa ora ngerti Gusti Allah, lan ora oleh warisan urip langgeng utawa ora lumebu Kratoning Allah.

Ing surat marang Kolose, Paulus nulis: "Kanthi bungah ngucap berkah kanggo Sang Rama, sing t ü wis rampung marang warisan para suci ing cahya. Panjenengané wis ngluwari kita saka pangwasané pepeteng lan wis ngowahi kita menyang Kratoné Sang Putra kang kinasih, kang kita karasakan, pangapurané S ü mungkasi & #; (Kol. 1,12-14).

Perwira kepiye warisan para suci, Kratoning cahya, Kratoning Sang Putra, kawilujengan, lan pangapurane ü kanggo nyawiji jubah sing bener saka Sabda Kebenaran, Injil.

Ing ayat 4, Paulus ngandika "iman [saka Kolose] ana ing Sang Kristus Yesus lan katresnan sampeyan kudu kanggo kabeh wong suci". Dheweke nyerat iman lan katresnan spring saka "pangarep-arep ... sing f ü r siyap kanggo sampeyan ing swarga. Sampeyan wis krungu dheweke sadurunge liwat tembung sing bener, Injil sing wis tekan sampeyan ... " (Ayat 5-6). Maneh, Injil ana ing tengah-tengah pangarep-arep kanggo keslametan ing Kratoning Allah kanthi iman ing Yesus Kristus, Putraning Allah, sing diluwari.

Ing ayat 21 kanggo 23 Paul terus, "Malah sampeyan, sing tau padha sumingkir lan mungsuh ing karya ala, kang saiki wis karukunaké ana ing pati saka awak kang kena, kang saiki sampeyan suci lan tanpa cacad lan resik sadurunge rainé; yen sampeyan mung tetep ing iman, didegaké ü Kudu mantep lan tegas, lan aja lunga saka pangarep-arep Injil sing wis kokrungu lan diwartakake marang kabeh makhluk ing swarga. Aku dadi abdine, Paulus. "

Ing ayat 25 liwat 29, Paulus terus ngrungokaké Injil, i11 sing pelayanané ditetepaké, lan tujuané sade ü ends. Panjenenganipun nyerat: "Sampeyan [masyarakat) abdi aku wis dadi liwat pelayanan kang Allah wis diwenehi sing ngongkon aku martakake tembung kang KALUBÈRAN, yaiku kekeran kang wis siningid saka abad lan turun-tumurun, nanging saiki wis wis dicethakaké Para suci kagungané, kang dikarsakaké déning Allah, martakaké kekuwatan mulya ing antarané bangsa-bangsa liya, Kristus ana ing tengahmu, pangarep-arep marang kamulyan ü Ayo padha martakake lan ngajak kabeh wong, lan mulang kabeh wong ing kabeh kawicaksanan, supaya kita bisa nggawe saben wong sampurna ing Kristus. Daf ü rm ü Aku mandheg lan perang ing kekuwatane wong kang kuwat ana ing aku. "

Apa Injil kuwi

Injil kabeh babagan Gusti Yesus Kristus. Sesambungan karo identitas lan pakaryane minangka Putrane Gusti Allah (Yokanan 3,18), minangka hakim sing urip lan wong sing wis mati (2 Tim. 4,1) minangka Kristus (Kisah Para Rasul 17,3), minangka Juruwilujeng (2 Tim. 1, 10), minangka Imam Agung (Ibrani 4,14) nalika F ü pamicara (1 Yohanes 2,1), minangka Raja King lan Gustine Gustine (Pdt. 17, 14), minangka anak mbarep ing antarane Br ü terakhir (Roma 8,29), minangka kanca (Yokanan 15,14: 15).

Iku babagan dheweke minangka pangon jiwa kita (1 Petr.   2,25), minangka Cahya Allah, yaiku S ü ngilangi jagad iki (Yoh. 1,29), minangka f ü Pas domba sing dikorbanake kanggo kita (1 Kor. 5,7), minangka gambar saka Gusti sing ora katon lan minangka anak mbarep sadurunge kabeh titah (Kol. 1,15), minangka kepala komunitas lan dadi wiwitan lan minangka anak mbarep saka wong mati (Ayat 18), minangka refleksi kamulyaning Allah lan gambar sifat-sifate (Hb. 1,3), minangka juru panuduh Rama (Mat. 11,27), minangka cara, bebener lan urip (Yoh. 14,6), kaya dene T ü r (Yokanan 10,7).

Injil babagan Kristus dadi wiwitan lan rampung iman kita (Ibrani 12,2), minangka paprentahan ü babagan titah Gusti (Wahyu 3,14), minangka wiwitan lan pungkasan, wiwitan lan pungkasan (Pdt. 22,13), minangka sprout (Yer. 23,5), minangka watu pojok (1. Petr. 2,6), minangka kekuwatan lan kawicaksanane Gusti Allah (1 Cor. 1,24), minangka diwasa ü kepinginan kabeh bangsa (Hag. 2,7).

Minangka perkawis Kristus, seksi sing setya lan sejati (Wahyu 3,14), pewaris kabeh (Hb. 1,2), sungu kaslametan (Luk. 1,69), pepadhanging jagad (Yokanan 8,12), roti sing urip (Yoh. 6,51), akar Isai (Yesaya 11,10), karahayon kita (Lukas 2,30), srengenge kabeneran (Mal. 3,20), Sabda Urip (1 Yohanes 1: 1), Putraning Allah dileksanakake kanthi wungune saka ing antarane wong mati (Roma 1,4) - lan sapiturute.

Paulus nyerat, "Ora ana sing bisa nemokke dhasar kajaba sing wis ditata, yaiku Gusti Yesus Kristus" (1 Cor. 3,11). Yesus Kristus minangka linchpin, tema utama, dhasar Injil. Kepiye kita bisa mulang babagan liya tanpa mbantah Injil?

Gusti Yesus ngandika ing wektu menyang F ü Krungu wong-wong Yahudi, "sampeyan padha nggoleki ing Kitab Suci, amarga sampeyan nganggep manawa sampeyan duwe urip ing sajroning urip; lan wong-wong mau padha nekseni babagan Aku; nanging sampeyan ora pengin marani Aku supaya sampeyan duwe urip" (Yokanan 5,39: 40).

Pesen saka kawilujengan

Pesen kanggo ngedol Kristen ü sing disebut, iku bab kawilujengan, yaiku bab urip langgeng ing Kratoning Allah. Kaslametan langgeng utawa Kratoning Allah mung bisa ditampa liwat siji T bener ü r, cara mung bener - Yesus Kristus. Dheweke raja ing kerajaan kasebut.

Yohanes nulis: "Sing sapa nyélaki anaké ora duwe bapak; sapa sing ngakoni anak uga duwe bapak" (1 Yokanan 2,23). Rasul Paulus nulis marang Timotius: "Amarga ana Allah lan wong sing ana ing tengah-tengahé Gusti Allah lan manungsa, yaiku wong sing dadi Kristus Yésus, ü kabeh kanggo ngluwari manawa iki bakal diwartakake ing waktune " (1 Tim. 2: 5-6).

Ing Ibrani 2,3 kita dielingake: "... carane bakal kita uwal yen kita watak cerobo kawilujengan dadi gedhe sing wiwit karo piwucal saka Gusti lan dikonfirmasi kanggo kita dening wong-wong sing wis padha krungu?" Pesen kawilujengan sing pertama didol dening Gusti Yesus piyambak ü Iku pesen Yesus saka Rama.

Yohanes nulis apa Gusti Allah piyambak ü Dipuji bab putrane: "Lan iki paseksen yen Gusti Allah menehi urip langgeng, lan urip iki ana ing putrane. Sapa sing duwe anak duwe urip, sing sapa ora duwe anaking Allah duwe urip. dudu " (1 Yokanan 5,11-12).

Ing Yohanes 5,22 kanggo 23, Yohanes maneh nandheske bobot sing ditampa kanggo Sang Putra: "Kanggo Sang Rama ora ngadili sapa, nanging wis kabeh paukuman Putraning ü supaya kabeh wong padha ngurmatana marang Sang Putra kayadene anggone ngurmati marang Sang Rama. Sing sapa ora ngurmati marang Sang Putra, iku ora ngurmati marang Sang Rama kang ngutus Panjenengane. "Mulane jemaah martakake mangkono ü babagan Yesus Kristus! Yesaya medhar wangsit: "Mangkono Gusti Allah nuli ngucapake:" Lah, aku nggawe watu ing Sion, watu sing wis kabukten, watu dhasar sing larang regane. Sapa sing percaya ora bakal kawirangan " (Yesaya 28:16 EG).

Nalika kita mlaku ing urip anyar kang kita kasebut ing Gusti Yesus Kristus, pitados ing Panjenenganipun minangka kita manawa apik, lan pangarep-arep saben dina kanggo bali marang kamulyan lan daya, kita bisa bungah ing warisan langgeng ing pangarep-arep lan kapercayan.

Telpon kanggo manggon ing mangsa saiki lan saiki

Nanging sawisé ditangkep ana ing kono, Yésus rawuh ing Galiléa, martakaké Injilé Allah, pangandikané, "Waktumané wis kelakon." ü Lt, lan Kratoning Allah wis teka. Mratobat lan percaya marang Injil! " (Mark 1: 14-15).

Injil iki sing digawa Yesus yaiku "kabar becik" - pesen kuat sing ngganti lan ngowahi urip. Injil ü Berf ü ora mung ngrungokake lan ngowahi, nanging ing pungkasan kabeh paling apik ü nggawe dheweke nolak ü berstehen.

Injil minangka "kekuwatane Gusti Allah sing mberkahi kabeh wong sing percaya" (Roma 1:16). Injil minangka undhangane Gusti Allah supaya kita urip kanthi tingkat sing beda ü mimpin. Iku kabar becik sing ana warisan nunggu kita sing bakal teka ing milik kita nalika Kristus rawuh maneh. Sampeyan uga minangka undangan kanggo kasunyatan rohani sing bisa ndadekake bisa dadi kepenak.

Paulus nyebut Injil "Injil Sang Kristus" (1 Korinta 9:12), "Injil Allah" (Roma 15:16) lan "Injil Damai" (Efesus 6:15). Miwiti saka Gusti Yesus, dheweke miwiti j ü nyimpulake idea Kratoning Allah, ngarahake pinunjul universal saka rawuh pertama Kristus.

Yesus sing ü Nglewati dalan-dalan sing lebu ing Yudea lan Galiléa, Paulus mulang, saiki Kristus sing wis bangkit, sing lenggah ing sisih tengen Gusti Allah lan "kepala kabeh kekuwatan lan kekuwatan" (Kol. 2:10).

Miturut Paul, kematian lan kebangkitan Yesus Kristus minangka "kawitan" ing Injil; padha karo schl ü prastawa utama ing rencana Allah (1 Kor. 15: 1-11). Injil minangka warta apik f ü wong miskin lan wong duraka ü ckten. Cerita iki nduweni tujuan. Ing pungkasan, keadilan bakal menang, ora kuwat.

Tangan pierced wis ü Saliyané gendhéwa sing dilindhungi, Kratoning piala nerjemahake dalan menyang Kratoné Gusti Yésus Kristus, prentah bab-bab sing wis ana ing pérangan Kristen.

Paulus mbantah aspek iki saka Injil ü Babagan Kolosians: "Kanthi bungah ngandika thanks kanggo Rama sing ora ü wis rampung marang warisan para suci ing cahya. Panjenengané wis ngluwari kita saka pangwasané pepeteng lan wis ngowahi kita menyang Kratoné Sang Putra kang kinasih, kang kita karasakan, pangapurané S ü mungkasi & #; (Col. 1,12-14).

F ü Kanggo kabeh wong Kristen, Injil iku lan kasunyatan saiki ü pangarep-arep ngarep. Kristus sing wungu, yaiku Gusti ü Wektu, papan lan kabeh sing kedadeyan ing kene yaiku fighter f ü r wong Kristen. Sing diangkat menyang swarga yaiku sumber kekuwatan sing luar biasa (Ef. 3,20: 21).

Kabar kabungahan yaiku yen Gusti Yesus Kristus iku saben kendala ing urip duniawi ü wis ngalahake. Dalan Salib iku dalan sing sregep lan langgeng menyang Kratoning Allah. Mulane, Paul bisa nggawa Injil menyang formula ringkes, "Kanggo aku panginten iku f ü Aku ora ngerti apa-apa ing antaramu kajaba mung Gusti Yesus Kristus, sing kasalib " (1 Cor. 2,2).

Pembalikan amba

Nalika Gusti Yesus tindak ing Galiléa lan martakaké Injil kanthi tulus, panjenengané ngajak manawa ana jawaban. Dheweke uga ngarepake jawaban saka kita saiki.

Nanging undangane Gusti Yesus kanggo mlebu karajan iki ora ditahan. Yesus nelpon f ü Kratoning Allah diiringi pratandha-pratandha lan mukjijat sing nyiptakake negara sing miturut aturan Romawi njagong.

Punika salah satunggalipun alesan ingkang kedah dipunlampahi Gusti Yesus kangge njlentrehaken punapa ingkang dipun maksudaken dening Kratoning Allah. Wong-wong Yahudi ing wektu Yesus nunggu F ü sing nuli bali menyang negarané Dawud lan Suléman ü nyaranake. Nanging pesen Yesus minangka "revolusioner ganda," minangka sarjana Oxford NT Wright nyerat. Kawitan, piyambakipun mundhut pangarep-arep umum bilih j ü disersake Superstaat mbuwang ramane Romawi w ü lan ngowahi dadi beda. Panjenenganipun damel pangarep-arep kasebar kanggo pambébasan politik pesen kaslametan rohani: Injil!

"Kratoning Allah wis teka, kayane ujar, nanging dudu sing sampeyan bayangake" (NT Wright, Sapa Yesus?, P. 98).

Yésus nggegirisi wong-wong kanthi akibat saka kabar apik. "Nanging akeh wong sing dadi sing paling pungkasan lan sing terakhir bakal dadi sing pisanan" (Mat. 19,30).

"Bakal ana wabah lan untunge ngobrol," kandhane marang dheweke ü para sedulur, "Yen sampeyan bakal weruh Abraham, Ishak lan Yakub lan kabeh nabi ing Kratoning Allah, nanging ditarik sampeyan" (Lukas 13:28).

Panyuwunan Terakhir sing paling gedhe yaiku f ü r kabeh wong ing kana (Luk. 14,16-24). Bangsa-bangsa liya uga diundang menyang Kratoning Allah. Lan kaping pindho ora kurang revolusioner.

Iki nabi saka Nasaret kaya ngentekake akeh wektu f ü r duwe hak - saka wong sing lara kusta lan Kr ü pimp nganti pemungut pajeg rakus - lan kadhangkala uga f ü sing dikritik Romawi Unterdr ü cker.

Kabar apik sing digawa Gusti Yesus mbantah kabeh ekspektasi, malah sing setya J ü luwih suwe (Luk. 9,51-56). Pungkasane Gusti Yesus ujar manawa Kraton sing diarepake mbesuk saiki wis dinamis ing pakaryane. Sawise episode utamane dramatis, dheweke kandha: "Nanging yen aku ngusir roh-roh jahat nganggo driji Gusti Allah, mula Kratoning Allah wis tekan sampeyan" (Lukas 11,20). Ing ukara liya, masarakat sing nyumurupi pakaryan Yesus ngalami saiki. Gusti Yesus mbalikake pangarepan sing populer kanthi paling ora telung cara:

  1. Gusti Yesus ngajarake Injil manawa Kratoning Allah iku pisungsung murni - Ketuane Gusti Allah sing wis marasake awakmu. Iki carane Yesus miwiti "taun sih-rahmat Gusti" (Luk 4,19; Isa. 61,1-2). Nanging "M" diakoni "ing Reich ü wong sing mlarat lan mlarat, bocah-bocah sing ora sopan lan pengaji khusus, pengacara lan wong-wong manca masyarakat. F ü Panjenenganipun ngumumaké awake minangka pangon kanggo wedhus ireng lan wedhus ilang.
  2. Kabar apik bab Gusti Yesus uga f ü wong-wong sing ana ing kono, sing siap nguripake marang Gusti Allah liwat panyucian sing nggegirisi sing bener mratobat. S iki tulus mratobat ü w ü dadi gedhe ing Gusti Allah ü golek bapak sing nggoleki cakrawala kanggo anake lan anak-anak wadon sing neneka lan ndeleng dheweke nalika "isih adoh" (Lukas 15,20) Warta Injil tegese kabeh wong sing ujar kanthi ati: "Gusti, dadi S ü welas asih " (Luk 18,13) tmd sajujure tegese gabung karo Gusti Allah ü kanggo nemokake alat bantu nindakake wicara ü rde. "Sampeyan, takon, sampeyan bakal diwenehi; golek, sampeyan bakal nemokake; ngalahake, bakal dibukak kanggo sampeyan" (Lukas 11,9). F ü Kanggo wong-wong sing pracaya lan murtad saka dalane donya, iki warta paling apik sing bisa didhubungi.
  3. Injil Yesus uga tegese ora ana sing bisa mungkasi kamenangan karajan sing digawa Gusti Yesus, sanajan katon minangka sebaliknya. Kratoning w ü galak, tanpa daya, nanging wekasanipun w ü sijine ing ü tegese ü kamulyan lan kamulyan. Kristus ngandika marang J ü ngern: "Nanging nalika Putraning Manungsa rawuh kanthi kamulyan, lan kabeh malaekat karo Panjenengane, dheweke bakal lenggah ing dhampar kamulyane, lan kabeh bangsa bakal padha diklumpuk ana ing ngarsane, lan bakal misahake wong-wong mau saka siji liyane kaya wedhus dadi wedhus. pisah saka wedhus " (Mati. 25,31-32).

Dadi, kabar apik Yesus ngalami ketegangan dinamis antarane "wis" lan "durung". Injil Kraton kasebut nyebutake pamrentahane Gusti Allah, sing wis ana - "Delengen wong wuta lan mlaku wong pincang, lara kusta dadi rasane lan krungu wong budheg, wong mati padha ngadeg lan Injil diwartakake marang wong miskin" (Mat. 11,5). Nanging kekaisaran kasebut "durung" ing babagan sing lengkap ü isih teka. Kanggo mangerteni Injil tegese mangertos aspek loro iki: ing tangan siji prajanji sing dijanjikake Sang Prabu, sing wis manggon ing umate, lan ing sisih liyane dheweke bali mulih.

Kabar kabingahanmu

Misionaris Paulus mbantu miwiti gerakan gedhe kedua Injil - nyebarake saka Yudea cilik menyang donya Greco-Romawi sing gedhé beradab ing pertengahan abad pisanan. Paulus, penganiayaan Kristen sing dikonversi, ngetokake cahya bledheg Injil kanthi prisma saben dinten. Nalika piyambakipun muji Kristus ingkang kasucèkaken, piyambakipun ugi prihatin kaliyan konsekuensi praktis Injil.

Senadyan resistensi fanatik, Paulus nerangake marang wong-wong Kristen liyane sing menehi pinunjul babagan urip, pati lan kebangkitan Yesus:

"Dheweke uga wis ngrukunake sampeyan, sing biyen dadi adoh lan musuhan karo tumindak ala, lumantar mati saka badan fana, supaya sampeyan bakal ngetrapake sampeyan ing ngarsane kanthi cara suci lan tanpa cacat lan ora sampurna; yen sampeyan tetep iman, diadegake lan tegas. "lan aja mundur saka pangarep-arep Injil sing sampeyan wis krungu lan diwartakake marang kabeh makhluk ing sangisoring langit. Aku, Paulus, wis dadi abdine" (Col. 1,21-23).

Tingkir. Sampurna. Grace. Pangentasan. Pangapunten. Lan ora mung ing mangsa, nanging kene lan saiki. Iki Injil Paulus.

Dina Wunguné, puncak kasebut yaiku Sinoptics lan John sing narik kawigaten para pembaca   (Jn 20,31) ngetokake kekuwatan utama Injil kanggo urip saben dina Kristen. Wunguné Kristus mbuktèkaké Injil. Mulane, kaya sing diwulangake Paulus, acara-acara ing tlatah Judea menehi pangarep-arep marang kabeh wong:

«... Aku ora isin karo Injil; amarga iku kekuwatane Gusti Allah sing mberkahi kabeh wong sing percaya, mula wong-wong Yahudi uga wong Yunani. Amarga nyritakake kabeneran sing ana ing ngarsane Gusti Allah, sing asale saka iman kanthi iman ... " (Rom. 1,16-17).

Rasul Yohanes nggedhekake Injil kanthi dimensi liyane. Iku nuduhake Yesus carane "J ü penyanyi sing disenengi " (Yokanan 19,26), eling marang dheweke, yaiku wong lanang sing duwe ati sing angon, pimpinan pasamuan kanthi katresnan banget kanggo wong sing kuwatir lan wedi.

"Gusti Yesus nindakake akeh pratandha liyane sadurunge para sakabate sing ora ditulis ing buku iki. Nanging iki ditulis supaya sampeyan bisa percaya yen Yesus iku Kristus, Putraning Allah, lan kanthi iman sampeyan bisa duwe urip ing asmane. " (Yokanan 20,30: 31).

Yohanes Pambaptis saka Injil nduweni inti ing perangan sing luar biasa, "... supaya kowe bisa urip kanthi pracaya."

Yohanes ndherekaken mirip kaliyan aspek sanesipun babagan Injil: Yesus Kristus wonten ing mekaten kepencil pribadhi ingkang agung. Yohanes menehi urip kanthi pribadi, ngladèni Kristus.

Injil pribadi

Ing Injil Yohanes, kita nemoni Kristus sing dadi pendeta umum (Yokanan 7,37: 46). Kita ndeleng Gusti Yesus anget lan ramah. Saka undhangan ngundang "Ayo lan deloken!" (Yoh. 1,39) nganti tantangan Thomas ragu-ragu nempatake driji ing stigmata ing tangane (Yoh. 20,27), potret sing dadi daging lan urip ing antarane ora lali (Yokanan 1,14).

Wong rumangsa seneng lan kepenak karo Gusti Yesus, yen dheweke wis ijol ijol (Yokanan 6,5: 8). Dheweke padha disumpahi ing jejere, banjur mangan lan mangan saka piring sing padha (Yokanan 13,23: 26).

Dheweke tresna banget marang dheweke, sanalika weruh dheweke, dheweke banjur pindhah menyang pesisir kanggo mangan iwak sing dididihake awake dhewe (Yokanan 21,7: 14).

Injil Yohanes ngelingake kita babagan sepira Injil ana ing babagan Yesus Kristus, tuladhane, lan urip langgeng sing kita tampa liwat dheweke (Yokanan 10,10). Iki ngelingake manawa martakake Injil ora cukup. Kita kudu urip uga. Rasul Yohanes nyengkuyung kita: Contoné bisa mbantu wong liya nuduhake kabar apik Kratoné Allah karo kita. Iki kedadeyan karo wong wadon Samaria sing nemoni Gusti Yesus Kristus ing sumur iki (Yokanan 4,27-30), lan Maria von Mandala (Yokanan 20,10: 18).

Wong sing nangis nang kuburané Lasarus, abdi sing ngetokké piwulangé murid-muridé F ü Sakabehe, urip saiki. Dheweke menehi kita ngarsane liwat manggon ing Roh Suci:

"Sapa sing tresna marang Aku bakal netepi pituturku, lan bapakku bakal tresna marang dheweke, lan aku bakal padha teka lan manggon bebarengan karo dheweke ... Aja wedi atimu, lan ü aja wedi " (Yokanan 14,23:27).

Gusti Yesus aktif ngetrapake umate saiki liwat Roh Suci. Undhangane minangka pribadi lan menehi semangat kaya mangkene: "Ayo lan deloken!" (Yokanan 1,39).

Brosur saka Gréja Pandhita ing saindenging jagad


pdfInjil - Kabar Baik!