Ayo, Gusti Yesus

449 teka, Gusti Yesus Gesang ing jagad iki ngemu rasa kuwatir. Ana masalah ing endi wae, yaiku obat, liwat imigrasi saka wong aneh utawa amarga ana musuhan politik. Ana uga kemiskinan, penyakit sing ora kena diobati lan pemanasan global. Ana pornografi bocah, perdagangan manungsa lan tumindak kasar. Proliferasi senjata nuklir, peperangan lan serangan teroris wis kuwatir. Ora ana sing katon kaya ngono, kajaba Gusti Yesus kondur banget. Mula, aja wedi manawa wong-wong Nasrani suwene lan ndedonga tekane Yesus kaping pindho: "Ayo, Gusti, Ayo!"

Wong Kristen percaya marang janji sing dijanjekake Yesus lan ngarep-arep ramalan kasebut bakal kelakon. Penafsiran wangsit Alkitab dadi masalah sing rumit banget amarga wis rampung kanthi cara sing ora dikarepake. Malah para nabi ora ngerti. Contone, dheweke ora ngerti kepiye Kristus bakal lair minangka bayi lan dadi manungsa lan Gusti Allah (1 Petrus 1,10: 12). Kepiye Yesus dadi Gusti lan Juruwilujeng kita nandhang sangsara lan mati kanggo dosa-dosa kita lan isih dadi Gusti Allah? Mung nalika lagi kedadeyan, sampeyan mesthi ngerti. Nanging saiki para imam, ahli Toret lan wong Farisi sing wis sinau, ora ngerti. Tinimbang nampa Gusti kanthi lengen terbuka, dheweke luwih gampang dipateni.

Sampeyan bisa uga banget kanggo ngira-ngira kepriye ramalan bakal kelakon ing mbesuk. Nanging pinunjul keslametan kanggo katerangan kasebut ora wicaksana utawa ora wicaksana, utamane ora ana hubungane karo jaman akhir. Taun-taun, para nabi sing nyatakake dhiri mbahas tanggal tartamtu kanggo bali Kristus, nanging nganti saiki kabeh pancen salah. Kenging punapa dene? Amarga Kitab Suci wis tau ujar manawa kita ora bisa ngerti wektu, jam, utawa dina iki (Kisah Para Rasul 1,7: 24,36; Matius 13,32; Mk.). Siji krungu ing antarane Kristen: «Kahanan ing jagad iki saya tambah elek! Mesthi kita wis nate urip sawetara dina kepungkur. Pikiran kasebut wis ana karo Kristen nganti pirang-pirang abad. Kabeh padha rumangsa urip sadurunge sawetara dina iki - lan pancen aneh, pancen pas. "Dina-dina pungkasan" diwiwiti kanthi kelairan Yesus. Pramila wong-wong Kristen wis urip ing jaman akhir wiwit mula Yesus rawuh. Nalika Paulus kandha marang Timotius manawa "wektu-wektu sing ala bakal kelakon ing sawetara dina kepungkur" (2 Timotius 3,1), dhèwèké ora ngucapake wektu utawa dina tartamtu ing mbesuk. Paulus nambahake manawa wong seneng banget marang awake dhewe ing sawetara dina kepungkur lan bakal dadi rakus, kasar, nyenyamah, ora marem, ora lali, lan liya-liyane. Banjur menehi peringatan: "Aja ngindhari wong kaya ngono" (2 Timotius 3,2:5 -). Temenan mesthi ana wong kaya ngono. Napa Paulus dhawuh supaya pasamuwan supaya adoh saka dheweke? Ing Matius 24,6: 7 kita dikandhani manawa bangsa-bangsa bakal padha nglawan lan bakal ana peperangan. Iki ora ana sing anyar. Kapan kapan wis ora ana perang ing jagad iki? Jaman biyen mesthi ora apik lan saya tambah elek, ora luwih apik. Apa kita rumangsa ora becik sadurunge Kristus bali. Aku ora ngerti.

Paulus nyerat: "Nanging karo wong ala lan tukang ngapusi, saya suwe saya gedhe" (2 Timotius 3,13). Samenika ala, Paulus terus: "Nanging tetep karo apa sing wis sinau lan diprentahake marang sampeyan" (2 Timotius 3,14).

Kanthi tembung liyane, ora ana sing ala, kita kudu terus percaya marang Sang Kristus. Kita kudu nindakake apa sing wis kita sinau lan sinau saka Kitab Suci liwat Roh Suci. Ing tengah-tengah ramalan Alkitab, Gusti Allah tansah ngandhani wong-wong supaya aja wedi. "Aja wedi!" (Dhaniel 10,12.19). Samubarang ala bakal kelakon, nanging Gusti Allah ngatasi kabeh. Yésus kandha: "Aku wis ngomong karo kowé, supaya kowé uga padha tentrem ing aku. Sampeyan wedi ing jagad iki; nanging kudu mantep, aku wis ngalahake jagad » (Yokanan 16,33).

Ana rong cara kanggo ndeleng tembung "Ayo, Yesus, ayo". Siji nyatakake kepinginan kanggo bali Kristus. Kapindho, pandonga kita, ing kitab Wahyu "Amin, ya, teka, Gusti Yesus!" (Wahyu 22,20).

«Aku ngandelake atiku lan njupuk apartemenku. Tulungi aku luwih ngerteni. Menehi kula katentreman ing donya semrawut iki ».

Ayo njupuk luwih wektu kanggo manggon ing sesambetan pribadi karo Kristus! Banjur kita kudu ora kuwatir ing akhir donya.

dening Barbara Dahlgren


pdfAyo, Gusti Yesus