Mlebu wektu

tandha jaman Injil ateges "kabar apik". Wis pirang-pirang taun, Injil ora dadi warta sing apik kanggo aku amarga aku wis mulang babagan akeh babagan urip sing urip saiki. Aku percaya yen "pungkasaning jagad" bakal teka ing sawetara taun, nanging yen tumindak kanthi bener, aku bakal diukum Mangsa Kasangsaran Agung. Pandangan donya kaya iki bisa dadi gawe ketagihan, dadi sampeyan cenderung ndeleng kabeh sing kedadeyan ing jagad liwat kaca tingal interpretasi aneh acara sing bakal ditindakake ing jaman pungkasan. Dina iki cara mikir maneh ora dadi fokus iman Kristen lan dadi dhasar hubungane karo Gusti Allah, sing dakkarepake banget.

Dina kepungkur

Paulus nyerat marang Timotius: "Nanging sampeyan kudu ngerti manawa wektu-wektu ala bakal teka ing sawetara dina kepungkur" (2 Timotius 3,1). Apa sing dilaporake warta saben dina saiki? Kita ndeleng gambar perang kejem lan kutha-kutha sing dibom. Laporan pengungsi sing ninggalake negarane tanpa ngarep-arep. Serangan teroris sing nyebabake kasusahan lan wedi. Kita ngalami bencana alam utawa gempa bumi sing bisa ngrusak kabeh bangunan sing wis digawe. Apa ana klimaks? Apa bakal Perang Dunia Katelu nuli enggal?

Nalika Paulus ujar babagan dina-dina pungkasan, dheweke ora ngramal masa depan. Luwih becik, dheweke ngomong babagan kahanan sing lagi urip lan lingkungane berkembang. Dina-dina pungkasan, ujare Pétrus ing Pentakosta, nalika ngutip nabi Yoel, wis ana ing abad kaping pisanan: "Bakal kelakon ing dina-dina pungkasan, pangandikane Gusti Allah, mula aku bakal nuwuhake roh ing kabeh wong; lan putra lan putri bakal padha medhar wangsit, lan para mudha bakal ndeleng wahyu, lan para pinituwa bakal duwe impen. " (Para Rasul 2,16: 17).

Dina terakhir diwiwiti karo Yesus Kristus! "Ora suwé banget, Gusti Allah wis omong-omongan karo para leluhur kita kanthi cara sing beda-beda. (Ibrani 1,1: 2 Kitab Suci Guna Anyar).

Injil iku gegayutan karo Gusti Yesus, sapa pancen, apa sing ditindakake lan apa sing bisa ditindakake amarga ana. Nalika Gusti Yesus wungu saka ing antarane wong mati, kabeh diganti - kanggo kabeh wong - apa ngerti utawa ora. Gusti Yesus nggawe samubarang kabeh anyar: «Amarga ing samubarang sing ana ing swarga lan ing bumi digawe, sing katon lan sing ora katon, dadi dhampar utawa mrentah utawa kakuwatan utawa kekuwatan; kabeh digawe dening lan kanggo dheweke. Lan dheweke ngungkuli kabeh lan ana kabeh sing ana ing Panjenengane » (Kolose 1,16: 17).

Perang, keluwen lan gempa

Wis pirang-pirang abad, masyarakat saya rubuh lan kekerasan wis rusak. Wars mesthi dadi bagean saka masyarakat kita. Bencana alam wis nyebabake manungsa nganti ewonan taun.

Gusti Yesus ngandika: «Sampeyan bakal ngrungokake perang lan tangisan perang; nonton lan aja kaget. Amarga kudu kedadeyan. Nanging iku dudu mburi. Amarga wong siji bakal ngadeg nglawan siji lan liyane, lan bakal ana pailan lan lindhu ing kene. Nanging kabeh iku wiwitan kontraksi » (Matéus 24,7: 8).

Ana perang, keluwen, bencana lan buron, nanging aja kuwatir manawa. Donya wis ndeleng akeh bencana wiwit Dina Paling Anyar wiwit meh 2000 taun kepungkur lan aku yakin bakal ana akeh liyane. Gusti Allah bisa mungkasi masalah ing jagad iki nalika dheweke kepengin. Ing wektu sing padha, aku ngarepake dina gedhe yen Gusti Yesus bakal bali. Siji dina bakal teka.

Terus terang, kita butuh iman lan ngarep-arep apa ana perang utawa ora, pungkasane cedhak utawa ora. Kita butuh iman lan semangat, ora ana sing kliwat, mula ora ana bencana. Tanggung jawab kita marang Gusti Allah ora owah. Yen sampeyan ndeleng pemandangan donya, sampeyan bisa ndeleng bencana ing Afrika, Asia, Eropa, Oceania lan Amerika. Sampeyan bisa ndeleng kothak sing wis putih lan siap dipanen. Ana pakaryan yen lagi awan. Sampeyan kudu nindakake sing paling apik karo apa sing diduwèni.

Apa sing kudu kita lakoni

Ngendi saiki ngadeg ing wangsit? Saiki kita ana ing wektu pasamuwan kudu ngabarake Injil. Yesus ngarani kita supaya terus maju balapan kanthi sabar. Paulus uga ujar babagan pungkasane manawa tumitah dibebasake saka beban impermanence lan nalika putrane Gusti Allah diwenehi kabebasan lan kamulyan.

«Lan kita uga, sing wis diwenehake dening Gusti Allah marang roh, dadi bagéan pisanan saka warisan ing mangsa ngarep, malah kita sedhih njero amarga kanthi sadhar babagan apa sing ditakdirake minangka putra lan putrane Gusti Allah isih ditunggu-tunggu: kita nunggu awak kita uga ditebus » (Roma 8,23 Terjemahan Geneva Anyar).

Kita ndeleng masalah ing jagad iki lan sabar ngenteni: «Amarga kita disimpen kanthi pangarep-arep. Nanging pangarep-arep sing sampeyan deleng ora ngarep-arep; amarga kepiye sampeyan bisa ngarep-arep apa sing ndeleng? Nanging yen kita ngarep-arep apa sing ora ndeleng, kita sabar ngenteni » (Ayat 24-25).

Pétrus ngalami kahanan sing padha, ngenteni dina Gusti: "Nanging dina Gusti bakal teka kaya maling; banjur langit bakal lebur kanthi kacilakan sing hebat; nanging unsur-unsur kasebut bakal ilang kanthi panas, lan bumi lan pakaryane ora bakal ditemokake maneh » (2 Petrus 3,10).

Apa saran sing diwenehake kanggo kita? Apa sing kudu kita lakoni nalika nunggu dina Gusti? Kepiye carane kita urip Kita kedah gesang ingkang suci lan gaib. "Yen kabeh iki bakal ilang, kepiye sampeyan kudu mandheg ing owah-owahan suci lan wong alim sing ngenteni tekane dina Gusti lan cepet-cepet menyang dheweke" (Ayat 11-12).

Minangka tanggung jawab sampeyan saben dina. Dheweke diarani urip suci. Gusti Yesus ora nggawe ramalan nalika pungkasane jagad bakal teka amarga dheweke ora ngerti lan uga ora: "Ora ana sing ngerti babagan awan lan jam, malah para malaekat ing swarga, ora uga Putrane, nanging mung siji. Rama » (Mat. 24,36).

Urip spiritual

Kanggo tanah Israel ing prajanjian lawas, Gusti Allah janji bakal mberkahi iki liwat prajanjian khusus yen bangsa kasebut manut karo dheweke. Bakal nyegah bencana alam sing biasane tumindake ala utawa adil. Dheweke ora menehi jaminan iki kanggo bangsa liya. Bangsa-bangsa modern ora bisa njupuk berkah sing diwenehake dening Israel ing prajanjen jaman saiki sing wis jaman biyen kaya janji.
Ing jagad iki tiba, Allah ngidinake bencana alam, dosa, lan tumindak ala. Saéngga uga srengenge dadi sumunar lan udan ing sisih ala uga sing apik. Minangka conto Ayub lan Yesus nuduhake kita, dheweke uga bakal nemoni wong ala. Gusti Allah kadang-kadang campur karo masalah fisik kanggo mbantu kita. Nanging perjanjian anyar ora njamin kapan, kepiye lan ing endi dheweke bakal nindakake. Prajanjian anyar ngundang kita percaya sanajan ana kahanan. Dheweke ngarani supaya kita setya sungguh karo penganiayaan lan sabar sungguhpun dheweke kepengin banget marang jagad sing luwih apik sing bakal digawa Yesus.

Prajanjian anyar, prejanjen sing luwih apik, nawakake urip spiritual lan ora njamin berkah fisik. Kanthi iman, kita kudu fokus marang kasukman, dudu fisik.

Mangkene pikir liyane sing bisa menehi ramalan kasebut sajrone perspektif sing migunani. Tujuan utama wangsit yaiku ora dadi fokus ing tanggal, nanging tugas sing paling utama yaiku nunjukake Yesus supaya kita bisa kenal. Gusti Yesus minangka berkah paling gedhe sing bisa sampeyan lakoni ing urip sampeyan. Sawise sampeyan wis nggayuh tujuan iki, ora luwih fokus ing dalan sing tumuju marang dheweke, nanging ing urip sing apik banget bareng karo Gusti Yesus kanthi sesambungan karo Rama lan Roh Suci.

dening Joseph Tkach