Gusti Allah uga tresna marang para ateis

Dewa 239 uga tresna ateis Saben-saben diskusi iman kasebut saya entek, mula aku rumangsa yen para wong percaya rumangsa kekurangan. Wong-wong mukmin katon yen atheis wis entuk bukti kajaba para wong-wong mukmin sukses kanggo nolak dheweke. Kasunyatane, yen ora, ora mungkin atheis mbuktekake manawa Gusti ora ana. Cukup amarga wong-wong sing percaya ora bisa ngyakinake atheis yen Gusti Allah ora ateges para atheis wis entuk bukti. Atheis Bruce Anderson negesake ing tulisane "Pengakuane ateis": "Luwih becik elinga yen sebagian besar wong-wong sing paling cerdas sing tau percaya marang Gusti Allah." Akeh ateis ora pengin percaya yen ana Gusti. Dheweke luwih seneng ndeleng ilmu minangka salah siji cara sing paling bener. Nanging ilmu pancen sejatine cara sing bener?

Ing bukunipun: "Delusi Iblis: Atheisme lan Pretensi Ilmiah" Agnostik, David Berlinski, negesake manawa teori-teori sing ana ing babagan pemikiran manungsa: mbesuk gedhe, asale urip lan asal-usul masalah kabeh mbukak kanggo debat. Contone, dheweke nulis:
«Pratelan yen pamikiran manungsa minangka akibat saka evolusi dudu kasunyatan sing ora bisa diluncurake. Sampeyan mung ngrampungake. »

Minangka kritikus saka Desain Intelligent lan Darwinisme, Berlinski nerangake yen isih ana akeh fenomena sing ora bisa dijelasake dening èlmu. Ana kemajuan gedhe ing pangerten alam. Nanging ora ana apa-apa - yen kanthi jelas mangertos lan kanthi jujur ​​nyatakake - mbutuhake mbantah nitahake.

Aku ngerti sawetara ilmuwan kanthi pribadi. Sawetara wong dadi pimpinan ing lapangane. Dheweke ora duwe masalah kanggo nyelarasake panemune sing ana terus karo kapercayan marang Gusti Allah. Saya akeh ngerti babagan penciptaan fisik, luwih akeh kapercayane marang sing nitahake. Dheweke uga menehi saran supaya ora ana eksperimen sing bisa digawe kanggo mbuktekake utawa mbantah anane Gusti Allah. Sampeyan ngerti, Gusti Allah iku nitahake lan dudu bagean saka tumitah. Sawijining wong ora bisa "nemokake" Gusti Allah kanthi nggoleki dheweke liwat lapisan ciptaan sing luwih jero lan jero. Gusti Allah mung ngungkapake awake dhewe marang manungsa liwat Putrane, yaiku Yesus Kristus.

Siji ora bakal nemokake Gusti Allah minangka asil saka eksperimen sing sukses. Sampeyan mung bisa ngerti Gusti Allah amarga dheweke tresna sampeyan amarga dheweke kepengin sampeyan ngerti dheweke. Mulane dheweke ngongkon putrane supaya dadi salah sijine. Yen sampeyan kepengin ngerti kawruh bab Gusti Allah, yaiku, sawise mbukak atimu lan pikiran, lan ngrasakake katresnan pribadi, sampeyan ora bakal bisa mangerteni manawa Gusti Allah ana.

Iki minangka sebab kenapa aku bisa mangsuli atheis manawa bisa mbuktekake manawa dheweke ora ana Tuhan lan ora karo aku sing uga ana. Sanalika sampeyan kenal karo dheweke, sampeyan bakal percaya uga. Apa definisi sing sejatine kanggo ateis? Wong sing aja (durung) percaya karo Gusti Allah.

dening Joseph Tkach