Apa Gusti Allah isih nresnani kita?

617 Gusti Allah tetep tresna marang kita Umume kita wis maca Alkitab wiwit pirang-pirang taun. Luwih becik maca ayat-ayat sing wis dingerteni lan mbungkus dhewe kaya kemul sing anget. Bisa kedadeyan yen keakraban nyebabake kita ora nggatekake rincian sing penting. Yen kita maca kanthi mripat sing cetha lan saka perspektif anyar, Roh Suci bisa mbantu kita ndeleng luwih akeh lan bisa uga ngelingake babagan perkara sing wis lali.

Nalika aku maca buku Kisah Para Rasul maneh, aku nemoni sawijining wacan sing bisa uga wis dakwaca tanpa nggatekake: "Lan patang puluh taun kepungkur dheweke tahan ing pasamunan" (Kis. 13,18:1984). Aku wis ngrungokake pethikan iki ing memori lan krungu manawa Gusti Allah kudu ngantu-antu tangisan lan tangisan wong Israel kaya-kaya abot banget tumrap dheweke.

Nanging banjur aku maca referensi: "Lan sampeyan uga ngalami kepriye Pangeran Yehuwah, Gusti Allah sampeyan, nulungi sampeyan ing dalan liwat ara-ara samun. Nganti kene dheweke nggawa sampeyan kaya bapak sing nggawa anak » (Pangandharing Torèt 5:1,31 Pangarep-arep kanggo Kabeh).

Ing terjemahan anyar Alkitab Luther taun 2017, bubar ujar: "Lan patang puluh taun dheweke nggawa dheweke ing ara-ara samun" (Kis. 13,18) utawa, kaya sing dijelasake dening MacDonald Komentar, "Nyedhiyakake kabutuhane wong". Gusti Allah mesthi nindakake iku kanggo wong Israel, sanajan kabeh nggrundel.

Cahya wis sumunar marang aku. Mesthi wae dheweke ngurus; dheweke duwe panganan, banyu lan sepatu sing ora dipakai. Sanajan aku ngerti yen Gusti Allah ora bakal keluwen, aku ora nate ngerti yen dheweke cedhak lan jero babagan uripe. Nyemangati banget yen maca manawa Gusti Allah ngeterake umate kaya bapak nggawa putrane.

Kadhangkala kita rumangsa yen Gusti Allah angel nandhang masalah utawa dheweke lara nalika ngatasi masalah lan masalah sing isih ana. Pandonga kita kayane padha bola-bali lan kita terus kejiret karo dosa sing wis dingerteni. Sanajan kita kadang-kadang lan tumindak kaya wong Israel sing ora ngucapke matur nuwun, Gusti Allah ngati-ati marang kita, sanajan ora akeh keluhan; ing sisih liyane, aku yakin dheweke luwih milih kita matur nuwun tinimbang menehi komplain.

Umume wong Kristen sing nyambut gawe kanthi full-time, nanging uga kabeh wong Kristen sing ngabdi lan ndhukung wong-wong, bisa bosen lan nesu. Ing kahanan kasebut, wong-wong wiwit ngerteni sedulur-sedulure minangka wong Israel sing ora kuwat, sing bisa nyebabake beban masalah "ngganggu". Ngatasi sesuatu tegese ngidinke sing ora disenengi utawa nampa sing ala. Gusti Allah ora ndeleng kita kaya ngono! Kita kabeh putrane lan butuh ati-ati, welas asih, lan katresnan. Kanthi tresnane sing liwat kita, kita bisa tresna marang tangga teparo lan ora sabar terus. Yen perlu, kita bakal bisa nggawa wong yen kekuwatane wis ora cukup maneh ing dalan.

Ayo elinga yen Gusti Allah ora mung ngrawat umatipun ing ara-ara samun, nanging uga ngrebut sampeyan kanthi pribadi. Dheweke nggawa sampeyan terus lan ora mandheg tresna lan ngrawat sampeyan, sanajan sampeyan sambat lan lali bersyukur. Katresnan tanpa wates Gusti Allah ngubengi sampeyan sajrone urip sampeyan, manawa sampeyan ngerti utawa ora.

dening Tammy Tkach