Keturunan Abraham

296 keturunan Abraham Gereja iku awake lan dheweke tetep tetep kebak. Dheweke sing ngiseni kabeh lan kabeh wong ana ing ngarsane (Efesus 1:23).

Paling taun kita elinga wong-wong sing mbayar korban paling gedhe ing perang kanggo njamin kaslametan kita dadi negara. Ngelingi apik. Nyatane, misale jek minangka salah sawijining tembung sing disenengi dening Gusti amarga dheweke nggunakake luwih asring. Dheweke terus ngelingake supaya bisa waspada karo akar lan masa depan kita. Iku babagan ngelingake kita babagan dheweke lan kepriye pedhange; Dheweke kepengin supaya kita ngerti sapa kita lan ora ana alesan kanggo rumangsa ora aman, ora efektif utawa ora ana tenaga; amarga kita duwe kekuwatan jagad sing manggon ing kita minangka badan Sang Kristus; ndeleng ndhuwur tulisan. Daya kekuwatan sing apik tenan ora mung urip ing kita, nanging bisa nguatake wong liya. «Joh. 7:37 "Yen ana wong sing precaya marang aku, kali-banyu sing banyu urip bakal mili.

Nanging sayangé, minangka manungsa, kita asring lali. Ing acara televisi "Sapa sih sampeyan?" para peserta duwe kesempatan kanggo ngerteni para leluhur, supaya ngerti, gaya urip lan penting banget kanggo ndeleng foto sampeyan. Aku dhewe duwe foto bojoku, biyung, simbah lan simbah-simbah nanging foto-foto kasebut dakkandhakake marang anakku ibune, simbah, simbah lan nenek-nenek! Lan mesthine tegese anake putrane bisa nimbali simbah-simbah, simbah-nenek, nenek-nenek lan nenek-nenek! Iki ngelingake bagean babagan Kitab Suci sing wis suwe aku lali.

Yesaya 51: 1-2 “Rungokna, heh, sing ngupaya kabeneran, sing ngupaya Sang Yehuwah. Delengen watu sing dienggo metu lan sumur sing digali! Delengen Rama Abraham, bapakmu, lan ing Sara, sing wis nglairake sampeyan! Amarga aku nimbali dheweke minangka individu, lan mberkahi dheweke lan mundhak wong.

Ayo dadi luwih maju, Paulus ngandhani kita ing Galatia 3:27 - 29 «Kanggo sampeyan kabeh sing wis kabaptis dadi Kristus wis narik Kristus. Béda karo wong Yahudi lan Yunani, abdi lan suitor, wong lanang lan wanita wis ilang - sampeyan kabeh dadi siji ing Kristus Yesus. Lan yen sampeyan dadi kagungane Sang Kristus, iku sejatine keturunan Abraham, mula sampeyan iku sejatine janjine. " Yen mbaleni maneh ing teks lan maca ayat 6 - 7, kita dikandhani: «Dheweke percaya marang Gusti Allah lan dikira dianggep bener. Dadi padha ngreti: wong-wong sing precaya iku turunané Abraham. » Kita dijamin ing kene manawa kabeh wong sing percaya marang Allah iku keturunan Abraham. Ing kene Paulus nuduhake maneh Rama Rama, dadi batuan saka ngendi kita dipotong lan supaya kita sinau pelajaran khusus babagan iman lan kepercayaan saka dheweke!

pandonga

Rama, matur nuwun kangge Rama Abraham lan tuladha khusus kangge kita. Amin

dening Cliff Neill


pdfKeturunan Abraham