Armor kabeh Gusti Allah

369 kabeh senjata saka Gusti Allah Dina iki, ing Natal, kita ngatasi "waja Allah" ing surat kasebut marang wong Efesus. Sampeyan bakal kaget kepiye gegayuhan karo Yesus, Juruwilujeng kita. Paulus nulis surat iki ing pakunjaran ing Roma. Dheweke ngerti kelemahane lan nggawe kabeh percaya marang Yesus.

«Pungkasan: kuwat ing Gusti lan kanthi kekuwatane. Narik gamane Gusti Allah supaya sampeyan bisa nyerang serangan licik » (Efesus 6,10: 11).

Waja Gusti Allah yaiku Yesus Kristus. Paulus narik wong-wong mau lan Yesus. Dheweke ngerti dheweke ora bisa ngalahake setan dhewe. Dheweke uga ora kudu nindakake iki amarga Yesus wis ngalahake Iblis kanggo dheweke.

«Nanging amarga kabeh bocah kasebut dadi daging lan getih, dheweke uga wis dadi daging lan getih. Dadi dheweke bisa ngrusak wong sing nggunakake kekuwatan kanthi pati, yaiku Iblis » (Ibrani 2,14 Terjemahan Geneva Anyar).

Yesus dadi kaya kita kaya wong, kajaba dosa. Kita ngrameke Keturunan Yesus Kristus saben taun. Ing urip, dheweke nempuh perjuangan sing paling kasar. Yesus siap mati kanggo sampeyan lan kula ing perjuangan iki. Sing slamet koyone juara! "Apa kemenangan," mikir Iblis nalika dheweke weruh Yesus mati ing salib. Apa kekalahan total nalika dheweke kelingan sawise wungune Yesus Kristus manawa Gusti Yesus wis nyopot kabeh kekuwatane.

Bagian pisanan saka armor

Pérangan pisanan saka waja Gusti Allah dumadi saka Bebener, keadilan, perdamaian lan iman , Sampeyan lan aku wis sijine pangayoman iki ing Gusti Yesus lan bisa ngadeg marang serangan cunning saka Iblis. Ing Gusti Yesus, kita nglawan lan mbela nyawa sing diparingake Yesus marang kita. Saiki kita katon ing rinci.

Sabuk Kebenaran

«Dadi, saiki wis ana, sabuk karo sabenermu» (Efesus 6,14).

Sabuk digawe saka bebener. Sapa lan apa sing bener? Gusti Yesus ngandika « Aku iki bener! » (Yokanan 14,6) Paulus ngandhani awake dhewe:

"Mulané aku ora saiki urip, nanging Kristus urip ing aku!" (Galatia 2,20 Muga-muga kabeh).

Bebener urip ing sampeyan lan nuduhake sapa sing ana ing Gusti Yesus. Yesus ngandhani bebener kanggo sampeyan lan ngijini sampeyan ngerti kelemahane. Sampeyan ngerti kesalahane dhewe. Tanpa Kristus sampeyan bakal dadi wong dosa sing ilang. Ora ana wong sing bisa ngetrapake Gusti Allah kanthi panguwasane. Kabeh dosa panjenengan dikenalake. Dheweke seda kanggo sampeyan nalika sampeyan lagi dosa. Iku salah siji saka bebener. Sisih liyane yaiku: Gusti Yesus tresna sampeyan karo kabeh sudhut sawijining atos.
Asal saka bebener iku katresnan, sing diwiwiti saka Gusti Allah!

Ing tangki kaadilan

«Rampung karo tank keadilan» (Efesus 6,14).

Dompet kita minangka bebener sing diwenehake dening Gusti Allah saka pati Sang Kristus.

«Yaiku pepenginan utama karo dheweke (Yesus) bakal disambungake. Mangkene aku ora kepengin ngerti babagan keadilan sing adhedhasar hukum lan aku entuk liwat usaha dhewe. Nanging, aku prihatin karo kabeneran sing diwenehake marang kita kanthi iman marang Kristus - kabeneran sing asale saka Gusti Allah lan adhedhasar iman » (Filipi 3,9 (GNÜ)).

Kristus manggon ing atimu karo kabeneran. Padha nampa katetepan iline lumantar Yesus Kristus. Padha dilindhungi dening kaadilan. Padha bungah-bungah ana ing Kristus. Dheweke wis ngalahake dosa, donya lan pati. Gusti Allah pirsa wiwit wiwitan, sampeyan ora bisa nindakake piyambak. Yesus mundhut paukuman pati. Kanthi getih, dheweke wis mbayar kabeh utang. Wong-wong mau pancen bener ana ing ngarsane dhampare Gusti Allah. Padha masang Kristus. Kawicaksanane iku murni lan santosa.
Asal saka keadilan yaiku katresnan, sing diwiwiti saka Gusti Allah!

Pesen boots perdamaian

"Boot ing sikil, Siap Menehi Injil Damai" (Efesus 6,14).

Wahyu Gusti Allah kanggo jagad kabeh iku tentrem! Kira-kira rong ewu taun kepungkur, nalika lair saka Gusti Yesus, pesen iki diumumake dening pirang-pirang malaikat: "Kamulyan lan kamulyan kanggo Gusti Allah sing paling dhuwur, lan tentrem ing bumi kanggo wong sing kepenak dheweke." Gusti Yesus, Pangeran Damai, nggawa tentrem ing ngendi wae.

«Aku ngomong karo sampeyan supaya sampeyan bisa duwe katentreman ing aku. Sampeyan wedi ing jagad iki; nanging kudu mantep, aku wis ngalahake jagad » (Yokanan 16,33).

Yesus manggen ing sampeyan kanthi tentrem-rahayu. Padha duwe katentreman ing Kristus liwat iman Kristus. Padha ditayangke dening tentrem-rahayu lan narik kawigaten marang kabeh wong.
Sumber katentreman yaiku katresnan sing teka saka Gusti Allah!

Tentara iman

"Ndhuwurake kabeh liyane, rame tameng iman" (Efesus 6,16).

Perisai digawe saka iman. Kapercayan sing ditemtokake kanggo nutupi sakabehe kuntilaning bebrayan.

«Sing menehi kekuwatan sawise kasugihan kamulyan, dadi kuwat lumantar roh ing batin, manawa Kristus manggoni atimu kanthi iman lan sampeyan wis bosok lan didegake ing katresnan» (Efesus 3,16: 17).

Kristus manggon ing atine kanthi iman. Padha duwe iman liwat Gusti Yesus lan katresnan. Imané, sing didarbèni déning Rohé Allah, mungkasi pésoan piala sing nesu.

"Kita ora pengin katon kiwa utawa tengen, kita mung pengin katon ing Gusti Yesus. Dheweke wis maringi kapercayan lan bakal tetep nganti tekan tujuan. Amarga kabungahan sing nunggu wong mau, Gusti Yesus ngalami pati tawa ing salib » (Ibrani 12,2 Muga-muga Kabeh).
Asal saka iman yaiku katresnan sing metu saka Gusti Allah!

Bagian liya saka armor minangka persiapan perang

Paulus ujar: "Sandhangan kabeh gegamane Gusti Allah".

«Mulane, gunakake kabeh gaman sing wis disiapake dening Gusti! Banjur, nalika dina nalika pasukan serangan ala, sampeyan bisa bersenjata lan bisa ngadeg. Sampeyan bakal berjuang kanthi sukses lan bisa dadi pemenang » (Efesus 6,13 Terjemahan Geneva Anyar).

Helm lan pedhang yaiku rong peralatan pungkasan sing kudu ditindakake dening wong Kristen. Prajurit Romawi numpaki helm ora cetha kanthi langsung. Akhire, dheweke njupuk pedhang, senjata mung nyerang.

Ayo kita nyedhaki kahanan sing angel Paulus. Kisah-kisah kasebut nyaritakake kanthi rinci bab panjenengane lan acara-acara ing Yerusalem, penangkapane dening wong-wong Rum, lan penjara sing ditindakake ing Caesarea. Wong-wong Yahudi nate nyalahake Gusti Yesus. Paulus nyuwun marang kaisar lan digawa menyang Roma. Dheweke ana ing tahanan ditahan tanggung jawab sadurunge pengadilan kekaisaran.

Ing helm kawilujengan

«Njupuk helem kawilujengan» (Efesus 6,17).

Helm punika pangarep-arep kaslametan. Paul nulis ing:

«Nanging kita, sing anak-anak saiki kepengin ngati-ati, nganggo sandhangan iman lan katresnan lan nganggo helem pangarep-arep kanggo kawilujengan. Amarga Gusti Allah ora mutusake supaya kita nesu, nanging supaya entuk kawilujengan liwat Gusti Yesus Kristus, sing seda kanggo kita, supaya manawa kita tangi utawa turu, kita padha urip bebarengan karo dheweke. 1 Tesalonika 5,8: 10 .

Paulus ngerti karo kepastian, tanpa pangarep-arep kaslametan, dheweke ora bisa ngadeg ana ing ngarsane kaisar. Piring iki babagan urip lan pati.
Katresnan Gusti Allah minangka sumber kaslametan.

Pedhang saka roh

"Pedhang roh, yaiku tembung Allah" (Efesus 6,17).

Paulus nerangake artine gegamane Gusti Allah: "Pedhang Roh iku Sabda Jahwéh". Sabda Jahwéh lan Roh Jahwéh kagandhèng. Sabda Allah inspirasi karohanen. Kita mung bisa ngerti lan ngetrapake Sabdanipun Gusti Allah kanthi pitulung saka Sang Roh Suci. Apa definisi iki bener? Ya, nalika sinau babagan sinau lan maca Kitab Suci.

Nanging sinau Kitab Suci lan maca Kitab Suci piyambak ora ana gegaman dhewe!

Temenan minangka pedhang sing diwenehake dening Sang Roh Suci kanggo sing dipercaya. Roh pedhang iki dituduhake minangka Sabda Jahwéh. Tembung "tembung" ora diterjemahake saka "logo", nanging saka "rhema". Tembung iki tegese "ujar saka Gusti Allah", "apa sing dikandhakake karo Gusti Allah" utawa "ekspresi Allah". Iki dakkirim kanthi cara: "Tembung sing diilhami lan diucapake dening Sang Roh Suci". Rohé Allah ngumumaké tembung marang kita utawa tetep urip. Iki diucapake lan duwe efek. Kita maca ing terjemahan Kitab concordant
minangka nderek:

«Pedhang roh, yaiku pangandikane Gusti Allah kanthi ndedonga ing saben roh ing saben pandonga lan panyuwunan » (Gal. 6,17: 18).

Pedhang Roh iku pangandikane Gusti Allah!

Kitab Suci punika minangka pangandikaning Allah. Sinau iki minangka bagean penting saka urip Kristen. Kita sinau saka iku sing Gusti Allah, apa wis rampung ing sasi lan bakal nindakake ing mangsa ngarep. Saben buku duwe penulis. Penulis Kitab Suci iku Gusti Allah. Anaké Gusti Allah teka ing bumi iki kanggo dites dening Ratun Setane, kanggo nolak lan ngijoli wong. Yesus dipimpin déning Roh menyang ara-ara samun. Panjenenganipun pasa dina 40, lan dheweke luwe.

"Lan tukang nggodha marani Panjenengane lan matur," Yen sampeyan Putraning Allah, ujar manawa watu-watu iki dadi roti. Nanging mangsuli, pangandikané: Ana tulisan (Pangandharing Toret 5): «Manungsa ora mung saka roti, nanging saka kabeh tembung sing ana ing tutuk saka Gusti Allah» (Matéus 4,3: 4).

Ing kene kita ndeleng kepiye Gusti Yesus nampa tembung iki saka Rohing Allah minangka wangsulan kanggo Iblis. Iku ora babagan sapa sing paling bisa ngutip Alkitab. Ora! Kabeh mau ora ana apa-apa. Sétan ndangu wewenangé Yésus. Gusti Yesus ora kudu mbenerake putra-putrane sadurunge setan. Gusti Yesus nampa kesaksian saka Gusti Allah sawise dibaptis: "Iki anakku sing dak tresnani".

Tembung sing diilhami lan dipocapake kanthi Roh Suci ing pandonga

Paulus ndhesel wong Efesus kanggo ngucapake pandonga sing diilhami dening Rohing Allah.

«Tansah ndedonga kanthi panyuwun lan panyuwunan ing roh lan jaga kanthi terus-terusan ndedonga kanggo kabeh wong suci» (Efesus 6,18 Terjemahan Geneva Anyar).

Minangka istilah "ndedonga" lan "pandonga" luwih seneng "ngobrol karo Gusti". Aku ngobrol karo Gusti Allah ing saben wayah kanthi tembung lan uga pikirane. Ndedonga ing roh tegese: «Aku ndelok marang Gusti Allah lan nampa apa sing dakkandhakake saka Dheweke lan ngomongake kersane menyang kahanan. Iki ngomong karo Gusti Allah sing diilhami saka Rohé Gusti Allah. Aku melu kerja saka Gusti, ing endi dheweke wis kerja. Paulus ngajak para pamaca supaya bisa ngomong karo Gusti Allah ora mung kanggo wong-wong mursid, nanging mligine kanggo wong.

«Lan ndedonga kanggo kula (Paulus), yen aku mbukak cangkem, aku bakal diwenehi pitunjuk kanggo martakake rahasia Injil kanthi terbuka, utusan sing dakkarepake, banjur aku ujar kanthi terang babagan cara aku kudu nindakake » (Efesus 6,19: 20).

Ing kene Paulus njaluk bantuan kanggo kabeh wong percaya kanggo tugas sing paling penting. Ing teks iki dheweke nggunakake "terus terang lan terus terang" lan jelas semangat kanggo negosiasi karo kaisar. Dheweke butuh tembung sing bener, gaman sing tepat kanggo ngomong apa sing dikandhakake Gusti Allah. Donga minangka senjata iki. Iku komunikasi antarane sampeyan lan Gusti Allah. Dasar hubungan sing jero. Pandonga Pribadi Paulus:

"Rama, wenehake kekuwatan sing bisa diwenehake saka semangat sampeyan lan golek kekuwatan internal. Liwat iman, Gusti Yesus manggoni ing atiné! Ayo padha bosok lan tresna supaya bisa urip, bareng karo sedulur kabeh, bisa ngerti sejatine gedhe lan jembar, sepira gedhene lan jerone jeroane katresnan saka Kristus, sing ora kalebu imajinasi. Rama, isi karo kamulyanmu! Gusti Allah, sing bisa ngetrapake luwih akeh kanggo kita tinimbang sing bisa dakwenehi utawa ngira - nganggep kekuwatan sing bisa ditindakake - yen Gusti Allah iki dadi kamulyan ing pasamuwan lan ana ing Sang Kristus Yesus. kabeh kalanggengan Amin. » (Efesus 3,17: 21 terjemahan Kitab Suci »Sugeng Rawuh»)

Kanggo ngucapake tembung-tembung saka Gusti Allah yaiku katresnan, sing diwiwiti saka Gusti Allah!

Pungkasan, aku nuduhake pikirane ing ngisor iki:

Temtunipun Paulus ngagem citra prajurit Romawi nalika piyambakipun nyerat surat punika dhateng tiyang Efesus. Minangka juru tulis, dheweke banget kenal karo ramalan-ramalan kedadean Kristus. Sang Mesias piyambak ngagem armor iki!

«Dheweke (Pangeran) mirsa manawa ora ana siji-sijia lan gumun amarga ora ana sing nyampuri pandonga ing ngarsane Gusti Allah. Pramila asta kersa nulungi lan keadilan diwenehake dheweke. Dheweke nyelehake keadilan minangka tank lan nganggo helem kawilujengan. Dheweke mbungkus awake dendam lan ditutupi mantel kanthi semangat. Nanging kanggo Sion lan sing saka Yakub sing nyingkirake dosane, dheweke dadi penyelamat. Banjur Gusti menehi tembung » (Yesaya 59,16: 17-20 lan Muga-muga Kabeh).

Wong-wong Gusti Allah nunggu Kristus, sing diurapi. Dheweke lair minangka bayi ing Betlehem, nanging donya ora kenal marang dheweke.

«Dheweke dadi properti dheweke lan kulawargane ora nampi dheweke. Nanging akeh sing nampa dheweke, nanging menehi kekuwatan dadi anak-anaké Gusti Allah: kanggo wong-wong sing percaya marang asmane » (Yokanan 1,11: 12).

Senjata paling penting ing perjuangan rohani kita yaiku Yesus, Firman Allah kang gesang, Sang Mesias, Anointed, Pangeran Perdamaian, Juruwilujeng, Juruwilujeng Sang Penebus kita.

Apa sampeyan wis ngerti dheweke? Apa sampeyan kepengin menehi pangaruh liyane ing urip sampeyan? Apa sampeyan duwe pitakonan babagan topik iki? Kepemimpinan WKG Swiss seneng ngabekti.
 
Gusti Yesus saiki manggen ing antarane kita, ngewangi sampeyan, marasake awakmu lan nucèkaké kowé dadi siap nalika bali karo daya lan kamulyan.

dening Pablo Nauer