Wunguné lan bali saka Yésus Kristus

228 Kebangkitan lan Pulang Yesus Kristus

Ing Para Rasul 1,9 kita didhawuhi: "Lan nalika dheweke ujar manawa, dheweke cepet munggah lan ana awan njupuk dheweke ing ngarepe wong-wong mau." Aku kepengin takon pitakonan sing gampang nalika iki: kenapa? Napa Gusti Yesus dijupuk kanthi cara kaya ngono? Nanging sadurunge nyedhak, kita maca telung ayat sabanjure: "Lan nalika dheweke nonton dheweke mlebu swarga, lah, ana wong loro nganggo sandhangan putih. Wangsulané, "Hé wong Galiléa, apa kowé padha ngadeg ing langit? Iki Yesus, sing dijupuk menyang swarga, sampeyan bakal bali maneh yen sampeyan ndeleng dheweke mlebu swarga. Banjur bali menyang Yérusalèm saka gunung, sing diarani Gunung Zaitun lan cedhak karo Yérusalèm, menyang dina Sabat. "

Wacana iki nggambarake rong bab: yen Yesus munggah swarga lan dheweke bakal teka maneh. Loro-lorone kanyatan penting kanggo iman Kristen lan mulane uga berlabuh, umpamane, ing Kredo Rasul. Pisanan, Gusti Yesus banjur munggah menyang swarga. Dina Ascension dirayakake saben taun 40 sawise Paskah, tansah ana.

Titik kapindho sing nuduhake bab iki yaiku yen Gusti Yesus bakal rawuh maneh kanthi cara sing padha kaya dheweke wis munggah. Mulane, aku pracaya, Gusti Yesus uga nilar dunya iki kanthi cara sing nyata.

Iku bakal gampang banget kanggo Gusti Yesus supaya para sakabat ngerti yen dheweke arep ndeleng bapake lan dheweke bakal teka maneh. Sawise kuwi, dheweke mung bakal ilang, kaya sing wis dilakoni kaping pirang-pirang sadurunge. Kajaba yen dheweke ora bakal katon maneh wektu iki. Aku ora bisa mikirake kabeneran teologis kanggo Yesus ninggalake bumi supaya katon, nanging iya kanggo mulang para murid, lan mulane uga.

Kanthi cetha katon menyang udhara, Yesus nerangake yen dheweke ora mung ilang, nanging dheweke bakal munggah menyang swarga kanggo nganalisa ing sisih tengen Rama kanggo kita minangka Imam Agung sing langgeng lan nyelehake tembung sing apik. Minangka salah sawijining penulis ngandhani: "Dheweke dadi wakil kita ing swarga". Kita duwe wong ing swarga sing ngerti sapa kita, bisa ngerti kekirangane lan ngerti kabutuhan kita, amarga dheweke pancen manungsa. Malah ing swarga iku loro: kabeh manungsa lan kabeh Gusti Allah.

Malah sawise Ascension, dheweke diarani minangka manungsa ing Kitab Suci. Nalika Paulus martakaké marang wong-wong sing manggon ing Atena ing Areopagus, dhawuhé Gusti Allah bakal ngadili jagad iki kanthi wong sing wis ditetepaké lan wong iki Yésus Kristus. Nalika piyambakipun nyerat Timotius, piyambakipun nimbali tiyang punika Yesus Kristus. Dheweke isih dadi wong saiki lan isih duwe awak. Awakipun wungu saka ing antarane wong mati lan njupuk dheweke menyang swarga.

Iki ndadékaké pitakonan ing endi awak saiki? Kadospundi caranipun Gusti Allah, ingkang wonten ing saindenging samodra lan boten kagungan batasan, wekdal lan wekdal, ugi gadhah badan ingkang wonten ing papan tartamtu? Apa awak Yesus Kristus nang endi wae ing alam semesta? Aku ora ngerti. Aku ora ngerti carane Yesus muncul ing lawang tertutup lan carane bisa munggah menyang swarga, tanpa regard gravity. Mesthi hukum fisik ora klebu jasmani Yesus Kristus. Iku isih awak, nanging ora duwe watesan sing bakal ngubungake awak.

Sing isih ora njawab pitakonan ing endi awak saiki. Iku ora perkara paling penting kita kudu kuwatir! Kita kudu ngerti manawa Yesus ana ing swarga, nanging ora ana ing pundi langit. Iku luwih penting kanggo kita ngerti babagan iki babagan badan kasukman Yesus - cara Gusti Yesus karya antarane kita kene lan saiki ing bumi, dheweke ora liwat Roh Suci.

Minangka Yesus munggah swarga karo awak, dheweke nerangake yen dheweke bakal terus dadi manungsa lan Gusti Allah. Iki njamin menawa dheweke iku Imam Agung sing kenal karo kelemahan kita, kaya sing ditulis ing Ibrani. Kanthi munggah menyang langit, kita yakin maneh yen dheweke ora mung sirna, nanging terus dadi Imam Agung kita, mediator lan mediator.

Alesan liyane

Ing mratelakake panemume, ana sebab liyane kenapa Gusti Yesus wis jelas ninggal kita. Pangandikané ing ngisor iki marang para sakabate ing Yohanes 16,7: «Nanging pituturKu marang kowé: luwih becik kowé lunga. Amarga yen aku ora lunga, comforter ora bakal marani sampeyan. Nanging yen aku lunga, aku bakal dikirim menyang sampeyan. »

Aku ora ngerti persis kenapa, nanging misale jek Yesus kudu munggah ing swarga sadurunge Pentakosta bisa mlaku. Nalika para sakabat weruh yen Gusti Yesus wungu, wis nampa janji, panriman Roh Suci. Mulane ora ana rasa sedih, paling ora ana sing diterangake ing Kisah Para Rasul. Ora ana susah sing dina-dina lawas sing apik karo Gusti Yesus saka daging lan getih. Pungkasane ora kakehan, nanging masa depan ing pangarep-arep seneng-seneng ing tampilan sing dijupuk. Ana rasa bungah kanggo bab-bab sing luwih gedhe sing dijanjekake lan dijanjekake dening Gusti Yesus.

Minangka kita maca ing kitab Para Rasul, kita nemokake swasana ati sing bungah ing antarane para pengikut 120. Padha nglumpuk, ndedonga, lan ngrampungake karya sing kudu dilakoni. Ngerteni yen dheweke duwe misi, dheweke milih rasul anyar kanggo mbangun maneh Yudas Iskariot. Wong-wong uga ngerti sing padha butuh wong rolas kanggo nggambarake Israel anyar sing arep mbangun Gusti Allah. Padha rapat bisnis amarga padha duwe bisnis. Gusti Yesus wis paring tugas marang tindak menyang donya minangka saksi. Wong-wong mau mung kudu ngenteni ana ing Yerusalem, kaya kang wus kapangandikakake dening Gusti Yesus marang wong-wong mau, nganti padha kapenuhan ing kasekten saka ing ngarsane lan nampani panglipur kang wis dijanjekake.

The Ascension saka Gusti Yesus ana wayahe tension: para sakabat padha nunggu langkah sabanjure, supaya padha bisa nggedhekake sing aktivitas, amarga Gusti Yésus wis janji wong sing bakal padha nglakoni karo Roh Suci iku malah luwih saka Gusti Yesus piyambak minggahipun katon. mulane, Gusti Yesus ana ing janji iku malah luwih.

Yesus nyeluk Roh Suci "comforter liyane". Ing basa Yunani ana rong tembung kanggo "liyane". Siji tegese "sing padha" lan liyane tegese "beda". Yesus nggunakake tembung "kaya ngono". Roh Suci kayadene Yesus. Roh minangka ngarsane pribadi saka Gusti Allah lan ora mung kekuwatan gaib.

Roh Suci manggon lan mulang lan ngomong lan nggawe keputusan. Roh Suci iku wong, wong suci lan bagean saka Gusti Allah. Roh Suci kaya padha karo Gusti Yesus sing bisa uga ngomongake Gusti Yesus sing manggen ing kita lan ing Gereja. Gusti Yesus ngandika bilih piyambakipun tetep kaliyan tiyang ingkang pracaya lan gesang ing wekdal punika, lan punika kados punapa ingkang dipun tindakaken dening Roh Suci. Gusti Yesus tindak manèh, nanging Panjenengané ora nilar kita. Dheweke teka liwat Roh Suci sing manggon ing kita, nanging dheweke uga bakal bali kanthi cara fisik lan katon, lan aku yakin iki minangka alasan utamane kanggo kenaikan sing katon. Mulane kita ora njaluk idea kanggo ngomong yen Gusti Yesus wis kene ing wangun Roh Suci lan kita ngirim ora nyana liyane saka Gusti saka apa kita wis duwe.

Ora, Gusti Yesus nerangake yen dheweke bali ora bakal dadi misi sing ora katon lan rahasia. Iku bakal katon cetha. Minangka katon minangka cahya lan cahya srengenge. Iku bakal katon kanggo kabeh, kaya dina Ascension katon kanggo sapa waé ing Gunung Zaitun saklawasé 2000 taun kepungkur. Kasunyatan iki menehi kita pangarep-arep sing bisa nyinau luwih saka apa sing saiki duwe sadurunge kita. Saiki kita bisa ndeleng akeh kelemahane. Kekurangan ing kita, ing gereja kita lan ing Khotbah sakabèhé. Muga-muga samubarang kabeh bakal luwih becik, lan kita duwe janji marang Sang Kristus supaya bisa bali kanthi cara sing dramatis lan ngiringi Kratoning Allah luwih gedhé katimbang kita bisa mbayangake. Dheweke ora bakal ninggalake samubarang sing saiki.

Dheweke bakal bali kanthi cara sing padha munggah menyang swarga: katon lan fisik. Malah rincian sing ora dianggep utamané penting bakal ana: mega. Kaya nalika minggah ing mega, dheweke uga bakal bali ing mega. Aku ora ngerti apa maksud méga; misale jek awan kasebut minangka lambang malaikat lumampah bebarengan karo Kristus, nanging uga ana awan fisik. Aku sebutno iki mung rada. Sing penting yaiku Kristus bakal bali kanthi cara sing dramatis. Ana swaraning cahya, swara banter, pratandha srengenge lan rembulan sing fenomenal, lan saben wong bakal weruh. Iku bakal ditemokake lan ora bakal bisa ngomong yen iki wis ana ing panggon liya. Iki ora ana pitakonan, acara kasebut bakal kelakon ing ngendi-enda ing wektu sing padha. Nalika kedadeyan kasebut, Paul ngandhani yen ana ing 1. Tesalonika, kita bakal munggah kanggo ketemu Kristus ing mega ing udhara. Praktek iki dikenal minangka Pengangkatan lan ora bakal kedadeyan kanthi rahasia. Bakal dadi pengangkatan umum amarga kabeh wong bisa weruh Kristus bali menyang bumi. Dadi, kita dadi bagian saka Ascension of Jesus, kaya kita uga minangka bagian saka panyaliban, pemakaman lan kebangkitan. Kita uga bakal munggah menyang swarga kanggo ketemu Gusti nalika bali lan bareng karo dheweke, kita bakal bali menyang bumi ,

Ora nggawe prabédan?

Kita ora ngerti yen kabeh iki bakal kelakon. Mulane, nggawe prabédan ing gesang kita? Sing kudu dadi. Ing 1. Korintus lan 1. Yohanes diwartani babagan iki. Ayo dadi 1. Waca John 3,2-3:

«Para sedulur, kita saiki wis dadi anaké Gusti Allah; nanging apa sing bakal kita lakoni durung ana. Nanging kita ngerti manawa yen katon, kita bakal dadi kaya dheweke; amarga kita bakal ndeleng dheweke kaya dheweke. Sapa sing duwe pangarep-arep kaya ngono, iku ngresiki awake dhewe, kayadene dheweke suci. »

Yohanes terus ngomong nèk wong pretyaya bisa ngrungokké piwulangé Gusti Allah lan ora gelem nglakoni urip sing dosa. Iki minangka efek praktis saka apa sing kita pitados. Yesus bakal rawuh maneh lan kita bakal dadi kaya dheweke. Iki ora ateges usaha kita nylametake kita utawa kaluputan kita, nanging kita ora bisa nglakoni dosa.

Kesimpulan Alkitab kapindho yaiku ing Surat pisanan kanggo wong-wong Korintus ing bab 15. Sawise nerangake bab bali saka Kristus lan kebangkitan kita ing pati, Paulus nulis ing v. 58:

"Mulané, para sedulur, kudu mantep, tetep lan tetep mundhak ing pakaryané Gusti, amarga sampeyan ngerti manawa penggaweyanmu ora sia-sia ing Gusti."

Ana apa sing kudu ditindakake kanggo kita, kayadene murid-murid sing sepisanan kudu bisa nindakake wektu kasebut. Panjenenganipun ugi maringi kita tugas ingkang dipun paringaken Gusti Yesus. Kita duwe misi kanggo martakaké lan martakaké Injil. Awaké déwé wis nampa Roh Sutyi kanggo awaké déwé, supaya awaké déwé bisa nglakoni sing kaya ngono kuwi. Kita uga ora duwe Alkitab ing wektu sing tepat. Kitab Suci nyariosaken dhumateng kita bilih kita mboten ngertos kedadosan Yesus kapindho. Nanging, kita duwe janji yen Gusti Yesus bakal bali lan sing kudu cukup kanggo kita. Ana apa sing kudu dilakoni. Kita ditantang karo kabeh makhluk kita kanggo karya iki. Mulane kita kudu nguripake dheweke amarga digunakake kanggo Gusti ora muspra.    

dening Michael Morrison