Gusti Allah ana ing kothak

Dewa 291 ing kothak Apa sampeyan mikir yen sampeyan ngerti kabeh lan temen maujud mengko yen sampeyan ora duwe idea? Carane akeh proyèk coba-dhewe-dhewe ngikuti adage lawas Yen kabeh liya ora bisa, maca instruksi? Aku malah duwe masalah sawise maca instruksi. Kadhangkala aku maca saben langkah kanthi teliti, nglakokna cara aku ngerti, lan wiwit maneh amarga aku ora ngerti.

Apa sampeyan mikir sampeyan mangertos Gusti Allah? Aku ngerti, lan aku ngerti, aku ora mung siji. Aku kerep duwe Gusti ing kothak. Aku ngerti sapa dheweke lan apa sing dikarepake. Aku panginten aku ngerti apa gereja kaya sing katon lan carane sing pasamuwan kudu tumindak.

Carane akeh wong - Kristen lan non-Kristen - kudu Gusti Allah ing kothak? Kanggo nglebokaké Gusti Allah menyang kothak tegese ngerti karsané, sifat lan karakteré. We dasi loop ing ndhuwur kothak nalika kita mikir kita ngerti cara kerjane ing gesang kita lan kanggo kabeh djalmo manungso.

Penulis Elyse Fitzpatrick nulis ing buku Idols of the Heart: Ignorance karsané Gusti Allah lan kesalahan babagan sifat Gusti Allah ana rong penyebab penyembahan berhala. Lan aku nambah: Iki minangka sabab saka akeh masalah sing dianggep wong babagan agama lan urip dhewe. Juru wicaksana lan kesalahan nggawe kita ndadekake Gusti Allah ing jero kotak.
Aku ora pengin ngemot conto wae amarga Gusti Allah lan aku loro ngerti yen aku lan pasamuan wis ana lan rampung. Lan aku yakin, nganti kita bisa ndeleng Gusti Allah kanthi adhep-adhepan, kita ora bakal bisa ngilangi kejahatan lan kesalahan sing katon minangka bagian saka kondisi manungsa.

Aku luwih seneng fokus ing loosening loop, njabut tape, njabut kertas bungkus lan mbukak kothak. Mbusak loop - sinau babagan sipat Allah. Sapa iku? Apa karakter lan karaktere? Muga-muga Panjenengané bakal kawedhar liwat Kitab Suci. Njupuk tape - sinau wong lanang lan wanita ing Kitab Suci. Apa dungane dijawab kanggo sampeyan lan carane? Unwrap kertas bungkus - goleki urip sampeyan nemokake apa karsane lan carane nggawe urip. Ora diragukan, rencana iku beda karo sampeyan.

Bukak kothak - ngenali lan ngakoni yen sampeyan ora ngerti kabeh lan sing pasamuwan Panjenengan ora ngerti kabeh. Kandhaku, Gusti Allah iku Gusti Allah lan aku ora. Amarga saka kabutuhan, kepinginan, lan sifat-sifat kang tumiba, kita manungsa duwe kecenderungan kanggo nggawé Gusti Allah ing gambar kita dhewe. Liwat pikirane lan gagasan, kita nyusun miturut kepinginan utawa kabutuhan kita, supaya cocok karo kahanan tartamtu kita.

Nanging supaya kita bisa mbukak pituduh lan ajaran Roh Suci. Kanthi bantuan, kita bisa ngilangi kothak lan supaya Gusti Allah dadi Gusti Allah.

dening Tammy Tkach


pdfGusti Allah ana ing kothak