Ampunna dosa kita

009 ngapura kesalahan kita Gereja Tuhan Sedunia kanthi WKG singkat, Gereja Tuhan Sedunia Inggris (wiwit 3 April 2009 Grace Komunikasi Komersial), dheweke ngganti babagan sawetara kapercayan lan praktik sing dawa ing taun-taun kepungkur. Owah-owahan iki adhedhasar anggepan manawa kawilujengan iku saka sih-rahmat lumantar iman. Sanajan kita wis martakake iki ing jaman biyen, mesthi digandhengake karo pesen manawa Gusti Allah duwe penghargaan kanggo pakaryan sing suci, mung karakter.

Kanggo dekade kepungkur, kita nganggep tetep tanpa angger-anggering angger-angger minangka basis pengadilan kita. Ing kepinginan kita kepengin nyenengake, kita kepéngin ndadekake hubungan karo Gusti Allah liwat angger-angger lan angger-angger ing Prajanjian Lawas. Ing sih-rahmate, Gusti Allah sampun nedahaken bilih sedaya kewajiban sedaya Kristen kangge tiyang Kristen wonten ing Perjanjian Anyar boten kedah dipun ginakaken.

Panjenengané wis ngirid kita menyang kasugihan sih-rahmaté lan sesambetan anyar karo Gusti Yésus Kristus. Panjenengane wus mbukak ati lan pikiran kita marga kabungahane kawilujengane. Kitab Suci ngandika karo makna anyar lan kita padha bungah sedina muput ing sesambetan pribadi karo Gusti lan Pamarta kita. 

Ing wektu sing padha, kita ngati-ati banget karo beban sing abot. Pangertosan doctrinaire kita sing salah wis nerjemahake Injil Yesus Kristus sing cetha, sing nuntun macem-macem kesimpulan palsu lan laku unbiblical. We have much to disgrace, lan kita kudu apologize kanggo akeh.

We have a hantu and self-righteous - kita condemned Kristen liyane dening nelpon mau "disebut Kristen," "seduced," lan "instrument saka Ratun Setane." Kita maringi kita anggota pendekatan pendekatan kerja kanggo urip Kristen. Kita nyuwun patuh marang aturan hukum Prajanjian Lawas. Ing istilah kepemimpinan gereja, kita njupuk pendekatan legalistic banget.

Cara Prajanjian Lawas kita sadurungé mikirake sikap eksklusif lan arrogance, tinimbang doktrin Prajanjian Anyar ing persaudaraan lan kesatuan.

We have over-emphasized predictive prophecy and spekulasi prophetic, degrading gospel truth of salvation through Jesus Christ. Iki ajaran lan praktik minangka sumber pangrasa paling gedhe. We are sadhiya weruh sadhéngah lan kasangsaran sing ngasilaken.

Kita salah, salah. Ora ana tujuan kanggo ngapusi wong. Kita dadi fokus ing apa sing kita pracaya kita nindakake kanggo Gusti Allah, sing kita ora ngenali path kasukman kita ing. Apa dimaksud utawa ora, dalan iki ora ana ing Alkitab.

Nalika kita katon maneh, kita takon dhewe carane kita bisa wis dadi salah. Atine ati metu kabeh sing wis misled dening ajaran kita ing Kitab Suci. Kita ora ngurangi disorientation spiritual lan kebingungan. Akeh, kita ngupaya pangerten lan pangapunten.

Kita ngerti yen ambane keterasingan bisa nggawe rekonsiliasi angel. Ing tingkat manungsa, rekonsiliasi asring proses sing dawa lan angel sing entuk wektu. Nanging kita ndedonga saben dina lan ngelingake menawa pelayanan ing marasake awakmu, Kristus bisa nutup malah lara sing paling jero.

Kita ora nyoba kanggo nutupi kasalahan doktrinal lan alkitabiah saka jaman kepungkur. Iku ora tujuan kita kanggo nutupi mung retak. Kita ningali crita kita ing mripat lan ngadhepi kesalahan lan dosa sing kita temokake. Bakal tansah dadi bagian saka sejarah kita, tansah ngelingake kita saka bebaya hukum.

Nanging kita ora bisa urip ing jaman biyen. Kita kudu munggah ing ndhuwur kepungkur kita. Kita kudu terus maju. Kita ujar karo Rasul Paulus: "Aku lali apa sing ana ing mburi lan nggayuh apa sing ana ing kana lan mburu target sing wis disetel, rega kemenangan saka panggilan swarga Allah ing Gusti Yesus Kristus" (Filipi 3: 13-14).

Dadi dina iki kita ngadeg ing sikil salib - simbol pokok kabeh rekonsiliasi. Iku minangka tandha umum sing bisa ditemoni pihak liya. Minangka wong Kristen, kita kabeh ngenali karo kasangsaran sing wis ditindakake, lan kita ngarep-arep yen identifikasi iki bakal nggawa kita bebarengan.

Kita nggoleki karo sapa wae sing bisa kita cilaka. Iku mung getih Sang Cempe lan kakuwatan Roh sing bisa ngatasi lelara sing kepungkur lan tumuju marang tujuan umum kita.

Mulane aku ngucapake panyuwunku kanthi tulus lan tulus marang kabeh anggota, mantan anggota, staf lan wong liya - kabeh sing wis dadi korban dosa-dosa kita sing sepisan lan misinterpretasi Kitab Suci. Lan aku ngajak panjenengan kanggo gabung ing martakaké Injil bener Gusti Yesus Kristus ing saindenging jagad, amarga Gusti Allah mberkahi kita kanthi wutah anyar lan kuwasa ing pelayananNe.

dening Joseph Tkach