Kanthi Yesus ing kabungahan lan kasusahan

225 karo Gusti Yesus ing kabungahan lan kasusahan

Apa sampeyan setuju manawa media wis ngalami kesalahane sing anyar? Acara TV kasunyatan, seri komedi, program warta (ing internet, televisi lan radio), media sosial lan debat politik - kabeh dadi saya tambah apes. Banjur ana preachers sing ora ngerti sing martakake Injil kemakmuran kanthi janji-janji sing beda babagan kesehatan lan kasugihan. Nalika aku takon salah sawijining pandherekane pesen palsu iki, kenapa "ujar lan njaluk donga" saka gerakan iki durung kalebu akeh krisis ing jagad iki (IS, Ebola, krisis ekonomi, lan sapiturute) Aku mung entuk wangsulan manawa aku bakal ngganggu dheweke karo pitakonan iki. Sampeyan bener yen aku bisa rada ngganggu kadang, nanging pitakonan kasebut serius.

Kabar apik yaiku Yesus, ora kemakmuran

Siji wektu aku nesu banget nalika lara (paling ora sing dituntut bojoku Tammy). Untunge (tumrap sakloron) aku ora lara banget. Siji alesan yaiku tanpa mangu manawa Tammy ndedonga kanggo kesehatanku. Pandonga nduwe pengaruh sing positif, nanging Injil kemakmuran ora bener janji yen iman kasebut cukup kuwat, sampeyan ora bakal lara. Uga nyariosaken manawa sampeyan lagi lara (utawa ngalami prekara), kedadeyan iki amarga sampeyan ora percaya tenan. Bab tetimbangan lan piwulang sing kaya ngono iku minangka pambrontakan iman lan Injil nyata Yesus Kristus. A kanca ngandhani babagan tragedi sing kedadeyan nalika isih enom. Dheweke ilang loro sadulur ing kacilakan mobil. Bayangake, apa sing kudu dirasakake bapake nalika wakil saka piwulang palsu iki ngandhani yen bocah loro mau mati amarga ora percaya! Pemikiran ala lan ala kasebut ora nggatekake kasunyatan Yesus Kristus lan sih-rahmaté. Yesus iku Injil - dheweke iku bebener sing mbebasake kita. Beda, Injil Kemakmuran duwe hubungan bisnis karo Gusti Allah lan negesake manawa tumindak kita mempengaruhi kepiye Gusti mberkahi kita. Dipun promosiaken goroh bilih tujuan gesang kadonyan yaiku ngindhari kasangsaran lan tujuane Gusti Allah yaiku nggedhekake kesenengan kita.

Kanthi Yesus kesengsem

Sakliwat Prajanjian Anyar, Gusti Allah nyebut wong-wongé kanggo nuduhake kabungahan lan kasusahan karo Gusti Yesus. Gerah sing kita ngomong babagan kene ora nandhang kasangsaran sing teka saka kesalahan bodho utawa kaputusan sing salah, utawa amarga kita wis dadi korban kahanan utawa kurang iman. Kasangsaran sing Yesus alami lan kita kudu nandhang sangsara ing donya sing tiba iki yaiku masalah jantung. Ya, Yesus uga nandhang sangsara kanthi fisik, kayadene Kitab Injil nyatakake, nanging penderitaan sing dikuwasani kanthi sukarela minangka asil saka rasa tresna marang wong. Kitab Suci nekseni bab iki ing akeh panggonan:

  • "Nanging nalika ndeleng wong akeh, dheweke terus mlebu ing jero amarga padha kesel lan leren kaya wedhus sing ora duwe pangon." (Matius 9,36 Injil Eberfeld)
  • «Yerusalem, Yerusalem, sampeyan sing mateni lan mbenteni nabi-nabi sing dikirim menyang sampeyan! Apa kakehan aku pengin ngumpulake anak-anakmu, kaya pitik ngempel bocah-bocah ing sangisore swiwine; lan sampeyan ora pengin! » (Mat. 23,37)
  • «Ayo, aku kabeh sing wis rajin lan abot; Aku pengin refresh sampeyan. Jupukna marang aku lan sinau saka aku; amarga aku andhap-asor lan andhap asor saka ati; supaya sampeyan bakal nemu reste kanggo nyawamu. Amarga jodokku entheng lan enthenganku entheng. » (Matéus 11,28: 30)
  • "Bareng wis cedhak, dheweke weruh kutha kasebut lan nangis ana ing kono, banjur ujar," Yen sampeyan uga, ngerti apa sing kanggo katentreman! Nanging saiki didhelikake saka mripatmu. » (Lukas 19,41-42)
  • "Lan mripaté Gusti Yésus liwat." (Yokanan 11,35)

Nuduhake katresnané Gusti Yésus sing welas asih marang wong asring nyebabake lara lan kasangsaran, lan kasangsaran iki kadang bisa jero banget. Nyingkiri kasangsaran kasebut tegese ngindhari tresna marang wong liya kanthi katresnan saka Kristus. Tujuan kasebut bakal nggawe kita golek kesenengan sing fokus ing awake dhewe lan pancen sing didhukung dening masyarakat sekuler: Mbuwang dhewe - sampeyan pantes! Injil kemakmuran nambahi ide ala iki yaiku prosedur sing ora diarani diarani kepercayaan, yaiku supaya Gusti Allah ngrampungake kepinginan hedonistik. Piwulang sing tragis lan palsu iki supaya kita bisa nandhang kasangsaran kanthi tegas ditegesi ing asmane Jahshua mbantah apa sing ditulis karo huruf Ibrani babagan pahlawan iman (Ibrani 11,37: 38): Iki wong lanang lan wadon dibenturi, diwn, dipateni karo pedhang; dheweke padha nggunakake kulit wedhus lan kulit wedhus; dheweke wis sabar kurang, kasusahan, lan lara. » Huruf marang wong-wong Ibrani ora ujar manawa dheweke ora percaya, nanging dheweke dadi wong sing duwe iman sing jero - wong-wong sing ora pantes didunungi. Sanajan nandhang sangsara gedhe, dheweke tetep dadi saksi sing setya marang Gusti Allah lan kasetyane ing tembung lan tumindak.

Following jejak langkah Yesus

 Yesus, ing wengi sadurunge kasangsaran paling gedhe, (sing ditambani karo panyiksa lan panyaliban sabanjure) marang para sakabate: «Aku wis menehi conto supaya sampeyan bisa nindakake kaya sing wis daklakoni kowe» (Yokanan 13,15). Nganggo Gusti Yesus kanthi tembunge, salah sawijining murid, yaiku Peter, banjur nyerat iki: "Amarga iki, apa sing diarani sampeyan lakoni, amarga Sang Kristus uga nandhang sangsara kanggo sampeyan lan ninggal conto kanggo sampeyan ngetutake jiwane" (1 Petrus 2,21). Apa tegese kanggo ngetutake lakune Gusti Yesus? Kita kudu ati-ati ing kene amarga peringatan Petrus ing tangan siji asring banget sempit lan asring mandheg sawise Yesus ngalami penderitaan, (apa sing diarani Petrus kanthi jelas). Ing tangan liyane, bebaya kasebut amba banget. Kita ora disebut supaya niru saben aspek gesang Yesus. Amarga kita dudu wong-wong Yahudi ing abad kaping pisanan. (kayadene Yesus), kita ora perlu nganggo sandal, jubah dawa lan tali pandonga kanggo ndherek Gusti Yesus. Kita uga ngerti (minangka konteks peringatan Peter nuduhake) manawa Yesus, minangka Putraning Allah, lan tetep unik. Angin, gelombang, dhemit, penyakit, roti lan iwak banjur ngetutake tembunge nalika nindakake mukjijat luar biasa sing ngonfirmasi identitas dheweke minangka Mesias sing dijanjekake. Sanajan kita dadi penggantine, kita ora duwe kabisan kasebut kanthi otomatis, Ya, Petrus ngundang kita kabeh supaya Gusti Yesus nandhang sangsara. Ing 1 Petrus 2,18: 25-53, dheweke ngandhani sakelompok penganut Kristen sing dadi budak cara tumindak minangka pengikut Yesus kanggo nanggapi perawatan sing ora ditampa. Dheweke ngutip teks saka Yesaya (pirsani uga 1 Petrus 2,22:24, 25,). Bilih Gusti Yesus dikirim dening katresnaning Gusti Allah kanggo nylametake jagad iki tegese Yesus nandhang salah. Dheweke ora polos lan tetep nanggepi perawatan ora adil. Dheweke ora murub maneh karo ancaman utawa kekerasan. Kaya Nabi Yesaya: "Ora ana ngapusi ing tutuk."

Gerah amarga sampeyan tresna marang wong liya

Gusti Yesus nandhang sangsara akeh, nanging ora nandhang sangsara utawa ora percaya. Nanging, amarga cinta, dheweke teka ing bumi - Putraning Allah dadi manungsa. Luwih saka iman marang Gusti Allah lan saka katresnan kanggo wong-wong kang kawilujengan kang teka ing bumi, Gusti Yesus nandhang sangsara ora adil lan ora nampik malah marang sing nyiksa dheweke - sampurna kaya katresnan lan iman. Yen kita ngetutake Gusti Yesus ing gerah amarga kita padha tresna marang wong liya, muga-muga kita bisa nglipur yen iki minangka bagian utama saka suksesi kita. Elinga loro ayat kasebut:

  • "Pangéran caket karo wong sing ati-ati, lan nulungi wong sing lara ati." (Jabur 34,19)
  • "Lan kabeh sing pengin urip alim ing Kristus Yesus kudu nandhang panganiaya." (2 Timotius 3,12) Nalika ndeleng wong liya nandhang simpati, kita kapenuhan amal kanggo dheweke.

Nalika kita tresna lan sih-rahmat Allah ditolak, kita sedhih. Sanadyan katresnan kuwi larang regane amarga ngetokake penderitaan kita, kita ora mlayu saka iku lan ora ngendhegake wong liya ing cara Gusti Allah tresna marang wong-wong mau. Kanggo nandhang sangsara yaiku dadi seksi sing setia marang Kristus. Supaya kita ngetutake conto lan tindakake jejere jejere.

Kanthi Gusti Yesus kanthi bungah

Nalika kita mlaku bareng karo Gusti Yesus, bebarengan karo dheweke kita bakal ketemu kabeh wong kanthi tresna welas asih, sing nuduhake gerah. Ing tangan liyane - lan iki paradoks - uga kerep bener sing kita nuduhake sukacita - kabungahan sing kabeh manungsa ditebus ing wong, sing wis diapura, lan sing wis ditampa dheweke ing ganti ganti lan urip , Mulane iku tegese nuduhake rasa seneng lan kasusahan bebarengan karo dheweke nalika kita kanthi aktif ngetutake dheweke. Iki minangka inti saka urip rohani lan Alkitab. We ngirim ora tiba kanggo Injil palsu sing janji mung kabungahan lan ora nandhang sangsara. Nuduhake ing loro kasebut minangka bagian saka misi kita lan penting kanggo kita sesambetan intim karo Gusti lan Juruslamet kita welas asih.

dening Joseph Tkach


pdfKanthi Yesus ing kabungahan lan kasusahan