We are not alone

Wong wedi dadi piyantun - emosional lan fisik. Mulane, kurungan sing ana ing pakunjaran dianggep minangka salah sawijining hukuman paling awon. Psikolog ngandhani yen wedi marang piyambak nggawe wong ora aman, kuwatir lan nandhang sungkowo.

Gusti Allah Sang Rama ngerti babagan iki lan mulane bola-bali menehi jaminan marang wong yen ora ijen. Dheweke karo wong-wong mau (Yésaya 43,1: 3), dheweke mbantu dheweke (Yésaya 41,10) lan ora bakal ninggal dheweke (Pangentasan 5). Pesen kasebut jelas: kita ora padha waé.

Kanggo nggarisake pesen iki, Gusti Allah ngutus putrane Yesus menyang bumi. Gusti Yesus ora mung nggawa marasake awakmu lan keslametan menyang jagad sing rusak. Dheweke ngerti sejatine apa sing bakal kita lalokake amarga dheweke urip ing antarane kita (Ibrani 4,15). Pesen kasebut jelas: kita ora padha waé.
Nalika wektu sing ditetepake dening Gusti Yesus nalika ngrampungake pakaryan kadonyan ing salib, Gusti Yesus kepengin nglaporake para sakabate ngerti yen ora ana siji-sijia, sanajan dheweke ninggalake dheweke (Yokanan 14,15: 21). Roh Suci bakal nyandhet pesen iki maneh: ora kita dhewe.

Kita nampi Sang Rama, Sang Putra lan Sang Roh Suci wonten ing kita kados punapa piyambakipun nampi kita, dados bagian saking Panguwasa Ilahi. Gusti Allah njamin kita ora perlu wedi dadi piyambake. Yen kita degenerated amarga kita bakal liwat divorce utawa pamisahan, kita ora piyambak. Nalika kita rumangsa kesandhung lan sepi amarga kita wis ilang wong sing dikasihi, kita ora duwe.
 
Yen kita rumangsa yen saben wong nglawan kita amarga gosip palsu, kita ora duwe. Yen kita rumangsa ora ana gunane lan ora ana gunane amarga ora bisa nemokake proyek, kita ora duwe. Yen kita rumangsa salah paham amarga liyane ngaku duwe motif sing salah kanggo prilaku kita, kita ora piyambak. Nalika kita rumangsa kuwat lan ora kuwat amarga kita lara, kita ora duwe. Nalika kita aran kaya kita gagal amarga kita bangkrut, kita ora piyambak. Yen kita rumangsa yen beban donya iki abot banget kanggo kita, kita ora duwe.

Barang-barang ing jagad iki bisa ngatasi kita, nanging Sang Rama, Putrane lan Roh Suci tansah ana ing sisih kita. Dheweke ora ana kanggo njupuk kahanan sing angel adoh saka kita, nanging kanggo mesthekake yen ora dadi awake dhewe, ora ana lembah sing kudu dilewati. Dheweke nuntun, nuntun, ngetrapake, nguatake, ngerti, nglipur, nyengkuyung, menehi saran lan njupuk saben langkah perjalanan urip bareng karo kita. Dheweke ora bakal nyekel tangane kita lan ora bakal ninggal kita. Roh Suci urip ing kita lan mulane ora bakal krasa sepi (1 Korinta 6,19) amarga: We are not alone!     

dening Barbara Dahlgren


pdfWe are not alone