Yesus ngerti sampeyan persis

550 jesus ngerti dheweke persis Aku ngira aku ngerti anakku apik banget. Kita ngginakaken akeh wektu bebarengan lan kita sante uga. Nalika aku ngomong marang dheweke, aku ngerti dheweke, dheweke menehi jawaban marang aku: "Sampeyan ora ngerti aku persis!" Banjur aku kandha yen dheweke ngerti dheweke banget amarga aku ibune. Sing digawe kula mikir: Kita ora ngerti wong liya banget - lan padha ora ngerti kita, ora ing sisih paling jero. Kita ngadili utawa ngadili liyane gampang kaya sing kita kenal, nanging ora nganggep yen wis thukul lan berubah. We pack wong menyang kothak lan koyone ngerti persis sing tembok lan sudhut saubengé.

Kita padha karo Gusti Allah. Jarak lan kawruh nuntun marang kritik lan kabeneran. Kaya kita kerep ngobati wong miturut cara kita ngadili tumindak - sesuai karo pangarepan kita - kita uga nemokke Gusti Allah. Kita nganggep kita ngerti carane dheweke bakal njawab dungo, carane dheweke nambani wong lan carane dheweke mikir. Kita cenderung njaluk gambar kita dhewe, mbayangake yen dheweke kaya kita. Yen kita nglakoni kuwi, kita ora ngerti apa-apa. Kita ora ngerti dheweke.
Paulus ujar manawa dheweke mung ndeleng potongan gambar lan mulane ora bisa ndeleng gambaran kabeh: «Saiki kita ndeleng kaca ing gambar sing peteng; nanging banjur ngadhepi. Saiki aku ngerteni potongan; nanging banjur aku bakal ngenali kaya sing diakoni (1 Cor. 13,12). Tembung-tembung sing sithik mau kasebut ujar akeh. Kaping pisanan, sawijining dina, kita bakal ngerti dheweke amarga dheweke wis ngerti kita. Kita ora ngerti marang Gusti Allah, lan mesthi ana perkara sing apik. Apa kita bisa ngerti kabeh babagan dheweke kaya saiki - saiki manungsa - karo kabegjan manungsa sing asor? Saiki, Gusti Allah isih durung dingerteni kanggo kita. Lan kaping pindho: Dheweke ngerti babagan inti, malah menyang papan sing rahasia kasebut sing ora bisa dideleng. Dheweke ngerti apa sing kedadeyan - lan ngapa ana sing nggawe kita kanthi cara sing unik. David ngucapake babagan sejatine Gusti Allah ngerteni dheweke: «Aku njagong utawa ngadeg, sampeyan ngerti; Paduka ngretosaken raos kawula saking kadohan Aku mlaku utawa ngapusi, supaya sampeyan ngubengi aku lan ndeleng kabeh cara. Amarga ora, ora ana tembung sing dakkandhakake, nalika aku ora ngerti. Sampeyan ngubengi aku saka kabeh sisih lan tangane ngulungake aku. Kasunyatan iki apik banget lan dhuwur banget kanggo aku, aku ora ngerti apa-apa » (Jabur 139,2: 6). Aku yakin manawa kita bisa ngetrapake ayat kasebut kanggo awake dhewe. Apa sampeyan wedi? - Sampeyan ora kudu! Gusti Allah ora kaya kita. Kadhangkala kita luwih adoh saka wong luwih ngerteni dheweke, nanging dheweke ora nate ngerti. Kabeh pengin ngerti, pengin dirungokake lan dirasakake. Aku mikir kenapa sebabe akeh wong nulis babagan ing Facebook utawa portal liyane. Kabeh wong duwe prekara apa ana sing ngrungokake utawa ora. Sapa wae sing nulis ing Facebook nggawe gampang; amarga dheweke bisa nampilake awake dhewe kaya sing disenengi. Nanging iku mesthi ora bakal ngganti hiburan. Ana wong bisa duwe kaca ing Internet sing diakses kanthi asring, nanging isih bisa sepi lan sedhih.

Manggon ing hubungan karo Gusti Allah ndadekake kita manawa kita keprungu, dipikir, dimengerteni lan diakoni. Panjenengane mung siji sing bisa ndeleng ing atimu lan ngerti kabeh sing sampeyan panginten. Lan sing paling apik yaiku dheweke isih tresna marang sampeyan. Yen jagad kadhemen lan tanpa pribadhi, lan sampeyan aran kesepian lan misunderstood, sampeyan bisa tarik kekuatan saka kepastian yen paling ora ana wong sing ngerti sampeyan banget.

dening Tammy Tkach