Grace ing kasangsaran lan pati

Nalika aku nulis garis kasebut, aku arep nyedhiyakake pamakaman pamanku. Dheweke pancen angel banget. Popularly, frasa Benjamin Franklin misuwur: "Mung rong perkara ing donya iki aman kanggo kita: pati lan pajak." Aku wis ilang akeh wong penting ing uripku; kalebu bapakku. Aku ngelingi dheweke ing rumah sakit. Dheweke kesengsem banget lan aku ora sabar bisa ndeleng dheweke ing kasangsaran kasebut. Iku pungkasan wektu aku weruh dheweke urip. Malah dina iki, aku sedhih banget yen aku ora duwe bapa ninggalke dina Rama lan nglampahi wektu. Nanging, aku saos sokur marang Gusti Allah awit saka sih-rahmat kang kita tampa saka ing sarirane. Saka kuwi, kebecikan lan karepane Gusti Allah bisa diakses dening kabeh manungsa lan makhluk. Nalika Adam lan Hawa nglakoni dosa, Gusti Allah nyegah mangan saka wit kauripan. Dheweke pengin dheweke mati, nanging kok? Wangsulane: Manawa wong-wong mau padha mangan saka wit panguripan, sanadyan wus padha gawe dosa, banjur padha urip ing salawas-lawase dadi dosa lan penyakit. Yen dheweke duwe sirosis ati kaya bapakku, dheweke bakal urip ing salawas-lawase kanthi rasa sakit lan penyakit. Yen dheweke duwe kanker, dheweke bakal nandhang sangsara ing salawas-lawase, kanthi ora duwe pangarep-arep, amarga kanker ora bakal mateni dheweke. Gusti Allah maringi kita sedhih marga saka sih-rahmat, supaya kita bisa nylametake nyawa. Pati ora minangka paukuman kanggo dosa, nanging hadiah sing ndadekake urip bener.

"Nanging Gusti Allah ngasihi lan tresna banget marang kita, nalika Sang Kristus wis nangekake saka ing antarane wong mati, dheweke maringi kita sing wis tiwas saka dosa lan urip anyar karo Kristus. Sampeyan mung disimpen kanthi sih-rahmat Gusti Allah! Amarga bareng karo Kristus wis nangèkaké kita saka ing antarane wong mati lan kita saiki dadi bagéan saka Kratoné Swarga karo Gusti Yésus ” (Efesus 2,4: 6; Gesang Anyar. Kitab Suci).

Gusti Yesus rawuh ing jagad minangka manungsa kanggo mbebasake wong saka pakunjaran pati. Nalika tekan kuburan, dheweke gabung karo kabeh wong sing urip lan mati lan bakal mati. Nanging, iku rencana yen dheweke bakal tangi saka kuburan karo kabeh wong. Paulus nggambarake kaya ngono: "Yen sampeyan saiki wis wungu karo Kristus, goleki apa sing ana ing ndhuwur, ing endi Sang Kristus lagi lenggah ing sisih tengen Gusti" (Kolose 3,1).

Panangkal kanggo dosa

Kita dikandhani yen nandhang sangsara ing jagad iki saya tambah akeh nalika dosa. Gusti Allah nyepetake umur dawa, jarene ing Purwaning Dumadi: "Mengkono pangandikane Pangeran: Rohku ora tansah mrentah ing manungsa, amarga manungsa uga daging. Aku pengin menehi umur satus rong puluh taun suwene ” (Pangentasan 1). Jabur ngandhani carane Nabi Musa ngeluh babagan kahanan kamanungsan pirang-pirang taun mengko: Mungkin kita umur pitung puluh taun, bisa uga wolung puluh - nanging taun-taun paling apik yaiku kerja keras! Sepira cepet kabeh wis rampung lan ora ana maneh " (Jabur 90,9f; GN). Dosa saya tambah lan wektu-wektu wong wis mudhun saka 120 taun, kaya sing dilaporake ing Purwaning Dumadi nganti tuwa. Dosa kaya kanker. Siji-sijine cara sing efektif kanggo ngrampungake yaiku nyirnakake. Pati iku akibat saka dosa. Pramila Gusti Yesus nindakaken dosa kita ing seda, lan ngrusak dosa kita ing salib iki. Liwat sedane kita ngalami penawar obat kanggo dosa, tresnane minangka sih-rahmat gesang. Penyakit mati ora ana maneh amarga Yesus seda lan wungu maneh.

Amarga seda lan wungune Kristus, kita yakin ngarep-arep kebangkitan para pengikuté. "Amarga kabeh wong mati ing Adam, kabeh bakal bisa urip maneh ana ing Sang Kristus" (1 Korinta 15,22). Iki bakal urip duwe efek sing apik banget: "Lan Gusti Allah bakal ngilangi kabeh luh saka mripaté, lan pati bakal ora ana maneh, utawa bakal nandhang sangsara utawa sesambat utawa lara; amarga pisanan wis liwati ” (Wahyu 21,4). Sawise patangen maneh, pati ora ana maneh! Amarga saka pangarep-arep iki, Paulus nyerat marang wong Tesalonika supaya aja padha prihatin kaya wong sing ora duwe pangarep-arep: sing ora duwe pangajab. Amarga yen kita percaya yen Yesus seda lan wungu maneh, Gusti Allah uga bakal nuntun wong-wong sing wis turu turu karo wong liwat Gusti Yesus. Amarga kita pitutur marang kowe, saka Gusti manawa kita sing manggon lan tetep nganti tekane Gusti ora bakal ngarepake wong-wong sing wis turu. (1 Tes 4,13: 15).

Pembebasan rasa sakit

Nalika kita nangisi mundhut anggota kulawarga lan kanca-kanca sing dikasihi amarga kita kejiret, kita duwe pangarep-arep yen kita bakal weruh maneh ing swarga. Iku kaya matur nuwun kanggo kanca sing lunga ing luar negeri kanggo dangu. Pati ora mburi. Panjenenganipun punika sih-rahmat ingkang mbebasaken kita saking sakit. Nalika Yesus wangsul, ora ana pati utawa nyeri utawa nelangsa. Kita bisa ngaturake panuwun marang Gusti Allah kanggo sih-rahmate pati nalika wong sing dikasihi mati. Nanging apa bab wong-wong sing kudu nandhang sangsara nganti suwe banget sadurunge dielingake menyang omah langgeng? Yagene ora diijini nandhang kasangsaran pati? Apa Gusti Allah nilar dheweke? Mesthi ora! Dheweke ora bakal ninggal utawa nyerah. Ganjaran uga sih-rahmat saka Gusti Allah. Gusti Yesus, sing dadi Gusti Allah, nandhang sangsara dadi manungsa suwene telung puluh taun - karo kabeh watesan lan panggodha. Kasangsaran sing paling sangsara sing ditandhangi yaiku pati ing salib.

Nuduhake ing urip Yesus

Akeh wong Kristen ora ngerti yen penderita iku berkah. Nyeri lan nandhang sangsara iku sih-rahmat, amarga liwat iku, kita duwe bagian ing urip nglarani Yesus: "Saiki aku bungah karo kasangsaran sing nandhang sangsara kanggo sampeyan lan mbalekake awakku kanggo kekurangan ing sangsara kanggo Kristus. , iku pasamuan ” (Kolose 1,24).

Peter mangertos babagan peran sing dialami dening Kristen ing sajroning urip: "Saiki Sang Kristus wis nandhang daging, padha karo gegayuhan sing padha; amarga sing wis nandhang lara wis mandheg dosa " (1 Petrus 4,1). Pandhangané Paulus sing nandhang sangsara padha karo Peter. Paulus nandhang kasangsaran babagan kepiye: sih-rahmat sing kudu kita rasakake. "Puji-pujian kanggo Gusti Allah, Rama Yesus Kristus, Rama Gusti Allah, Rama Muga-muga lan Allah kabeh panglipur, sing nglipur kita ing kabeh kasusahan, supaya kita uga bisa nglipur wong sing nandhang kabeh kasusahan, kanthi panglipur sing kita uga kepenak. iku saka Gusti Allah. Amarga nalika sangsarané Kristus wis katempuh ing kita, kita uga kalipur dening Sang Kristus. Nanging yen kita nandhang kasusahan, iku dadi panglipur lan kaslametan. Yen kita duwe panglipur, iku bakal dadi panglipur, sing bakal ditrapake yen sampeyan sabar-sabar nandhang sangsara sing padha uga sing saya alami ” (2 Korinta 1,3: 6).

Penting kanggo ndeleng kabeh penderita minangka Peter nerangake. Dheweke ngelingake yen nalika ngalami rasa lara lan penderita tanpa sabdhoning, kita bakal nandhang sangsara tumrap Yesus. "Amarga sih-rahmat nalika ana wong sing sabar nglakoni karep ing ngarepe Gusti Allah lan nandhang kaadilan. Amarga iki jenis apa yen dikalahake kanggo tumindak ala lan sabar? Nanging manawa sampeyan nandhang sangsara kanggo tumindak apik, iku sih-rahmat karo Gusti Allah. Amarga iki sing diarani sampeyan lakoni, wiwit Kristus uga nandhang sangsara kanggo sampeyan lan sampeyan duwe conto sing kudu sampeyan tindakake. (1 Petrus 2,19: 21).

Ing panandhang, penderitaan lan pati kita padha bungah sajroning sih-rahmate Gusti Allah. Kaya Ayub, nalika kita weruh manungsa, kita nandhang penyakit lan penderitaan kang ora adil, Gusti Allah ora nilar kita, nanging kita ngadeg lan seneng ing kita.

Yen sampeyan njaluk marang Gusti Allah nalika nandhang kasangsaran bakal dijupuk saka sampeyan, Gusti Allah kepengin supaya sampeyan bisa yakin manawa panglipur: " (2 Korinta 12,9). Muga-muga sampeyan dadi panglipur kanggo wong liya kanthi nglipur panglipur sing dialami.    

dening Takalani Musekwa


pdfGrace ing kasangsaran lan pati