We are Gusti Allah

Setaun anyar diwiwiti ing jagad iki kanthi prihatin nalika kita nerusake perjalanan sing apik banget lan luwih jero menyang Kratoning Allah! Kaya sing ditulis Paulus, Gusti Allah nggawe kita dadi warga kraton nalika dheweke "nylametake kita saka kekuwatan pepeteng lan nglebokake kita menyang kraton putrane sing ditresnani ing endi kita duwe keslametan, yaiku pangapuraning dosa" (Col. 1,13-14).

Amarga hak-hak sipil kita ana ing swarga (Fil. 3,20), kita duwe kewajiban ngabdi marang Gusti Allah, dadi tangane lan lengene ing jagad iki, kanthi tresna marang tangga teparo kaya awake dhewe, amarga kita kalebu Kristus lan dudu awake dhewe utawa jagad sekitar kita. ing saubengé, kita ora kudu dikalahake dening ala, nanging kudu ngalahake piala liwat sing apik (Rom. 12,21). Gusti Allah duwe pratelan pertama kanggo kita, lan dhasar pratelan kasebut yaiku kanthi gratis, padha ngrukunake lan nyandhak kita lan ngluwari kita nalika kita isih ora duwe pengarep-arep karo dosa.

Sampeyan uga wis krungu crita wong sing mati, banjur tangi lan weruh awake ngadeg ana ing ngarep gerbang emas ageng kanthi tandha mangkene, "Kratoning Swarga." Gusti Yesus banjur ngandika, "Sampeyan butuh jutaan gol menyang swarga. Marang kula kabeh samubarang sing apik sing bisa diduweni supaya sampeyan bisa kredit akun sampeyan - lan yen wis tekan angka yuta, aku bakal mbukak gerbang lan mlebu. "

Wong mau kandha, "Apik, ayo padha ndeleng. Aku nikah karo wong wadon sing padha kanggo taun-taun 50 lan ora tau ngapusi utawa ngapusi dheweke. "Gusti Yesus banjur ngandika," Iku apik banget. Sampeyan njaluk telung poin kasebut. "Wong mau kandha," Mung telung poin? Apa bab kepenakanku sampurna ing layanan lan sampurna tithing? Lan apa babagan sedekah lan pelayanan kawula? Apa aku njaluk kabeh iki? Gusti Yesus nyawang meja wutuh lan ngandika, "Mekaten punapa ingkang dados titik 28. Sing ndadekno sampeyan menyang 31 poin. Sampeyan mung perlu 999.969 maneh. Apa maneh sing dilakoni? Wong panicked. "Sing paling apik aku duwe," dheweke ngambong, lan mung worth 31 points! Aku ora bakal nglakoni. "Gusti Yesus banjur sumungkem sujut marang Panjenengane, ature:" Dhuh Gusti, kawula mugi Paduka welasi! "Paring wangsulane Gusti Yesus:" Ana apa? "Siji yuta nilai. Teka! "

Iki crita cekak sing nuduhake bebener sing apik lan apik. Minangka Paulus nulis ing Kolose 1,12, iku Gusti Allah, "sing digawe kita cekap, warisan para suci ing cahya". Kita dadi titah kagungane Gusti Allah, disetujoni lan ditebus dening Kristus, mung amarga Gusti Allah tresna banget marang kita! Salah siji saka fonts favoritku yaiku Efesus 2,1-10. Elinga tembung kanthi aksara kandel:

"Malah sing padha mati ing kaluputan lan dosa ... Antarane kang uga kita yen conducted dhéwé ing susahipon daging kita, manggoni ing kepinginan saka daging lan atine, lan padha dening alam anak saka bebendu minangka uga wong. Nanging Gusti Allah kang sugih kawelasan, awit saka sih-gedhe karo kang wis nresnani kita, malah kita, sing padha mati ing dosa, Kristus digawe urip dening sih sampeyan wis disimpen -; lan drajat lan ing kasunyatan swarga ing Sang Kristus Yesus, supaya bisa nuduhake ing abad teka ing kasugihan ngluwihi kang sih ing kebecikan marang kita ana ing Kristus Yésus. Kanggo dening sih sampeyan wis disimpen liwat iman lan sing ora dhewe: iku peparinge Gusti Allah, ora saka karya, supaya aja ana wong kang gumunggung. Awit awaké déwé iki pangwasané, sing wis digawé karo Kristus Yésus, kanggo ngétokké kabetyikané, sing wis dilakokké karo Gusti Allah kanggo awaké déwé. "

Apa sing bisa luwih semangat? Kaslametan kita ora gumantung marang kita - gumantung karo Gusti Allah. Amarga tresna banget marang kita, ing Kristus, kabeh nindakake prelu kanggo mesthekake. Kita minangka titah anyar (2 Cor 5,17; Gal. 6,15). Kita bisa nindakake pakaryan apik amarga Gusti Allah mbebasake kita saka rantai dosa lan nuntut awake dhewe. Kita dadi apa sing ditindakake dening Gusti Allah, lan dhawuh supaya kita kudu dadi apa - yaiku titah anyar sing digawe dheweke ana ing Sang Kristus.

Apa pangarep-arep sing apik lan rasa tentrem bisa nggawa menyang taun anyar, sanajan ana ing tengah-tengah wedi lan mbebayani! Saiki kita kepengin dadi Kristus!

dening Joseph Tkach


pdfWe are Gusti Allah